• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
aleksnp - специалист
ср сеп 03, 2025 8:51 pmНиколов Н. написа:
Има обтегачи за тел.

На теб не ти вярвам вече.
hidrazin - майстор
ср сеп 03, 2025 8:51 pmНиколов Н. написа:
Има обтегачи за тел. Не са винтови!
Ми като предлагаш НЕ ВИНТОВИ, дай да ги видим... Да не се окажат поредния та...шак. Твой де...
И какво стана с предложението ти за Халуминиева тел? Май вече нещо не го поддържаш...? :-D
:partyman:
Николов Н. - специалист
Снимка -утре. Обяснения на тебе - НЕ! Не си нормален човек,който заслужава!
hidrazin - майстор
Дрън, дрън, дрън... пак ще стане както с монофазния електромотор дето даже И НЕ ЗНАЕШ че съществува...
Да казвам ли за ... "зеления хайвер"... :lol: :lol: :lol:
Просто ... нищо не му пиши, за да не го ЛЪЖЕШ - както правиш стандартно.
де.
:partyman:
aleksnp - специалист
Това с обтегачите е много хитро, не знаех, че има такива. Благодаря. Ще ми трябва към 200 м. тел. Как се слага телта по дължина на асмалъка от първата до последната напречна греда - цяло парче или на участъци между напречните греди? Би трябвало да е цяло парче и сигурно се привързва допълнително към напречните?
Николов Н. - специалист
Прикачен файл:
Обтегач (1).jpg
Няма нуждяа да ми вярваш, вярвай си на лаладжиите.. Просто пращам снимката на моите обтегачи,която обещах снощи. Нищо,че драгон ме е изпреварил.
А колкото за алуминиевата тел с ПВЦ покритие - 4-та година си държи нормално. Няма провисване,няма прокъсване на покритието.
Alternative AI - специалист
Ето едни специални, саморегулиращи се.
Прикачен файл:
Ovaldrahtzugfeder_fuer_www.png
miroki - майстор
За асма е скъпичка инвестиция. Иначе в тему са по-хубави. Тези са боядисани. Взех си подобни от Бриколаж и после си купих други за лозето, там 50 м ред се опъва. Тук 2 метра .....
Всичките асми ги връзвам директно. На преходните места ( винкелите) завъртам по веднъж и продължавам. На някои места имам и пробити отвори и минава през тях. Тел всякаква и ръждавейка (на 50 години още е там) и поцинкована, на места алуминий към 4-5 мм. дори медна. 4-те асми са различни модели.
Сега за лозето 2,2мм поцикнована за двойните и 3мм за основния тел. Има по-мека и по-твърда. За асмата сигурно по-меката ще е по-лесна за връзване.
Не пристягай много, ще усучеш профила и ще охлабиш предните телове и ще стане играчка по акордиране на пияно.
bigdragon - майстор
Ето ги моите обтегачи:

Прикачен файл:
3.JPG

Първо ги монтирах така:

Прикачен файл:
2.jpg

По-добрия начин при колове с отвор:

Прикачен файл:
1.jpg
  • 1
  • 13