• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
8180 написа:
Chefo77 написа:
А ти пък правиш една от най-големите грешки. Сега нета е широкодостъпен, можеш да намериш достатъчно информация...
Е, и?
Дай ми финансиране за "изследването" и кажи с какви резултати да наситя Нета.
Ако дадеш повече - и останалите медии.
Каква му е грешката на Цакев, че кара това, което е изпитал САМ и му харесва?

Вида-Спорт - най-добрата гума.
Никой не търсеше друго. Факт! :)
За кое изследване, колега? За разходка из интернет ли?
Трябва ли да караш Лада Нива и да се убедиш в по-добрата и проходимост от нормален автомобил, или е достатъчно да видиш мнението на хиляди хора, които го твърдят? Грешката на Цакев е, че кара зимна гума през лятото - не ми казвай, че е добър вариант.
За Вида-та просто няма какво да говорим. Това не беше гума, това беше единствения вариант. Хората в космоса отидоха, ние се радвахме на тях (родители и близки де, аз се радвах на шоколад тогава) :)
25th Hour - специалист
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm

ADAC- аз лично приемам доста резултатите, но не на 100%. Все пак е ориентир за тенденциите при избор на гуми....
8180 - майстор
Chefo77 написа:
За кое изследване, колега? За разходка из интернет ли?
Не бе, ще изследвам гумите - на полигон, с пилоти и интервюта - за които платиш, ще са най-добрите. Ще отразя резултата подобаващо в Нета, ТВ, преса и по форумите ...
С всяка новозакупена гума, ще даваме по шоколад :)

Вж. д-р Гьобелс за лъжата/истината.

Вж. също по-аналитично и таблиците в линка на 25-час.
Победителите са с 3,00 и 2,7 по петобалната!!! система. Демек, средна хубост за много пари. Явно в последните някъде е истината, а за трудно различимите предимства на една или др. "средната хубост" не се каня да споря.
25th Hour - специалист
Само ще добавя една табличка, която ако някои се питат за размера на гума и джанта да знаят какво могат да слагат като размери...

Изображение
ditronix - специалист
Летните ЛАСА на моята 19-ка ги карах 6 сезона и ги махнах,защото се втвърдиха много.Един познат ги взе и вече втора година е с тях.Недоумявам как може гума с повечко полимери,каквато е лятната ЛАСА да се износи за един сезон?Това става точно със зимните гуми през лятото-високите температури ги "размекват" и износването им е много интензивно.Сега 19-ката е с нови предни ДЕБИЦА,а от зад износва едни зимни КУМХО-предполагам,че до зимата ще бъдат за брак.В момента МЕГАН-а който имам е с МИШЛЕН Енерджи сейвър,а за зимата му взех HANKООК W 440-страхотни са!
gattaka - специалист
Здравейте колеги,
Аз до колкото знам зимната и лятната гума имат съвсем различен състава на каучука!Съответно лятната гума през зимата става като пластмаса,а зимната,ако я караш през лятото асфалта и действа като шкурка!Е моля ви обяснете ми какво е това животно всесезонна гума или това е поредния рекламен трик!И защо след като са измислени всесезонни гуми все още се произвеждат зимни и летни? :? ... :lol:
Аз лично използвам(признавам си )гуми 2-ра ръка!Имам познат гумаджия,на който му карат предимно гуми,които са стари,но заседяли в склад,не винаги са карани!И от зимните съм доволен и от летните!
Колата ми е дълга 4.70м и тежи около 1470кг!
8180 - майстор
gattaka написа:
И защо след като са измислени всесезонни гуми все още се произвеждат зимни и летни? :? ... :lol:
Явно си млад и задаваш въпроса наопаки.
Първо са измислени гумите, доста по-късно сезонните. Преди това нямаше нужда от наименованието "всесезонни" - всички бяха такива, но го нямаше сезонния "алъш-вериш".

Ако махнем офроуд, имаме сухо, мокро, сняг и лед. Последното също го махаме, защото няма читаво решение. Останалите три практически присъстват "почти целогодишно" + по-сериозните минусови температури, които заедно със снега, в БГ са по-скоро изключение.
Е, в 21 век, съм сигурен, че може да се "забърка" каучук и измисли подходяща "всесезонна" шарка, ако не беше интересът към обратното.
Както се вижда от таблицата по-горе, дори специализираните сезонни не са "отличници" и не "спасяват" от несъбразено каране, но поддържат "икономическия растеж". :?

П.П. Шумът умишлено го пропускам - страничен и рекламен проблем.
П.П2. През 70-те години стана много "натокано" да караме 13" джанти, вместо предишнитe 14" и 15". Сега легендите са други.:?
Pinto - специалист
Колега браво за отговора, просто няма какво да се добави.
Пук проблема е малко като при свинския грип. Що ваксини се произведоха и прадоха, що нови лекарста се появиха, а смъртните случаи се оказах много по-малко от друга година.
Представяте ли си човек, който кара 5-10 хкм на година и се обзаведе с летни и зимни гуми в какво състояние ще са след 10 години. За тези които карат над 10хкм е ясно - комплект зимни + комплект летни.
Последна промяна от Pinto на ср юли 14, 2010 9:05 am, променено общо 1 път.
gattaka - специалист
Абе на мен ми се е случвало да се кача на кола с летни гуми и да карам на сняг!Гумите бяха с видимо добър грайфер и не можах да отлепя,просто на тази температура стават като пластмаса!Незнам кое е първото,може просто както казваш ти сега да са ги разделили зада продават повече гуми ама тва е положението,определено разликата съм я виждал с очите си!Както и едно лято направих грешката да карам със зимните гуми и познай-хвърлих ги понеже като заваля снега и не ставаха за нищо!
8180 - майстор
Ааа, не съм казвал, че може безпроблемно с летни през зимата - точно там е заигравката.
Само казвам, че вече могат да ги правят да НЕ СТАВАТ за другия сезон, преди не можеха и правеха "всесезонни" без да знаем тази дума. :)
Поне за БГ няма оптимална гума - зимните повече от половината време ги караме на положителни температури и често мокро, където летните се водят по-добри.
Мен ми е все тая, но маса народ си мисли, че като е сложил зимни гуми, вече е пилот от F1. Окрилен, че единствен е качил снега до вратата на хижата, на връщане се размазва в мокрите завои.
Пак ще го туря това - :?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

Тема "Какви гуми ползвате ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: