• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
А бре, то не се ли ходеше за риба заради "йедьеньето, пиеньето и некое друго клъвванье...", каква телевизия ви гони?... :lol:
lov - майстор
nikolovvd написа:
Трябва ти това - Funke Digital ABM 4595 или нещо подобно!
http://www.cifrovizatori.com/index.php?p=38
Планувал съм до 2-3 месеца закупуването на подобна антена, за да гледам сърбите, но първо ще закупя DVB-2 приемника.
На какъв стандарт са сърбите че не ми се рови. Ако са на DVB-Т MPEG-2 да ти подаря един чисто нов декодер. Китайчето ги беше объркало и не си заслужаваше връщането за подмяна. Та сега си имам 5 бройки дето не стават за у нас.
Vectra - специалист
А бре, то не се ли ходеше за риба заради "йедьеньето, пиеньето и некое друго клъвванье...", каква телевизия ви гони?... :lol:
Колега, нямаш си и представа колко си прав :-D
Само,че наближава световното по футбол и я си представи чадър, потна бира, поклащащи се камбанки и здрав мач - класика :cool: :cool:

За пробата с обикновен тунер се сетих (даже си подготвих един монитор LG с DVI за пробата), ама ми е много далече любимото място....
Та, ако някой има опит с такива джаджи, неко сподели, преди да съм скочил в киреча с някой от моделите.. :lol: :partyman:
MamaMy - майстор
Доволен от това. Ползвах го и в Европа и е супер. В момента гледам от него с външна антена на Филипс. Работи в такава дупка дето стационарните тунери не откъсват. Малко ме дразнеше софта в началото, но се свиква и сега не ми прави впечатление.
Vectra - специалист
Хареса ми моделчето, още повече че е с чипсет на Realtek. От линка обаче не е ясно каква външна антена
може да му се върже -> кабел, конектори... ако може малко повече инфо.
Иначе днес, понеже бях обещал на една комшийка антена, сглобих следното:
Прикачен файл:
20140529_144407.jpg
20140529_144407.jpg (112.51 KиБ) Видяна 2996 пъти
[/img]
Прикачен файл:
20140529_144407.jpg
20140529_144407.jpg (112.51 KиБ) Видяна 2996 пъти
[/img]
при теста на модем Strong с вътрешна активна антена сигнала беше 40-45%
с така направената антена на 2м височина сигнала беше 85%, качество 97%
Нещо такова дали ще замести антената на Philips?

Прикачен файл

20140529_144421.jpg
20140529_144421.jpg (76.93 KиБ) Видяна 2996 пъти
MamaMy - майстор
Конектора си е съвсем стандартен.
Изображение
Имам пуснат коаксиален кабел от втория етаж където на стената е антената до кухнята на първия. Антената е тази. Има вграден усилвател, а вътре в стаята има адаптер който се включва в един "сплитер" на края на кабела. Съмнява ме твоята самоделка да успее да се сконкурира с нея. :?
Vectra - специалист
За конкуренция и дума да не става :oops:
При идеално изработване моята би ми дала 9dB срещу 40dB ( с усилването) на твоята.
Което е около 15 пъти(ако не се лъжа) разлика.
Само че шанса ми е, че ако вдигна антенката достатъчно високо(все пак съм на открито) , дори и без усилване(усилвателя, освен сигнала, усилва и шумовете) може и да успея да взема достатъчен сигнал..... :?
:partyman:
MamaMy - майстор
При цифровия сигнал влиянието на шума е нищожно. Ако е нивото на шума е близко до нивото на сигнала просто няма декодиране и все едно няма сигнал. :roll:
chapara - майстор
Бих искал да попитам запознатите този
http://www.strong.tv/bg/products/receiv ... n/srt-8113
приемник който имам може ли да се включи към лаптоп и ако е-да ,как :?: :?
Vectra - специалист
Колега, нави ме.Поръчах донгълчето. Интересното е , че открих драйвер и за андроид https://play.google.com/store/apps/deta ... ndro&hl=bg
Ако тръгне и с телефона или таблета ще е чудно! Случайно да си го тествал?
Проблема при телефона ще е, че вероятно бързо ще сваля батерията.Интересното ще е , ако го прекарам през USB разширител с външно захранване, дали няма да зарежда едноверменно и телефона? :?
:partyman:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: