Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Комина е 15/15 има 8 метра над заустването .Въздуха с който остана камината ми изглеждаше леко по силен ,но не го намалих да не заработи зле ,то е ясно ,че за 2 часа пред камината не става ,трябва да тествам с по малко въздух да видим туй V :wink: Единствено което споменаха хората е честото продухване ,няма как без него ,ще видя да го зачестя малко ,твоето през колко минути е .
bmahob - майстор
Това V съм го виждал на колеги без моята преработка... Инка почиствам през 15мин за 70сек при хубави пелети, и с лоши по пепеляви 10мин/70сек.... Но съм пипал малко и кошницата ,играл съм си с отворите за да постигна минимално пепел и максимално време за почистване
filmatoplo - майстор
Чистенето е през 20 минути за по 90 секунди :? така се прецени ,ако трябва нещо ще коригирам -но хората им шуми и не го искат това вентилиране :lol: .
bmahob - майстор
Ако издържа 5-6чувала без да пипат кошницата... Ок ма да я отврат всеки ден... За мене не си е работа. Аз тия от екотехниката съм на 4 чувала от неделя и ще кара като гледам от пеплта още поне 3чувала може и до другата, на първа трупа малко пепел от страни на кошницата но при палене и на високи я изгаря и почиства
filmatoplo - майстор
Това беше направила на 4 чувала.Казах им - да я почистят най сетне :wink: .
bmahob - майстор
Ето я моята... С бариера за малкия дасе не облегне на стъклото тук пука на 5та към 19кв

Прикачен файл

IMG_20201101_233629.jpg
ВаскоРударци - напреднал
Гасне разбира се задал съм t вода 52 ,въздух 25 това е
ВаскоРударци - напреднал
Гасне разбира се задал съм така: настройки зо Комо 15 а аз съм с юКомо 21 димен винтелатор -3 лоад пелет -7 темп вода 52*C ,темп въздух 25*С.Радиатори 3 бр с термо глави циркулира вода през 1 лира и 1 радиатор 1м/50 см.Е сега е топло навън ще видим същинската зима.Радиаторите много брамчът.Помагайте!!!
bmahob - майстор
пон ное 02, 2020 12:48 amВаскоРударци написа:
Гасне разбира се задал съм така: настройки зо Комо 15 а аз съм с юКомо 21 димен винтелатор -3 лоад пелет -7 темп вода 52*C ,темп въздух 25*С.Радиатори 3 бр с термо глави циркулира вода през 1 лира и 1 радиатор 1м/50 см.Е сега е топло навън ще видим същинската зима.Радиаторите много брамчът.Помагайте!!!
Отворена/затворена система? Степен на помпата?
ВаскоРударци - напреднал
Отворена система 2ра скорост

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: