• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
Имам два "OSAKA KFR-34GW/JNV" Работят без абсолютно никакъв проблем повече от 25 години, дори профилактика не им е правена.
Знам, че морално са остарели и за това ги ползвам в селската къща от две години. Японски са.

Та толкова за старата техника дали е калпава.
fox_vt - майстор
То не е проблема в старата и нова техника а в това колко живот и остава. Хватката е колко пари се иска за такъв климатик. Лично аз за работещ климатик считам такъв който работи като основно отопление и активно охлаждане. Климатик който ще се пусне пет пъти зимата покрай парното и два пъти лятото в стаята пред двете липи отпред може и сто години да изкара. Аз мога да ти покажа Хитачи на 15 години китайско ново за основно отопление и охлаждане на южен последен етаж без никаква профилактика даже и без вакумиране при монтажа. Толкова за дълговечноста на климатиците като цяло. :-D
infomar
При мен основното отопление е на климатици - няма парно или каквото и да е друго. На времето ги купих за доста пари, но си оправдават съществуването. Всяка стая има отделен климатик.
Chefo77 - майстор
чет авг 23, 2018 1:04 pmfox_vt написа:
Това е игра на думи. Рециклирания климатик няма да издържи почти като нов това ти го гарантирам. Остави разните клапани в компресора и тем подобни. Материалите стареят топлообменниците,заварки,пластмаси електроника.
Ъ-ъ-ъ само да кажа, че Beaver-а в стария апартамент на нашите (японско Mitsubishi) зарови едно ново Делонги и е едно ново ... Яма или нещо подобно. При условие, че работеше в северна стая.
Имам предвид, че има и такива случаи, не бъди категоричен. Иначе си прав, аз съм привърженик на новото.
fox_vt - майстор
Е ама нали говорим за климатици. Тези незнайни марки или марки на тигани тенджери или телевизори изобщо не влизат в графата за сравнение. Всички знаем как работеха старите мидеи сега новите са пълен шит. Аз нямам против да се пази природата и да се дава нов живот на втора ръка уред. Но един такъв климатик цената му не трябва да е повече от 500лв. Както е с колите едни се обезценяват бързо други заради марката не. И тука заради мейд ин джапан и високия коп цените хвърчат.
filmatoplo - майстор
:-D Моя Самсунг е 20 годишен даже с фреон р22 още работи ,купих го нов де -почти първия климатик в частна къща.Ей сега след 15 септември ще бутат един хотел ще разпродават има 100 климатика -трябва да им видя марката .
lov - майстор
чет авг 23, 2018 3:02 pmfox_vt написа:
Аз мога да ти покажа Хитачи на 15 години китайско ново за основно отопление и охлаждане на южен последен етаж без никаква профилактика даже и без вакумиране при монтажа. Толкова за дълговечноста на климатиците като цяло. :-D
Кат си отворил темата за хитачита на мен ми подариха 2 дърти на по 10 лета са и са работили доста. Свалени са работещи защо собственика си беше наумил да слага по яки на ателието при ремонта. Бях ги нагласил за друго място но сега се замислям единия да го сложа на тавана дето ми е работилницата. И във връзка на това като са се събрали доста разбирачи се сетих да попитам за малко по нестандартен монтаж. Външното тяло ще е на покрива. Та колко на по високо трябва да се вдигне заради снега зимата. Покрива е почти хоризонтален. Не ми се иска да се катеря и да го разрявам зимата, а не не ми се ще да стърчи много.
fox_vt - майстор
Моите и двете хитачита са на козирката на терасата но разстоянието от нея е към 50 см заради особеностите на конструкцията. Нали знаеш как вали понякога по 40 см. Ако имаш пластмасовата решетка на гърба на външното тяло махни я че задържа много лед.
zz_stefanov - майстор
Да ви поизтупам малко темата :)
Та преди малко мина тук един банер:
Енергоспестяващи Рециклирани Японски Инверторни
Климатици. Изгодни Цени. Безплатен Монтаж!
Та климатиците втора ръка ги разбирам, но как се 'рециклира' климатик, в частност компресор.
Няма да влизам в спора марково от тук или от 'Япония' :)
hidrazin - майстор
пон юни 30, 2025 7:39 pmzz_stefanov написа:
Та климатиците втора ръка ги разбирам, но как се 'рециклира' климатик, в частност компресор.
А кой ти каза че "рециклирането" включва и нещо по компресора?
Няма такъв филм.
Обикновено процедурата включва разглобяване на външно, вътрешно тяло и основно почистване/измиване.
Евентуално някой ремонт и то ако е икономически изгоден.
:partyman:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: