• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
neviana написа:
гредоред - 2700лв., вътрешни панели - 5700лв., покривна конструкция - 6000лв.,
Ако под гредоред се има предвид този под самия покрива ,значи цената е завишена защото цялата покривна конструкция барабар с гредореда под нея (които е неразделна част) е 50 лв. на квадрат грубо ,или въпросните 6000 лева ,а допълнителното перо от 2700 е само товарене отгоре.
v_tan - специалист
а пък тук http://hubav-dom.com/main/index.php?cmd=house&hid=23 тече "промоция" на къщите, има и такава дето е 112кв.м., цената е 215 eвро/м2, с което цената на къща с такава големина излиза ~47000лв обаче без ддс (56 400 с ддс). Определено се опитват да ви изпързалят по пресния сняг.
Ето и тук цена до 250 евро: http://www.eurohouse.us/BG/wood_140.htm
Tsilkov - майстор
Не знам дали си разгледал до край ,но сега отворих втория сайт.
Та тук цената е 270 евро до ключ и 340 за лукс без ДДС и с разни допълнителни суми за доставка(мързи ме да чета всичко).Та цената 40 000 лева и тука леко бяга.Важно на тия оферти е не само цената която ти дават ,а разбивката какво включва.
P.S.Сега гледам ,че в цените не влиза дограма.
v_tan - специалист
Не бях видял, но съм сигурен че с малко повече търсене ще се намери добра цена... има доста фирми на пазара
stenmark - специалист
В първия сайт къщата е 77кв.Защо да смятам гаража за обитаема площ,той за мен екстра за който може да си го позволи.Във 2я нещата изглеждат доста добре което мен лично малко ме плаши.На снимките на "дървена" къща ми се струват че не са от България т.е. не са техни.Фло беше писал за фундамента,аз подкрепям мнението че те работят.Моята къща е 130.5кв и всичкия бетон т.е. плюс колоно и трегери 50куб. /няма плоча междудругото гредореда ми излезна 700лв гредите са 10/16 /Терена ми има доста денивилация от едната страна е 0.4м а на края е 1.2м.Ако имаш възможност поогледай се още и накрая едно предложение :намери човек който разбира,ако трябва плати му така можеш да спестиш доста главоболия и пари.Успех!
ArturDent - Почти Безобиден
Супер са си къщичките, нооо... абе няма една нормална (българска) снимка.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Във 2я нещата изглеждат доста добре което мен лично малко ме плаши.
Ако се зачетеш в цялата оферта ,или прочетеш горното ми мнение след като я гледах отгоре-отгоре ще видиш какво не е включено.Това не значи че има няква измама - просто хората това правят.Всеки трябва да си прегледа хубаво офертата или поне да ги пита какво още ще трябва.
Здравейте, от всичко прочетено до тук си мисля, че моят изпълнител ме е тряснал със цената на фундамента и покрива. Ходих да видя пясъчно полимерните керемиди, струват 1.80лв. бройката.Терена има денивелация, задната част на фундамента ще бъде на 45 см и отпред ще достигне 1 м. Как ще преговарям като не съм наясно с нещата незнам, но смятам да поискам в цялата цена да влезе и оградата. Не знам дали ще се съгласи и дали това няма да се отрази на качеството на изпълнението. Няма да оспорвам цената, просто ще искам цялостно завършване на обекта.
Tsilkov - майстор
neviana написа:
Терена има денивелация, задната част на фундамента ще бъде на 45 см и отпред ще достигне 1 м.
Ми в такъв случей 50-те кубика за фундамент почват да не са толкова много.То само плочата за настилката ако е включена в тия кубици е 11 кубика.Фундирането е поне 80 санта от най-ниската точка - значи ивицата ти става 1,8-2 метра.Естествено тя може да не е плътна цялата ,ама пък тогава после трябва да затваряш с нещо стърчащата част.112 квадрата къща е с размер 8 на 14 което грубо значи към 70 метра ивици с височина почти два метра.Махаш разни неща понеже те не е задължително да са плътни догоре/ако не искаш мазе/ ама пък долу си иска одебеление за да се оформят стъпки 30-50 сантиметра и ноп ето ги 50 кубика бетон.
Фло - специалист
Tsilkov написа:
neviana написа:
112 квадрата къща е с размер 8 на 14 което грубо значи към 70 метра ивици с височина почти два метра.Махаш разни неща понеже те не е задължително да са плътни догоре/ако не искаш мазе/ ама пък долу си иска одебеление за да се оформят стъпки 30-50 сантиметра и ноп ето ги 50 кубика бетон.
Tsilkov,да идеш да си искаш тиквите,дето си ги дал да вземеш геометрията :-D Какви 70 м.ивици те тресат на площ 8 Х 14 м.?
Не е нужно да си голям специалист да се зачудиш какво ще правят 120 тона бетон под дървената къща?И к'во викаш :" и...хоп ето ти по половин кубик на метър квадратен " Ама тука явно всичко се взима за чиста монета,що пък да се чуди някой?!

Ето как се прави барака върху плочника директно:http://www.youtube.com/watch?v=GxIkoG3I ... embedded#!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: