• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
fu4ko - специалист
Прикачен файл:
IMG_20140814_102858-1.jpg
IMG_20140814_102858-1.jpg (36.77 KиБ) Видяна 3272 пъти
Новата ми придобивка.Вече 5 нови капли наплетох и центровах на него
shotik - майстор
Чудесна е ,каква е цената и от къде я купи ? Може и да ми пишеш едно съобщение ,за да не е реклама .
fu4ko - специалист
Прикачен файл:
IMG_20140910_130446-1.jpg
IMG_20140910_130446-1.jpg (65.78 KиБ) Видяна 3167 пъти
Ето един велосипед.За мен е интересно направен като кравата от рекламата на шоколад Милка
tihomir4o - помощник
Здравейте, темата ме грабна и я прочетох както се казва на един дъх.Велосипедите са ми слабост, на мен а и на цялото семейство, с което се гордея!
Не мога да се похваля, като някои колеги писали по горе в темата, с автентични антики,но имам и аз едно върнато направо от оня свят. Нямам снимка какво беше но мога да го опиша горе долу:
две различни (коренно) капли, скъсена верига понеже скоростите отзад са строшени,спирачки липсват изобщо,останки от седалка (кожена) абсурд да е била оригиналната....А да не забравя два здрави курбела (масивен алуминии ,как да го повредиш).
След 3 дни ентусиазъм(пълно разглобяване, сваляне на останките от боя,две ръце шприц кит,боя и лак,и 60-70 лв. за части) резултата е това.
Изображение
А това му е пробния излет.
Изображение.
Много му се зарадва дъщеря ми и го кара с удоволствие.
Аз пък карам това
Изображение
много слуша и добре върви. И си го пазя много ,понеже МАЛСИНСВОТО не спи, един VERADA Velvet и DINOTTI Shadowtrac заминаха безвъзвратно :axe:
fu4ko - специалист
tihomir4o написа:
Здравейте, темата ме грабна и я прочетох както се казва на един дъх.Велосипедите са ми слабост, на мен а и на цялото семейство, с което се гордея!
Не мога да се похваля, като някои колеги писали по горе в темата, с автентични антики,но имам и аз едно върнато направо от оня свят. Нямам снимка какво беше но мога да го опиша горе долу:
две различни (коренно) капли, скъсена верига понеже скоростите отзад са строшени,спирачки липсват изобщо,останки от седалка (кожена) абсурд да е била оригиналната....А да не забравя два здрави курбела (масивен алуминии ,как да го повредиш).
След 3 дни ентусиазъм(пълно разглобяване, сваляне на останките от боя,две ръце шприц кит,боя и лак,и 60-70 лв. за части) резултата е това.
Изображение
А това му е пробния излет.
Изображение.
Много му се зарадва дъщеря ми и го кара с удоволствие.
Аз пък карам това
Изображение
много слуша и добре върви. И си го пазя много ,понеже МАЛСИНСВОТО не спи, един VERADA Velvet и DINOTTI Shadowtrac заминаха безвъзвратно :axe:
Браво,станало е супер.До колкото видях скоростниците(командите)са обикновени.Предпочитам на Shimano,малко по скъпи но се настройват и работят доста добре.Сам ли сглобява колелото?Смисъл настройки на скорости,обтегачи и останалото?
tihomir4o - помощник
Общо взето ДА, каплата я наплете майстор ,понеже нямам стенд.
Другите неща след толкова години занимавка с велосипеди не са ми проблем.
А и тези всичките си ги поддържам аз
Изображение
Моето, на съпругата, на щерката и на сина.
fu4ko - специалист
tihomir4o написа:
Общо взето ДА, каплата я наплете майстор ,понеже нямам стенд.
Другите неща след толкова години занимавка с велосипеди не са ми проблем.
А и тези всичките си ги поддържам аз
Изображение
Моето, на съпругата, на щерката и на сина.
Супер.Плетенето става без стенд,но после за изправянето е хубаво да има стенд.Аз плетох и изправях капла на гумичките на спирачката.Още не бях взел стенд.Каплата стана права,но бие нагоре-надолу и така я карам.Не ми се занимава да я свалям да я оправя на стенда.Каплата я плетох с фабрична главина с лагери.Замислил съм да започна наплитане и продажба в нета на капли,но няма ресурси да взема повече бройки и стенда така седи и чака,когато се появи клиент за изправяне на някоя капла.
shotik - майстор
Цитат "Замислил съм да започна наплитане и продажба в нета на капли "

Като гледам колко много велосипеди и капли , както и части се продават в нета , се чудя дали ще ти е финансово изгодно да ги купуваш на части и да ги плетеш ,центроваш и продаваш.
Една капла ,примерно 26 цола,за главина най - евтино 8 лв,спици 3 лв ,наплитене и центровка 5 лв,общо към 16 лв ,без да слагаш транспорт и губене на време за закупуване,а нова капла готова може и за 14 лв да се купи.
При теб може би в малкия град ,ако си сам или двама ,трима ,да е изгодно за клиента ,но за теб не съм сигурен , но ти си знаеш .
fu4ko - специалист
shotik написа:
Цитат "Замислил съм да започна наплитане и продажба в нета на капли "

Като гледам колко много велосипеди и капли , както и части се продават в нета , се чудя дали ще ти е финансово изгодно да ги купуваш на части и да ги плетеш ,центроваш и продаваш.
Една капла ,примерно 26 цола,за главина най - евтино 8 лв,спици 3 лв ,наплитене и центровка 5 лв,общо към 16 лв ,без да слагаш транспорт и губене на време за закупуване,а нова капла готова може и за 14 лв да се купи.
При теб може би в малкия град ,ако си сам или двама ,трима ,да е изгодно за клиента ,но за теб не съм сигурен , но ти си знаеш .
Доста преглеждах в нета и не видях капла 26 цола даже за под 20лв.Главина в нета има за 4лв мисля беше.При определена цена-безплатна доставка.Спици може и под 3лв да намеря.Плетене под 5лв,а врвме-имам доста за уплътняване.Би ли споделил къде има капли за 14лв?Гледах доста,за тези пари не намерих.
shotik - майстор
Като мина към магазин в Илиянци и на битака , ще проверя и ще ти пиша ,аз преди два месеца купувах два комплекта -единия 24 цола за 26 лв ,другия 26 цола за 28 лв.

А когато съм в София ,ще ги снимам и покажа ,но са с гуми .
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 38

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: