• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 193
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
За изгледа ще е екстра, но ще е доста трудоемко. Дано не се нацепи след лепенето. :partyman:
mavryt4o - майстор
cvetomir_77 написа:
Мисля да си направя плот от разни останки. Още не съм решил маса ли ще е или бюро, че и от двете имам нужда. Дали ще изглежда добре, как мислите?
ще стане уникална работа
griffin - майстор
cvetomir_77 написа:
Мисля да си направя плот от разни останки. Още не съм решил маса ли ще е или бюро, че и от двете имам нужда. Дали ще изглежда добре, как мислите?
Ще е интересно, пусни после резултата да видим :-)
Andri01 - майстор
Успех,дай някое кадро после. Аз бих подредил малко парчетата по шарки или цвят, /е,акъл всеки дава,ама я да го направи/, не че мога да го направя де. :)
cvetomir_77 - специалист
То скоро няма да стане, че ще се работи бавно между другата домашна работа. Днес 2-3 летвички, утре 2-3 летвички :). Дано до коледа го направя.
profesionalist_wood - майстор
cvetomir_77 написа:
Правил съм го в университета същото,цепят се яко. Залепи чамова подложка или плот под тях да дръпне влагата от тях за да не цъфнат после със лепило Каскол 3370 от фирма Камартон
cvetomir_77 - специалист
profesionalist_wood написа:
cvetomir_77 написа:
Правил съм го в университета същото,цепят се яко. Залепи чамова подложка или плот под тях да дръпне влагата от тях за да не цъфнат после със лепило Каскол 3370 от фирма Камартон

Материала е 30 годишен, но въпреки това обмислям вариянт да го подлепя с МДФ или шперплат.
profesionalist_wood - майстор
Не ми се вижда удачен избор МДФ и шперплата
cvetomir_77 - специалист
profesionalist_wood написа:
Не ми се вижда удачен избор МДФ и шперплата

Идея ?
griffin - майстор
Ако подлепиш с шперплат или мдф според мен ще се скофти положението. Замисли се тия трупчета имат разширение на страни както са наредени, а шперплата е практически стабилен материал, за мдф-а не мога да кажа нищо, но ако заключиш материал който се разширява с материал който не мърда шанса да се сцепи е по-голям. Ако трупчетата са здрави и не подлагаш плота на екстремни температури (примерно да го поставиш над радиатор или да го пече дълго слънцето едва ли ще има проблеми - филма за здравината на лепилото сме го гледали всички предполагам :) ). Виж ако го обкантваш не ми е много ясно как може да го направиш, така че да не сцепи рамката може да опиташ две три неща де но как ще е в времето един господ знае, може да го сложиш в графата "патина на времето" и да не ти пука дори и да се отвори обкантването - ако го обкантваш въобще де :).
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: