• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
danaildr написа:
ArturDent написа:
Не намесвайте Сън, там мнението ми е категорично - всичко е БАВНА боза.
danaildr, ти чети ли линковете дето ти ги пратих?
За какви хакерчета става въпрос - MS ?

Никой (поне аз) не отрича, някои предимства на Linux, Но да ми казвате че е е по-добър във всичко...

Проблемите на Windows със стабилност и уязвимост идва от Middleware, задклавитурното устройство и това че държи голям дял. Никой няма да пише вирус за БеОС , например , като няма да се чуе за него.
Има и друго - мнозинството от потребителите на Linux са високо квалифицирани и а на Windows - обратното. Познайте кой прави повече поразии на собствения си компютър.

:drinkers:

П.П. Този сайт се хоства на Линукс, ама май беше хакнат ?!
Точно хакерите от М$ имах предвид . Погледнах линковете .... единия е за нещо минало и неподържано вече, другото нещо разработвано отскоро и недовършено още.
И никой (поне аз) не казва, че е по-добър за всичко, а за точно определени неща .... като браузване, слушане на музика, забавления у дома ... офис рабора (която не изисква задължителната употреба на ексел) ... кажи речи обикновения потребител (геймърите са друга бира)
А и хакерите не са лоши хора ....

е на тва му се вика фетишизъм :)
Последна промяна от torbalan на съб май 12, 2012 12:04 am, променено общо 1 път.
danaildr - специалист
Абе защо казвате, че трябва да си супер хипер мега умен и да си хакер за да работиш с линукс. Не толкова сложен, даже е супер интуитивен. Бил е труден преди 10 години, сега нещата са други. Не знам защо толкова му се плашите. аз си пускам музиката за 3 секунди с 2 клика на мишката ... под уиндоус да не е с половин клик и за 1 секунда ?
Който казва че линукс е труден, или не е ползвал линукс от 10-15 години насам или наистина е човек който не разбира нищичко от техника и трябва да му се обяснява като на бебе.
Митът че линукс е само и единствено за програмисти не е истина от 10 години насам .... защо още му вярвате не знам.
не е само и единствено за програмисти... става и за юзери...

ама е изостанал, неудобен, тромав и т.н. :)

иначе има случай, в които дори и аз го ползвам - погледни сайта в подписа ми :)
danaildr - специалист
torbalan написа:
не е само и единствено за програмисти... става и за юзери...

ама е изостанал, неудобен, тромав и т.н. :)
За теб е такъв, за мен е пъргар, пести ресурси, гъвкав и красив и оеще и още. А виж уйндоус ми е много неудобен (двойното кликане за отваряне ми е толкова противно че ..............)
Въпрос на вкус.
ми като ти е противно и неудобно двойното кликане - може да си го направиш с еденично кликване... въпрос на вкус е...
danaildr - специалист
torbalan написа:
ми като ти е противно и неудобно двойното кликане - може да си го направиш с еденично кликване... въпрос на вкус е...
Това е само пример .... а и аз съм си решил проблема отдавна ..... всичко от което имм нужда си го получавам, единствено на работата съм длъжен да кликам два пъти с мишката, ама за 8 часа се изтрайва.
почвам да се чудя можеш ли да четеш - кат не те кефи с дабълклик - направи си го да е с еденичен... никой не те спира :) и на работа....
stivemaster - майстор
Колега Данаил само да не ме приемете за фен на Майкрософт щото ще сгрешите ,но ако човек гледа едностранчиво на проблема се получава резултата от аналогията ми по горе - аз мога да заваря нещо без да гледам което ти най вероятно не би могъл дори и с чужда помощ.А с някоя сложна машина 90% от хората не биха могли да свършат каквото и да е макар че тя е самолет и може почти всичко някои неща дори сама.Така разбираш ли ме ?
А иначе в моменти на лирични отклонения мога да си спомня че познавам колега който за разлика от повечето фенове на Линукс ,е събрал настроил тествал и популяризирал собствена дистрибуцийка (макар че не знам дали продава) - VS LINUX .Момчето беше втори в това отношение в България като я спретна ,някъде 21 годишен ,но .... резултата е ясен за всички ни ,работи си в някаква фирма там, незнам какво.
Ако можеше поне част от кинтите дадени на MS за системите за държавната администрация да отидат в такива момчета и български екипи по тестване можеше да има българска официална ОС за много по малко пари ..... но мечти ,мечти .....
danaildr - специалист
torbalan написа:
почвам да се чудя можеш ли да четеш - кат не те кефи с дабълклик - направи си го да е с еденичен... никой не те спира :) и на работа....
служебния компютър си има администратор, не го ползвам само аз. Ако го направя така, ще е удобен за мен и неудобен за останалите .... а и ще наруша правилата. За това не го правя. Сега разбра ли защо търпя двойния клик на работа?
абе вие акаунти нямате ли си?

администратора ви неграмотен ли е или е трети клас?

почвам да разбирам защо не обичаш уинодоус...

stivemaster, проблема с кинтите няма нищо общо с операционните системи :)
каквато и операционна система да дадеш на държавната администрация - пак ще намерят начин да удавят едни пари, дето никой няма да им виде края...
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: