Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Тези, които ми подариха за проба / зарибявка / също ги пердашат за износ.
maistora1965 - специалист
alex_serviz написа:
шоп написа:
...Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
За клона и маймуните - безспорен факт.
Ако вдигнат драстично цената ще търсиме друго, икономически оправдано гориво. Костилки примерно. Тази есен търсих, но беше късно и ми излизаха на неоправдано високи цени. Април-Май месец мисля да се задействам за новия сезон. Чувам и за много приятни цени на пелети ( дървени или слънчогледови ) на големи разфасовки ( Биг-бег ). Вариант също е и калибрирани въглища.
Аз пробвах със смес слънчогледови пелети и калибрирани въглища /калибрирах си ги сам с чука/ ефекта беше много добър,та да попитам някой намирал ли е някъде наистина да се продават калибрирани въглища.
n.ganev - майстор
Така, така Майсторе :yawinkle: . Ама дано това да го прочетат някои хора дето не вярват, че тази горелка е всеядна и че гори смес от сламени и слънчогледови пелети, въглища, дървен чипс, костилки, черупки , а в комбинация със Експерт и дърва :shock: .
filmatoplo - майстор
:? Каква е тази мода навсякъде слънчогледовите пелети да са 8 мм и насипни. И на вън с какви устройства ги горят. :wink: за всеядност -един приятел в дакона изгори всички стари столове на лятното кино, пвц бутилки и стари обувки и джапанки. Абе кото мине през шнека и гори -става.
шоп - майстор
maistora1965 написа:
alex_serviz написа:
шоп написа:
...Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
За клона и маймуните - безспорен факт.
Ако вдигнат драстично цената ще търсиме друго, икономически оправдано гориво. Костилки примерно. Тази есен търсих, но беше късно и ми излизаха на неоправдано високи цени. Април-Май месец мисля да се задействам за новия сезон. Чувам и за много приятни цени на пелети ( дървени или слънчогледови ) на големи разфасовки ( Биг-бег ). Вариант също е и калибрирани въглища.
Аз пробвах със смес слънчогледови пелети и калибрирани въглища /калибрирах си ги сам с чука/ ефекта беше много добър,та да попитам някой намирал ли е някъде наистина да се продават калибрирани въглища.
В Перник има две фирми, които продават калибровани сяти въглища. Има фракции 0-10мм има и 20-30мм, както и 30-40мм. Цената е под слнчогледовият пелет. Има и костилки от праскови в Сливенско по 80 лв тон, има и маслинови, сливови и черешови костилки. Една дробилка за лигнитни въглища, които са под 80 лв тон се прави много лесно. Опит за дробилките може да се почерпи от форумхаус.ру. Много са напред братушките!
filmatoplo написа:
:? Каква е тази мода навсякъде слънчогледовите пелети да са 8 мм и насипни. И на вън с какви устройства гигорят.
Ми тука във Враца производителя ми каза че ги използват в някакви промишлени инсталации и затова са само насипни,даже се зачуди че ги копувам за домашно котле.Даже ми препоръчба да не ги взимам че задръствали горелката и ще си ги бия от главата но като му казах че съм с грейко реакцията му беше/ аааааааа ясно/ :lol:
Аз пробвах и с костилки но не можах да се преборя с плъховете и се отказах но за въглищата ще се поинтересувам благодаря за инфото.
filmatoplo - майстор
Точно производителя на слънчогледови в моя район е с горелка Грейко -топли си офиса.няма ли котки наблизо, да ти пратя 1.
Последна промяна от filmatoplo на вт фев 10, 2015 10:08 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
шоп написа:
В Перник има две фирми, които продават калибровани сяти въглища. Има фракции 0-10мм има и 20-30мм, както и 30-40мм. Цената е под слнчогледовият пелет. Има и костилки от праскови в Сливенско по 80 лв тон, има и маслинови, сливови и черешови костилки. Една дробилка за лигнитни въглища, които са под 80 лв тон се прави много лесно. Опит за дробилките може да се почерпи от форумхаус.ру. Много са напред братушките!
За Перник не знам но за Сливен ако се съди по някои обяви - след обаждане по телефона се оказва че цените въобще не са такива, а все нямат в наличност. Проверено! Да не говорим, че се крият като мишоци.
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Точно производителя на слънчогледови в моя район е с горелка Грейко -топли си офиса.
Неколкократно писах, че производителя на обсъждания , а и доста оплюван продукт отоплява офисите и производствените си помещения със смес от сламени и слънчогледови пелети. А днес #-o какво хвърляхя в бункера за пелети - малииииииииии :rolleyes: те така започнах да решавам кръстословица и се чудя що сменям дограмата :cool: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: