• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Да бе страшен бисер и за това предложението е да пестим от човекочасовете за евтиния труд и малката квадратура (и то пак кофражист ни трябва за плочите) на кофражиста , ама за сметка на това слагаме претенциозни и ограничени като избор и качества мазилки където майсторите са скъпи и квадратурата е направо огромна в сравнение с кофража на вертикалите (външни стени, вътрешни стени, таван и обръщания). Остава ни успокоението че на "мострена стена" мазилката е тънка и пестим от материал :drinkers:
stivemaster написа:
Тя обаче беше насочена към хора като теб и поне ти трябваше да я схванеш правилно.
Еми явно съм тъпичък и не съм на твоето ниво - признавам си.
stivemaster написа:
Прощавам ти обаче, да не се хванеш на бас
Ми аз лично не разбрах баса ти. Ако се намери поне един човек от тоя форум (различен от теб и твоята възвишена логика) които да го обясни - ще се хвана.
Ето го и баса (които може да превежда да заповяда):
stivemaster написа:
Баса, може да е със следните условия : (ще се изразя малко по пространно, защото за съжаление, аз съм повлиян и съпричастен като професионалист и за мен тези факти са от решаващо значение) - изпълнение на една задача или както ти казваш една РЗП с една и съща площ и остойностяване на същата, вземайки предвид че това не е просто демонстрация, а професионална дейност и (обърни внимание на следното!) ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ са ЗАГУБА, КОЯТО СЛЕДВА ДА СЕ НАЧИСЛИ КАТО СТОЙНОСТ , нали така ?
Малкия шрифт на МТел ряпа да яде :lol:
stivemaster - майстор
За който може да чете, съм написал и няма да се цитирам разбира се.Там в примера за никакви плочи не става дума.Тези начини за интериорно финиширане не сте ги виждали и са много странни и скъпи нали ? Подчертавам варианта с гипскартон посредством рапиди, направо за ребрата на системата.Картона с монтажа и шпакловка за около 7.5лв/м2 (Цилков по евтино решение за покритие на поротерма имаш ли) ?
Не знам какво пречи да бъде осъзнато, че труда на човек който работи с такава система просто е по малко и му позволява да създава продукт с по голяма стойност за единица време, защо да омаловажиш такъв факт защо е менторския тон и снизходителното отношение ? Пък от друга страна ,проява на възпитание и елементарна дипломатичност е, да не "заклеймяваш" с фундаментална ярост нещата, с които все още не си имал възможност да се запознаеш и работиш .
Ще добавя и още нещо за ориентир - за груб строеж скелетна конструкция ,зидария на външни и оградни стени с Поротерм 25 n+f (защото с Поротерм 25 n+f Light могат да проникнат в сградата с най обикновено джобно ножче за изолацията и по голям камък) без нулев цикъл ,без изолация, но със покривната конструкция, труда е около надник/м2 - срещу малко повече от 30 минути/м2 при оставащия кофраж (при едноетажна къща повече , но не повече от 1час/м2).
Накрая ако положението ви се струва толкова изненадващо, има няколко теми във форума с описание на темпа на работа ,общото при всички макар и засягащи две различни поколения системи е, че този показател ярко ги отличава от традиционните методи на строителство.

Седя и си мисля че няма смисъл да се хабя повече и ще наблегна на една биричка тука ...
Фитилчо - майстор
Добре де, аз като страничен наблюдател да попитам:
Изолира повече бетона или Поротерм-а (при еднаква дебелина ЕРS)
Christo - майстор
Ясно е, че Поротермът и ти го знаеш. Просто по тази технология бързо и лесно редиш едно Лего, заливаш с бетон, в класическия случай слагаш едни панели вместо плоча и готово.Няма кофражи, няма декофриране. По нашите ширини ще е проблем да се намерят такива панели вместо плоча, пък и кран ще трябва. Заради бързината и леснотата обаче ще живееш в пластмасова кутийка. Няма пълно щастие! И е въпрос на вкус, разбира се!
Фитилчо - майстор
Тоест идваме там, където беше стигнал Цилков ....

Това е удачно за строителите и за строителните предприемачи ...

Може би всъщност и сам да си го направиш :)

А цената с поротерм-а излиза според мен даже по евтина при много по добра изолация.

Тоест, аз ако тръгна да правя къща за следващите дестки години, дали ще ми дреме за колко време ще я направя?

Виж ако ми я строят за да ми я продадат , много ясно, че всичко ще е с намалена цена и възможно най бързо, пък качеството кучета го яли :)
gechev - специалист
Исползването на Поротерм е при друг вид строителство. Защо го сравнявате?
stivemaster - майстор
Фитилчо, ти в случая не си просто страничен наблюдател, а ... хайде няма да определям ролята ти .Гледаш си, четеш уж, ама какво точно пишееее.... Не се обиждай, но даваш ли си сметка, въпроса ти какъв отговор заслужава ?Прочети си го пак и ако искаш да изчеткаш Цилков, измисли нещо дето е казал намясто ,има толкова стойностни неща които е казал ,ако не включваш последните му няколко поста тук.

Относно изолиращата способност ето данни на италиянците и ако не ги приемате за чиста монета ,макар че на техния пазар ще ги осъдят тутакси ако лъжат ,как приемате за верен сертификата та този стиропор ,тестван просто като експандиран EPS пък на етикета го представят като марков патентован продукт ,носител на съвсем други свойства ,който няма стандарт и методика за измерване в България ?
Ами ако колега от форума, демонстрира производство на досущ такъв продукт
с допълнителен разход на м3 в размер на 0.6 лв/м3 ,тогава какво ? Колегата Гечев може да потвърди, за стиропор със сив оцветител за латекс и ефекта като го гледаш.
VLADO66 - майстор
Стиви,въпроса е четящите този форум да направят информиран избор.Шапка свалям на Владков за къщата,и старанието и перфекционизма но няма аргумент който да ме убеди в тази система.За време и цена въобще не ми се спори.Само един пример-мой съсед по вила си направи нулев цикъл и след това за два дена построи двуетажна вила с предварително поръчани и изготвени бетонни панели.Можеше и за един ден но разстоянията от площадката бяха големи.
stivemaster - майстор
VLADO66, аз не съм казал нищо в посока на вземане на решение на сляпо и ИМЕННО затова ми се струва, че и ти с тази забележка, потвърждаваш с други думи твърдението, което съм чувал нееднократно в този форум - "... няма начин да ме убедиш в ползата от нещо, което не ме интересува какво е ..."
Защо смятам така - доколкото ми е известно, никога и по никакъв повод, никой не се е възползвал от възможността, в такъв спор да се ползват данни от вече готови проекти ,данни които във форума съществуват .Като казвам данни в случая имам предвид физически стойности на параметрите за микроклимат и енергоефективност ,а не субективни филми които се използват от различни интервенти във всяка тема.
Да прибягна аз, към ползването в определен спор на този източник на информация, ми се струва ненужно, заради реакцията която ще получа.Хората понякога получавайки информация, която не им е достъпна като материя, може да проявят слабостта да се присмеят, на този от когото получават неоценения подарък.
gechev - специалист
Даааа... Много е трудно да убедиш този, който има пари да направи крачка към нещо ново. Всеки гледа приятел, комшия, близък какво е направил, на каква цена, измамен ли е. Всеки гледа да не повтаря грешките на другия. Новото е нещо неприето, загадъчно и при мисълта, че си първи направо те влудява. АМИ АКО? Единствената дилема между ново и старо са ПАРИТЕ. Ако ги имаш много, избираш статуквото. Имаш ги, защо ей така безмозъчно да ги похарчиш за нещо ново и неизвестно? Но ако не ти стигат? ? Ще повярваш ли на новото? Много въпроси драги съфорумници. Прекалено много.
Има в тази система и аз много пъти съм го писал нещо, което се нарича ПОЖАР. При нея, това явление е неотразено. Разчита се на пирените, но границата е много крехка- само 200 градуса. Над тях е пожар. Не коментирам цени, скорост на изграждане или термоизолационни качества. нали цялата тази съвкупност трябва да бъде преценена. Нима градушката в София не показа огромната слабост на стиропорните изолации? Нима мислите, че като се прешпакловат с циментова шпакловка ще изчезнат получилите се термомостове. Всичко и на база КОМПРОМИС. Компромис на качество и пари. Извинявайте за дългото словоизлияние.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: