• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
stefan4087 написа:
Между другото ще трябва и английски да почвам да уча,че стана българо-английски форума след временното прекъсване. :shock:
Не се мъчи с английския. Оправи си настройките.
Значи гледаш горе в дясно и натискаш user panel, след като го отвориш гледаш в горният ляв ъгъл едно каре и в него натискаш мисля, че беше предпоследният ред или предпредпоследният (пробвай) и в централното каре се отварят опциите за настройка и там някъде по средата има едно прозорче в което пише english и му избираш български. Потвърждаваш най-отдолу и си готов.
stefan4087 - специалист
Не се мъчи с английския. Оправи си настройките.
Значи гледаш горе в дясно и натискаш user panel, след като го отвориш гледаш в горният ляв ъгъл едно каре и в него натискаш мисля, че беше предпоследният ред или предпредпоследният (пробвай) и в централното каре се отварят опциите за настройка и там някъде по средата има едно прозорче в което пише english и му избираш български. Потвърждаваш най-отдолу и си готов.[/quote]

Благодаря.Оправих ги.Проба,проба и ги намерих ,защото не бяха предпоследни.
filmatoplo - майстор
Стефане каква шупла бе :) на медни тръби ли :? Припомни ни инсталацията , на смесителния вентил сложи моторна задвижка да разбереш от кеф -спести още 220 лв за задвижката плюс регулатора за нея и си готов-нагласяш примерно на 65 градуса и тя си знае .Помъчи се да пратиш снимки да умуваме около инсталацията и контрола на помпите .Буфера ти с 2 или 4 извода е , бойлер имаш ли .
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Стефане каква шупла бе :) на медни тръби ли :? Припомни ни инсталацията , на смесителния вентил сложи моторна задвижка да разбереш от кеф -спести още 220 лв за задвижката плюс регулатора за нея и си готов-нагласяш примерно на 65 градуса и тя си знае .Помъчи се да пратиш снимки да умуваме около инсталацията и контрола на помпите .Буфера ти с 2 или 4 извода е , бойлер имаш ли .
Шупла на запойката.Задвижка-догодина.Буфера беше с 4 отвора,ама мястото ми е 4кв.м и не бяха ги пробили както им бях казал та го вързах на два,а на другите отвори сложих кранче за изтачане оттдолу
и термометър.Ще снимам с фотоапарата и ще разучавам как се качват снимки.Бойлер имам естествено.Дипломат серия ,Океан, 80л.
filmatoplo - майстор
И с 2 извода става да е буфера , правилно е с 4 . :wink:
filmatoplo - майстор
Стефане запали ли вече котела . :)
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
Стефане запали ли вече котела . :)
Имах спукан тройник при охладителния контур та го свалях наново да го сменя.Протече един адаптор
на връзката на пълначката та купих нов и го смених.Влизаше много хлабаво в тръбата,но го оправих и него.Снощи довърших изолацията на буферния съд.Свързвах снощи и контактния термостат на помпата на котела и този на отоплителния кръг след буфера с потопяем сензор.Ама май направих грешка.Трябваше да пусна помпите след като го напълня да поработят на незапален котел да поочистят
ако има боклуци из системата и да почистя филтрите.Преизолирах и котела.Сложих от тази лъскавата с
фолиото към котела и след това 5см каменна вата,защото оригиналната ми се струваше тънка.Сега е плътно и страничните капаци ги сложих с малко трудност.Сега ще направя още една проба с въздух
за последно.Налягане в разширителя 1бар и в системата 1,6 става ли?Имам един контактен термостат В2000 и чакам да докарат за да купя още един да вържа и на бойлерната помпа.Докато намеря ще я включвам ръчно.
filmatoplo - майстор
С нетърпение чакам резултати :) да споделиш относно работата на инсталацията , смесителния вентил Хониуел ли беше че забравих , ако ръчно не ти държи постоянно настроена вода -ще ти пратя задвижка и регулатор -аз ще ти ги настроя и свържа ти само ще ги захраниш с 220 волта от юпиеса и си готов.
stefan4087 - специалист
filmatoplo написа:
С нетърпение чакам резултати :) да споделиш относно работата на инсталацията , смесителния вентил Хониуел ли беше че забравих , ако ръчно не ти държи постоянно настроена вода -ще ти пратя задвижка и регулатор -аз ще ти ги настроя и свържа ти само ще ги захраниш с 220 волта от юпиеса и си готов.
Смесителният ми е Ханиуел,ама 1 и1/4.Преди малко ударих чертата на разходите до тук.1900лв.Като сложа и 100лв бензин за ходене за части ги удрям точно 2000лв.Това е без 3 помпи и медните тръби.
Още не съм го палил за да видя как ще държи температурата.
filmatoplo - майстор
Да цената е тази както казваш :wink: но си заслужава .Сега иска сухи дърва и си готов , за задвижката не се притеснявай -те са едни и същи за вентили от 3/4 до 1 1/2 .Ако се наложи -ще ти пратя с мои отстъпки -има няма 220 лв задвижката заедно с регулатора , за още по евтино задвижката може да я командваш с контактен термостат Б2000 .Монтажа на задвижката е лесен , 1 болче я държи , и 3 жички се свързват и си готов -синята е нула , а черната и кафявата са фази за посоките -които регулатора подава поотделно . :yawinkle:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: