• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Уточнявам -с Грейко не съм се ядосвал за големи разлики в температурата , но по принцип датчиците дават леко отклонение 2-3-5 гр , може да се дължи на много неща -не добър контакт или пък послъгване на котелния термометър , пак уточнявам -колкото и горелки съм монтирал на Ерато 4 поколение -винаги дава разлика с 10 градуса което е фатално за нормалната работа на горелката камоли да работи коректно и икономично :wink: , не са само в горелките има тези разлики в датчиците , и при диференциалните термостати и контактните термостати е същата работа :lol: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Датчика е Pt1000 и си е от контролера, обикновено е точен и може да се провери. Ако има някакъв проблем, то със сигурност може да се коригиря, но разлика до 5-6 градуса не е фатална
filmatoplo - майстор
Обикновено датчика отчита по малко температура от реалната , независимо как е поставен , в медна гилза потопена в течността или долепен до тръбата на изхода на котела и изолиран , все тая показва по малко :wink: -вече свикнах и си правя настройки според това послъгване :wink: .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Обикновено датчика отчита по малко температура от реалната , независимо как е поставен , в медна гилза потопена в течността или долепен до тръбата на изхода на котела и изолиран , все тая показва по малко :wink: -вече свикнах и си правя настройки според това послъгване :wink: .
Така е и аз датчика го сложих в металната гилза плътно обмазан с силиконова паста за добър термичен контакт, натиснат добре.Над него в гилзата мушнах сондата на оригиналния термометър на Виадруса.
Получи се следното:
Температурата показана на дисплея на горелката се мени много динамично, като показанията на дисплея изпреварват тези от оригинални термометър.Показанията на оригиналния термометър се вдигат с разлика около 7-8гр. над този на горелката със закъснение от 10мин :shock:, като със същото закъснение спадат в последствие .Най-вероятно датчиците на горелката не са точни, защото намерих в нета, че са различен клас на точност поне това разбрах от ПДФ файла.
filmatoplo - майстор
Точно така се държат :wink: не само при Виадрус , и не само с тази горелка .Малко смях от сутринта -обажда ми се клиент че котела му вдигнал 90 градуса а малкия кръг не отваря , отивам -на пръв поглед всичко е в ред , по едно време гледам един датчик виси на земята -да вземе пинчерчето на човека да издърпа датчика от гилзата в която е вкаран :lol: , надъвкал го леко но работеше :lol: .Пазете котлите от кучета :-D .
ico_3 - специалист
Колко см стърчи от котела горелката Greyko RB?Каква е разликата между BMG и RB?
ico_3 - специалист
Някой ще каже ли колко см от котела излиза навън горелката ,че съм се навил да мина на пелети но съм ограничен откъм място и трябва да предвидя какви реформи трябва да направя.
ico_3 - специалист
Ок,ще чакам ,че няма време :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Горелката не е най-компактната - от челото на вратичката до щекерите на шнека и захранващия кабел е към 45см
ПП. следите от наводнението не са изчистени докрай :-D

Прикачен файл

Горелка Greyko.jpg
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: