Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dikata1988 - напреднал
Днес се залових с филтъра на тази помпа викам си няма да точа аз водата и така развих шурна бая водичка фитъра падна филтъра е нещо страшно изобщо незнам как е минавала вода от там целия в ръжда боклучета и нямах много време да го чистя :-D :lol: направо сложих капачката затегнах и допълних системата.Оставям го така надявам се да изкара тази зима и без това се канех да сменям помпата че е на 10г сигурно!Дано изкара зимата и на есен я сменям!

За 4 часа наблюдение извода е темературата на водата загрява по бавно,на тези градуси радиаторите парят доста повечко!За достигане до поддържане мисля че вече няма да се стигне до там!
Rumen89 - специалист
нед дек 06, 2020 2:40 pmdikata1988 написа:
Днес се залових с филтъра на тази помпа викам си няма да точа аз водата и така развих шурна бая водичка фитъра падна филтъра е нещо страшно изобщо незнам как е минавала вода от там целия в ръжда боклучета и нямах много време да го чистя :-D :lol: направо сложих капачката затегнах и допълних системата.Оставям го така надявам се да изкара тази зима и без това се канех да сменям помпата че е на 10г сигурно!Дано изкара зимата и на есен я сменям!

За 4 часа наблюдение извода е темературата на водата загрява по бавно,на тези градуси радиаторите парят доста повечко!За достигане до поддържане мисля че вече няма да се стигне до там!
Не знам при мен крановете преди помпата са леко притворени. Не съм сигурен дали трябва да е така или да ги отворя.
нед дек 06, 2020 5:08 pmRumen89 написа:

Не знам при мен крановете преди помпата са леко притворени. Не съм сигурен дали трябва да е така или да ги отворя.
Отвори ги, освен ако помпите не са от Магна нагоре!

Гоше, гледаш ли ко става? Формули за отвиване на 1 капачка!!!

Дика, като ти се отвори свободно време, препоръчвам да си поиграеш още малко.
Разбирам, че не си поставил мрежичката в корпуса, а направо си завил капачката. Върни си мрежичката! Тая помпа ще изкара още толкова, поне.
Намали помпата на 1 и си я вържи на платката, като нагласиш да тръгва над 50 градуса!

В това хубаво време, на този хубав празник, и без това си намокрил всичко, поне да беше го направил като хората.
Сега ще се наложи още една интервенция, със загуба на време.
filmatoplo - майстор
:lol: Трифонов удържай фронта ,от време на време,и Лазар пускай да помага. :wink:
нед дек 06, 2020 5:58 pmfilmatoplo написа:
:lol: Трифонов удържай фронта ,от време на време,и Лазар пускай да помага. :wink:
Бе, вий двамата, да не сте при третия, че никакви ви няма?
dikata1988 - напреднал
нед дек 06, 2020 5:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 06, 2020 5:08 pmRumen89 написа:

Отвори ги, освен ако помпите не са от Магна нагоре!

Гоше, гледаш ли ко става? Формули за отвиване на 1 капачка!!!

Дика, като ти се отвори свободно време, препоръчвам да си поиграеш още малко.
Разбирам, че не си поставил мрежичката в корпуса, а направо си завил капачката. Върни си мрежичката! Тая помпа ще изкара още толкова, поне.
Намали помпата на 1 и си я вържи на платката, като нагласиш да тръгва над 50 градуса!

В това хубаво време, на този хубав празник, и без това си намокрил всичко, поне да беше го направил като хората.
Сега ще се наложи още една интервенция, със загуба на време.
Прав си ще си поиграя още малко ама днес хладничко малко и бързах да я запаля,връзването на помпата към горелката ще стане лесно мога винаги да го направя,ама това с мрежичката май ще е на лято че да го направя като хората да сложа и кранове от двете страни,сега не ми се точи посред зима да го разпилявам.Каква е разликата от това помпата да работи постоянно и да е свързана с горелката?Какви са плюсовето да я вържа към горелката?
filmatoplo - майстор
:lol: То било кеф само по телефона.
нед дек 06, 2020 6:36 pmdikata1988 написа:
...Каква е разликата от това помпата да работи постоянно и да е свързана с горелката?Какви са плюсовето да я вържа към горелката?
Котелът работи на по висока температура. Котелът по бързо достига работна температура, Котелът работи по добре. Малко икономия от електричество.
При постоянно вкл помпа, от студена система, котелът по дълго ще е хладен, което не е добре. Ако не се допуска котелът да гасне, което е невъзможно пролет-есен, добре.
Едно време майсторите слагаха по малки радиатори. Да парят.
После се "изучихме", станахме "майстори", открихме "Напръй си го сам!"...
dikata1988 - напреднал
нед дек 06, 2020 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Каква е разликата от това помпата да работи постоянно и да е свързана с горелката?Какви са плюсовето да я вържа към горелката?
Котелът работи на по висока температура. Котелът по бързо достига работна температура, Котелът работи по добре. Малко икономия от електричество.
При постоянно вкл помпа, от студена система, котелът по дълго ще е хладен, което не е добре. Ако не се допуска котелът да гасне, което е невъзможно пролет-есен, добре.
Икономията на ток изобщо не го слагам,Да речем помпата е нагласена на 50 градуса да включва след паленето примерно за 20-30 мин котела достига тези 50 градуса вече е на P1 и изведнъж студената вода от 15-16 радиатора влиза в котела и тем.пада рязко и пак започва от P3 така си мисля че ще стане!
нед дек 06, 2020 8:26 pmdikata1988 написа:
нед дек 06, 2020 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:

Икономията на ток изобщо не го слагам,Да речем помпата е нагласена на 50 градуса да включва след паленето примерно за 20-30 мин котела достига тези 50 градуса вече е на P1 и изведнъж студената вода от 15-16 радиатора влиза в котела и тем.пада рязко и пак започва от P3 така си мисля че ще стане!
Колко студена? Защо студена? Все въпроси, дето ни връщат в първи клас.
Е да де, като нямаш трипътен антикондензен, ще влиза по студена вода, но падне ли под настроената на Т помпа, то ще спре. Това е за предпочитане.
Както казва Филма- цветомузика (в случая с помпата), но за предпочитане, пред това котелът ти да работи студен.
Бе тука коли не карате ли бе?
Ако си подбрал котел, който да се гаси често- проблем.
Котелът си е твой, карай си го както сметнеш за добре.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: