Ел. инструментите. Консумативи.
pgt - специалист
Браво на Чефо, че накрая е обяснил по разбираемо на госпожата разликата между ВИНТОВЕРТ и ИМПАКТ, защото от предните постове останах с впечатлението, че тя мисли че са импакт защото нямат широка батерия отдолу. Иначе да комплекта е супер изгодно предложение, ако бюджета и е по-малък може да вземе и само винтоверта пак ще е доволен съпруга.
veronikapopova - помощник
Раьбирам аз всичко и ви благодаря за отзивчивостта.
Но този гайковерт,ако е само за гайки...пак ви казвам той е дърводелец,при мебелите гайки няма.
Искам освен да го зарадвам и да го улесня.
Да обобщя-може да се каже че импакта,въпреки мощността ще завива видии по добре от синия бош 14.4?
Chefo77 - майстор
Да, импактът ще завива по-добре видиите не само от 14.4 винтоверт, а и от 18, и от 24 волтов такъв. Принципът му на действие е различен от този на винтоверта. Така както 500 вата перфоратор ще пробива по-бързо от 2 киловата дрелка.

Кой говори за гайковерт? :)
veronikapopova - помощник
Аха.Ясно.ами тогава този импакт е по мъдрия избор.
А гайковерта е в комплекта който ми препоръчвате.
И последно какво мислите за тези които са с директния захват
http://bashmaistora.bg/%D0%B0%D0%BA%D1% ... 46592.html
LazarGanev - "Велик майстор"
Само аз ли мисля, че пуловерът е по-мъдрият избор? :cool:
kozl - майстор
Chefo77 защо импакта е подходящ за навиване на рапиди в ПДЧ :? Според мен има голяма вероятност с импакт да превъртат в ПДЧ-то.
Вече в 3-то жилище ползвам услугите на едни и същи мебелисти (ПДЧ и МДФ). Основно работят с акум.отвертки на Фесто. За съжаление цените на Фестото са доста далече от цените на пуловерите. :sad:
Та мебелистите споменаха, че след Бошове и Макити, това е марката.
Аз примерно имам Метабо със сваляем патронник. Нещо подобно по размери е Парксайда от Лидъл, но патронника на Парксайда се сваля много по-лесно от този на Метабото. Или пък аз нещо не мога да му хвана чалъма :?
Без да съм мебелен специалист и като гледам отстрани - по-малки машинки с повече батерии и добро зарядно.
novgradski - специалист
До Коледа - има време...може "случайно" да се поразходите двамата "за пуловер" и да минете "покрай магазин с такава техника и да забележиш коя марка предпочита или кой модел му "хваща окото"...и наблюдавай него (не техниката) може да се издаде,и дано не е замислил като мен -да си направи сам коледен подарък-винтоверт (още не съм го избрал).
Chefo77 - майстор
veronikapopova написа:
Аха.Ясно.ами тогава този импакт е по мъдрия избор.
А гайковерта е в комплекта който ми препоръчвате.
И последно какво мислите за тези които са с директния захват
Вероника.
Гайковерт НЯМА в комплекта, който препоръчваме. Има винтоверт и импакт драйвер. На винтоверта може директно да се сложи и свредло (разпробиване), и бит (завинтване). На импакта може да се сложи директно само бит, за свредло му трябва допълнителен патронник.
За да не сменя съпругът Ви свредло с бит и пак със свредло до безкрай, Ви препоръчахме комплекта с 2 различни инструмента. Към него има 4 батерии, така че и без ток няма да остане.
Гайковертите са със съвсем различни характеристики, визия, размери и предназначение.
Макитата в последния Ви линк е много добра машинка, но от практична гледна точка, комплекта е по-удачен според мен.

Козл, с импакта много по-лесно може да се дозира усилие, когато дозатягаш, отколкото с винтоверта. Фесто казват, че е Фесто, но са много малко тези, които работят с лично Фесто. Повечето са на шефовете им. Не зная дали Фесто имат импакт, но ако имаше и бяха ползвали, нямаше да изберат верта пред него :)
nbr - специалист
Акционно предложение! Акумулаторен гайковерт BOSCH GDR 120-Li+Акумулаторен винтоверт BOSCH GSR 120-Li , 2+2 батерии
Тук са го писали гайковерт, затова жената така му казва. В случая гайковерт => импакт драйвер.
Комплекта много радва :rolleyes:
wanderer - специалист
  • мен също ме радва много комплекта. мисля че това е идеалния вариянт за един мебелист. две машини, като всяка компенсира недостатъците на другата. на практика несвършваем ресурс на батерията - 4 броя. малки компактни и удобни, влизат навсякъде, особено при монтаж на механизми за чекмеджета. импакта ще върши чудесна работа например при монтиране на кухни или окачени модули за стена. аз не съм профи, също поработвам дърво и пдч. точно преди година си взех това за 240 лв
http://bormashina-vintovert.pazaruvaj.c ... 113271379/
  • много съм доволен, но понякога не му стига силица за по дълги и дебели винтове, така че съвсем сериозно се замислям и за това -
http://www.construction-consumables.co. ... -Body-only
  • цената е само за тялото и без шипинга. идва общо над 400 кинта, с по лошо сервизно обслужване от бош. ти печелиш за по малко пари общо 4 батерии срещу моите 2, а батериите не са никак евтини. в бъдеще съпруга ти може да си купи (или да му подариш) още някоя машина съвместима с тези батерии. в този случай ще купи само тялото. каквото и да купиш (без пуловера)надявам се да направиш правилния избор :wink: .

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: