• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Тая помпа няма ли и 3 фиксирани скорости?
Сложи я на макс.
пет дек 13, 2019 10:29 amшоп написа:
Тая помпа няма ли и 3 фиксирани скорости?
Сложи я на макс.
Ще му фучат тръби и вентили. Ако има голямо общо съпротивление инсталацията, евентуално на 2, но принципно на 1 надвишава изискванията за дебит, от печката.
Ако е на "Ауто", вероятно това е причината за слаба циркулация.
filmatoplo - майстор
Ако има филтър -да се почисти.
kalin72 - майстор
Каква му е помпата? Ако е като моята старата Алфа2, не работеше добре на Ауто, нито на друга степен, освен на 3та - тази в крайно ляво, III.
пет дек 13, 2019 11:09 amfilmatoplo написа:
Ако има филтър -да се почисти.
И ти не четеш, Майсторе. Почистен е вече.
andy_forresite - майстор
Чоко, спри едната линия с три радиатора. На втората линия с трите радиатори отвори термоглавите докрай. Провери за въздух като почнеш от най-ниско разположения радиатор. Изчакай над 1 час и кажи как ти се струва нагряването.
Ако са горещи, ги спри и направи същото с другата линия. Подай газ на камината да не чакаме до края на уикенда.

Трифонов, моята алфа 25/4 й дават сигурно кубик и половина, но не успява и 500 л/ч да прекара. Зависи от диаметри, чупки, дължини, термостатични вентили, такива но радиаторите и тн. Всяко нещо спъва водата и от заводския дебит не остава много. Тук също има тесни тръби. Кой ги знае откъде минават и колко са дълги.
пет дек 13, 2019 2:30 pmandy_forresite написа:
Да бе Анди. Предположих да е от умните и поставена на положение "интелект".
По простите живеели по щастливи, та затуй рекох да тури на фиксирана, щото умната мисли, че е свършила много работа и са скатава. Пък има 2ра, има и 3та, както каза Шопа.
Ти, твойта циркулация, до къде я докара?
andy_forresite - майстор
Ами нищо не съм правил все още. Водата е бавна по едната линия. От запалване до момента когато радиатори 500/2200 и н500 20 броя започнат да отдават с 1000 вата минават над 2,5 часа. След това все някак се получава. Сега е 7 градуса отвън и съм отворил джама "на ножица". Тази линия функционираше с кавазакито. Дори успя да изкриви тръбите ППР на връщащата вода. Пролетта чистих алуминиевия. Нямаш представа какви ла*на изтекоха отвътре. Няма причина до панелния да не е същото.
Също така тази линия от 2 радиатора и бойлер е по-малко натоварена от другата. По принцип в такива случаи в по-малко натоварената се утаяват боклуците и проблемите нарастват необратимо. Поне аз така знам. Ще преправя системата напролет за да има възможност за ТП и котел само с един+един кран от едното на другото. Ще има и 3 конвектора и така. Та тогава ще махна тия тръби и ще поставя други. Ще се захранват с две помпи и ако се налага и с три.
morfei1 - специалист
Как, 2,5часа докато се усети топло? Това е много време. Котела ми с темп 25C вода студен старт на 12та минута е на 50C, включва помпата и топлото тръгва, 5минути след това правя една обиколка за проверка на радиаторите. Горелката е скопена на 13kw. След 2.5часа си е темперирал помещенията на 23.5-24C, че и по-рано.

Някъде ти бяга топлото.
choko - специалист
Помпата е WILO и нямам достъп до настройките, мога само да видя моментната и стойност. При загряла водна риза показва 150 и при това положение отчитам 50 градуса на изходящата тръба при зададено и измерено от камината 60 градуса във водната риза. Когато подмине зададената температура и опитва да разтовари вдига за 800 за по няколко секунди а при спиране към 1050. :sad:
Камината се управлява освен по температурата на водата и по околната температура където се затопля и по тази причина забавя циркуалцията, а на втория за радиаторите и бойлера водата е с 10-15 градуса по студена.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Отопление на пелети първи стъпки...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: