• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Ето

Прикачен файл

ПАНЕЛ1.jpg
ПАНЕЛ1.jpg (74.02 KиБ) Видяна 3744 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чакам нещо на бележка
Извини ме но истрих всичко по погрешка.
romanpm - майстор
gorgidanchev Тръбите под какво налягане смяташ да бъдат , с разширителен балон ли ? Антифриз наверно. Аз преди 10 г това майсторих и още работи , тогава нямаше почти нищо по покривите :)

Прикачен файл

Picture--покрив 640-480.jpg
Picture--покрив 640-480.jpg (50.43 KиБ) Видяна 3692 пъти
Системата ще е отворена.Може и затворена но не ми се занимава с разширителни съдове клапани и т.н.Иначе панела го напълних с вода и помпих с помпата докато мога да натискам.Капчица не пусна.Държах го надут два дена .Никакъв проблем.Мисля че с поне ченири атмосвери съм го пробвал.
filmatoplo - майстор
Тия двата панела май им пускаш директно вода от водопровода или.
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Системата ще е отворена.Може и затворена но не ми се занимава с разширителни съдове клапани и т.н.Иначе панела го напълних с вода и помпих с помпата докато мога да натискам.Капчица не пусна.Държах го надут два дена .Никакъв проблем.Мисля че с поне ченири атмосвери съм го пробвал.
:lol:
Един манометър е под 10 лв, но няма лошо да разсмиваш публиката...
Иначе подхода ти е правилен.
Манометри имам но няма нужда да меря налягането.Системата ще е отворена.Просто изпробвах по най лесния начин .
filmatoplo - майстор
Миналата година имах един такъв случай,при монтаж на едно парно един от майсторите забравил да запои една муфа мед фи-22 . Напълни се системата на 1,5 бара всичко ок , котела си работеше на 80 градуса . Чак след седмица клиента забелязъл капки по терикота до един от бойлерите - понеже от медта водата става кафява . Първо се учудих защото от спойка не може да тече -майстора даже каза че си подава оставка ако тече от споено . За 5 минути се спои и готово. Беше точно до долния изход на серпентината на 500 л бойлер , 10 санти тръбичка с муфа преди прехода . Понеже изолацичта се надява предварително -тя е скрила муфата която в др случаи не би била там . Така че пробите лъжат -само намазано с флюс държи седмица. :lol:
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
Тия двата панела май им пускаш директно вода от водопровода или.
Да пряко е , като почне зимата го източвам , и март април пак , цяло лято не включвам на ток :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: