Колега в някои страни ДДС-то върху хранителни продукти е 5% а не 20 както в българия от това може би идва разликата

Mega написа:Ето нова снимка от същия източник. ;) Lidl - Холандия и Lidl България.Ако търговците продължават да правят еврейщини като Практикер скоро ще спуснат кепенци. Хората не са улави и не ядат доматите с колците
stan73 написа:Моля само не приравнявайте инструментите от Лидл - Паркасайд с Райдър. Нямат нищо, ама нищо общо !!! (Райдър не бих препоръчал даже и на най големият си враг (въпреки , че и те имат плоблясъци, понякога, но са твърде спорадични...)
Тези, произвеждани от Гризли са определено по-добри от зелен Бош, продаван тук. А тези произвеждани от Компернас са поне на нивото на зеленият Бош (много са близки до DWT, имам подозрения, че те им ги правят в завода си в Китай (в което няма нищо лошо де)). Тези, произвеждани от Айнхел също стават за домашна употреба. А ниската цена на която могат да ги предлагат (навън, понякога тя е даже още по-ниска) се дължи на предварителни поръчки (поне година по-рано) и големи количества.
(инфото ми е от "извора" дет' се вика)
Не съм убеден, че стават за професионална употреба (въпреки, че някои и за това ги ползват), но за любителска/домашна, за каквато например и аз ги ползвам са си добри. Гаранцията е 3 години и си я уважават (лични впечатления), сега от Вас научих, че след това няма поддръжка с части - което си е неприятно де... От друга страна цена/качество/удобства/гаранция те в страната, в която повечето електроника и инструменти обикновено са с цени почти по 2 спрямо белият свят са си много добро решение за любителска употреба (поне според мен).
П.П. И да споделя: напоследък така се случи, че при мен бяха доста машини за рециклиране на батерийните пакети (предимно зелени Бошове). Няма нищо общо между тези купени от западна Европа и тези купени от БГ. Изработката и окомплектовката на "западнярските" е много по-добра (по-добри патронници (Рьом), по-добри зарядни, по-добри куфари (често даже българските са без) и т.н.) !
Отдавна знам, че има разделение, за съжаление.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: