Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
2.7/45 и 1% в минус за въздуха.
dikata1988 - напреднал
Ще пробвам да намаля малко и евентуално да го източа утре и да почистя филтъра на помпата че е на бая годинки и никога не е чистен!
съб дек 05, 2020 7:18 pmdikata1988 написа:
Ще пробвам да намаля малко и евентуално да го източа утре и да почистя филтъра на помпата че е на бая годинки и никога не е чистен!
Като източиш, що не опиташ да монтираш поне 2 крана? Хубаво е помпата и филтъра да са безизточващо обслужваеми. За стопанина е хубаво.

Имам въпрос към Анди.
Анди, като ти се повреди шестотката, правиш ли центровка, която не се е размествала?
Въпросът е реторичен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 05, 2020 7:31 pm, променено общо 1 път.
dikata1988 - напреднал
съб дек 05, 2020 7:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 05, 2020 7:18 pmdikata1988 написа:
Като източиш, що не опиташ да монтираш поне 2 крана? Хубаво е помпата и филтъра да са безизточващо обслужваеми. За стопанина е хубаво.
Ами имам два крана преди помпата от двата клона,но от другата страна от към котела нямам и няма и как да монтирам,и се чудя дали ако спра двата крана и пробвам да го развия ще шурне водичка от котела ама ако го запуша с ръка мисля че може и да стане!
съб дек 05, 2020 7:30 pmdikata1988 написа:

Ами имам два крана преди помпата от двата клона,но от другата страна от към котела нямам и няма и как да монтирам,и се чудя дали ако спра двата крана и пробвам да го развия ще шурне водичка от котела ама ако го запуша с ръка мисля че може и да стане!
Абе източи и с малко чесане ще намериш начин! Не може да няма.
Тая помпа защо не се управлява от горелката и кое налага да е на 2? Колко киловата е колко квадрата?
dikata1988 - напреднал
съб дек 05, 2020 7:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 05, 2020 7:30 pmdikata1988 написа:

Абе източи и с малко чесане ще намериш начин! Не може да няма.
Тая помпа защо не се управлява от горелката и кое налага да е на 2? Колко киловата е колко квадрата?
Ами така си е от момиченце на 2 :-D колко киловата е нз трябва да видя квадратите са около 220.
съб дек 05, 2020 7:39 pmdikata1988 написа:
Ами така си е от момиченце на 2 :-D колко киловата е нз трябва да видя квадратите са около 220.
Аха, сетях са- 30 киловата, ма не поНпата.
Ти, дето питаше за един прЕател, нали?
Не смяташ ли, че момата е дорасла да са довери на горелката и, че така ще е по добре за всички?
dikata1988 - напреднал
съб дек 05, 2020 7:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 05, 2020 7:39 pmdikata1988 написа:
Аха, сетях са- 30 киловата, ма не поНпата.
Ти, дето питаше за един прЕател, нали?
Не смяташ ли, че момата е дорасла да са довери на горелката и, че така ще е по добре за всички?
За приятеля си е друга тема още кара с главата на 20 няма да я сменя с 30-ка за сега.
Пък за моята помпичка ще помисля до сега никога не съм имал проблеми винаги си е работела постоянно пускам я есента и я спирам на лято от 7-8 години съм на пелети с Грейко съм 3-та и съм доволен!
gnt69 - майстор
съб дек 05, 2020 8:34 pmdikata1988 написа:
Пък за моята помпичка ще помисля до сега никога не съм имал проблеми винаги си е работела постоянно пускам я есента и я спирам на лято от 7-8 години съм на пелети с Грейко съм 3-та и съм доволен!
Увеличи скороста на помпата да пробваш дали ще го има проблема.
Rumen89 - специалист
съб дек 05, 2020 7:01 pmdikata1988 написа:
Помпата е пустана дирекно и върти постоянно на 2-ра степен.В момента P1-3.2 цикъл 45
до сега не се е случвало да започне да се гаси,просто спира пелетките си горят лекичко за около 5-6-7 мин тия 2-3 градуса отгоре над зададената си падат и горелката си продължава на P1 и тем.на водата почва рязко да пада
При мен също се получава, но мисля, че не е проблем. Аз съм с две помпи, нов котел и нови филтри. Когато застудее времето ще спре да стига до поддържане, но намали малко мощността на горелката. При мен помпите идват силни дори при първа степен и съм намалил дебита от крановете.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: