• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
ако разкараш пластмасите от краката и пружините и малко моднеш(резнеш) тръбите може да увеличиш хода на фрезата и да я направиш гайката да излиза над масата за по-лесна смяна на фрезера. Мойта е скил и спечелих цял сантиметър като на направих тази хватка. Огледай си самата фреза какво може да се направи. Кофтито е че фрезата повече не може да се ползва на ръка, но пък смята на фрезерите е песен :-D
cekop - специалист
Почти готово. Не си харесвам инсърта ако така се казва.

Прикачен файл

DSC_0049.JPG

Прикачен файл

DSC_0052.JPG

Прикачен файл

DSC_0051.JPG
cekop - специалист
griffin написа:
ако разкараш пластмасите от краката и пружините и малко моднеш(резнеш) тръбите може да увеличиш хода на фрезата и да я направиш гайката да излиза над масата за по-лесна смяна на фрезера. Мойта е скил и спечелих цял сантиметър като на направих тази хватка. Огледай си самата фреза какво може да се направи. Кофтито е че фрезата повече не може да се ползва на ръка, но пък смята на фрезерите е песен :-D
Като сваля фрезата докрай от главата до масата имам 5 см. не ми се иска да я осъкатявам, нямам друга.

Прикачен файл

DSC_0053.JPG
Фитилчо - майстор
Идеята със смяна на фрезерите на Грифин е, да сменяш отгоре , кой те кара да се навеждаш :-D
cvetomir_77 - специалист
Фитилчо написа:
Идеята със смяна на фрезерите на Грифин е, да сменяш отгоре , кой те кара да се навеждаш :-D
При всички случаи ще трябва една ръка и отдолу. Все някак трябва да се държи и оста докато развива гайката. Иначе идеята е добра, но ако имате решение и за контра на оста в противен случай няма смисъл според мен.
Фитилчо - майстор
На всички нормални фрези, блокировката е малко под гайката - тоест пак отгоре.
Този уникален модел на Спарки не зная как е :-D
Фитилчо - майстор
n_a написа:
:-D И със сапун се смазват панти
Едно време, ккУтУ нямаше винтоверти, със сапун се мажеха по-големите винтове за дърво за да се навият лесно. Направо разликата е убийствена. :)

Сори за Офф Топик-а :wink:
cvetomir_77 - специалист
Фитилчо написа:
На всички нормални фрези, блокировката е малко под гайката - тоест пак отгоре.
Този уникален модел на Спарки не зная как е :-D

Има няма 2 см е разликата от гайката до блокировката. Поне на моите две фрези е така (едната е Макита другата - Ербауер).
EDI - майстор
Огъва се на Z един плосък гаечен ключ и с него се държи вала за контра.Така се решава този проблем.А фразата е РАЙДЪР, като гледам.
griffin - майстор
cekop написа:
griffin написа:
Като сваля фрезата докрай от главата до масата имам 5 см. не ми се иска да я осъкатявам, нямам друга.
Щом не искаш да я осъкатяваш няма смисъл да я пипаш, ако си вземеш друга и решиш тази да я оставиш в масата е решение. При мен има блокировка на вала фрезата, но както каза еди може с огънат ключ.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Направа на хоби циркуляр–дилема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: