Всичко за дърводелството
Buliviv - специалист
Тъй като зададох въпрос за въпросната фреза, да се похваля, че по стечение на обстоятелствата и аз се сдобих с такава.
Моят познат е купил за баща си / човека е 70 год. + /, а реакцията му била - "Каква е тази въшка и т.н."
Естествено не издържах на изкушението и реших да му я откупя.
Така вече съм оборудван откъм фрези - Боша POF 1400 и сега тази.
П.П. - мисля да взема да и поръчам от Ebey, една накланяща се основа за Katsu ( по съвет на ZEDYCUS - Ванката) и един страничен ролков водач –( при него не намирам аналог на Katsu и ще е на Makita) като с това окомплектовката и приключва.
ZEDYCUS - майстор
страничен ролков водач

Че без него ли се продава, навремето си вървеше с фрезичката. Това е за подпора при обрязване на канта. Ако го ползваш за кантиране на ПВЦ кант, бях показвал още едно приспособление за криволинейно обрязване на канта.
Buliviv - специалист
ср фев 06, 2019 10:00 pmZEDYCUS написа:
страничен ролков водач

Че без него ли се продава, навремето си вървеше с фрезичката. Това е за подпора при обрязване на канта. Ако го ползваш за кантиране на ПВЦ кант, бях показвал още едно приспособление за криволинейно обрязване на канта.
Да не те подведа става дума за това :
Няма го. В комплекта е приставката за прахосмукачка, страничен ограничител /стандартен като на всяка фреза/ , две цанги, копирна втулка и ключета.
Относно приспособлението, дори ида не подрязвам ПВЦ кант ме заинтригува криволинейното действие. Не е лошо да просветиш невежата.

Прикачен файл

23146.jpg
23146.jpg (19.15 KиБ) Видяна 1865 пъти
ZEDYCUS - майстор
viewtopic.php?f=35&t=41992&hilit=%D0%BF ... 0%B7%D0%B0
Ето я темата, някъде назад бях показвал и за кривото обрязване(не е сунет :-D )
Изображение
Изображение
За водача, като се замисля май и аз допълнително го поръчвах навремето. Забравил съм.
nikel - специалист
От къде мога да си закупя страничен ролков водач.
Buliviv - специалист
ср фев 06, 2019 11:13 pmnikel написа:
https://www.ebay.co.uk/itm/Makita-12270 ... Swi6dcWiho
Kumay - майстор
чет фев 07, 2019 12:19 amBuliviv написа:
ср фев 06, 2019 11:13 pmnikel написа:
https://www.ebay.co.uk/itm/Makita-12270 ... Swi6dcWiho
В България цената е 6,70 лв.
EDI - майстор
При Кумай вероятно. :lol:

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: