Нека намерим най-тънките цени.
griffin - майстор
Колега в някои страни ДДС-то върху хранителни продукти е 5% а не 20 както в българия от това може би идва разликата
ZMeyGorianin - майстор
М-даа, а тука се чудят как да набутат още и "десятък от турско време", кръвен данък, ергенски данък... на стоки от първа необходимост :x
profesionalist_wood - майстор
Mega написа:
Ето нова снимка от същия източник. ;) Lidl - Холандия и Lidl България.
Ако търговците продължават да правят еврейщини като Практикер скоро ще спуснат кепенци. Хората не са улави и не ядат доматите с колците
silent - майстор
Мисля че бъркате нещата и дискусията ви не е за тази тема...като си купувате инструмент за 50-60 лв с тригодишна гаранция не мисля че е беда ...а и пък едва ли някой ще се засили да го ремонтира извън гаранциоонно.... когато обаче си закупите същият този инструмент за 180 или 240лв то няма как на 4тата година да не ви се припикае ако я докарате до извън гаранционен ремонт...ако направим една проста сметка и Парксайда за 60лв ми служи 3 години а той толкова е в гаранция....то същата маркова машина за 180 или 240лв трябва да ми служи 9 или 12години и всеки извън гаранционен ремонт те вкарва вътре с парите....и си е минавка....да ...говорим вероятно за по голям конфорт на работа със скъпите машини и по голяма сигурност ....но всичко е относително...аз имам досега един дефектирал райдър за 40лв който толкова много работа е свършил че дори не съм и помислял да го ремонтирам ....и едно спарки на което смених зъбно колело за 10лв...но ако беше по-скъпо и особено ако трябваше да плащам за ремонт в сервиз въобще нямаше да се занимавам да го ремонтирам....и вероятно аз имам късмет но досега това са единствените ми машини които са се повреждали....така че въобще не са толкова чупливи евтините марки...
stan73 - майстор
Моля само не приравнявайте инструментите от Лидл - Паркасайд с Райдър. Нямат нищо, ама нищо общо !!! (Райдър не бих препоръчал даже и на най големият си враг (въпреки , че и те имат плоблясъци, понякога, но са твърде спорадични...)
Тези, произвеждани от Гризли са определено по-добри от зелен Бош, продаван тук. А тези произвеждани от Компернас са поне на нивото на зеленият Бош (много са близки до DWT, имам подозрения, че те им ги правят в завода си в Китай (в което няма нищо лошо де)). Тези, произвеждани от Айнхел също стават за домашна употреба. А ниската цена на която могат да ги предлагат (навън, понякога тя е даже още по-ниска) се дължи на предварителни поръчки (поне година по-рано) и големи количества.
(инфото ми е от "извора" дет' се вика)
Не съм убеден, че стават за професионална употреба (въпреки, че някои и за това ги ползват), но за любителска/домашна, за каквато например и аз ги ползвам са си добри. Гаранцията е 3 години и си я уважават (лични впечатления), сега от Вас научих, че след това няма поддръжка с части - което си е неприятно де... От друга страна цена/качество/удобства/гаранция те в страната, в която повечето електроника и инструменти обикновено са с цени почти по 2 спрямо белият свят са си много добро решение за любителска употреба (поне според мен).
П.П. И да споделя: напоследък така се случи, че при мен бяха доста машини за рециклиране на батерийните пакети (предимно зелени Бошове). Няма нищо общо между тези купени от западна Европа и тези купени от БГ. Изработката и окомплектовката на "западнярските" е много по-добра (по-добри патронници (Рьом), по-добри зарядни, по-добри куфари (често даже българските са без) и т.н.) !
Отдавна знам, че има разделение, за съжаление.
silent - майстор
ми аз избягвам райдър но пък в интерес на на истината имам един техен къртач от най първите евтин 69лв го купувах 2004г...уж само за една баня да изкара ...пък кучето 10 години врътна и още работи беотказно а колко е изкъртил и пробил...гледам в същите коруби и сега ги има под най различни марки...може и късмет да е ...но когато ти трябва нещо за момента а в лидл го няма може да бъде евтина алтернатива...
klomo - специалист
stan73 написа:
Моля само не приравнявайте инструментите от Лидл - Паркасайд с Райдър. Нямат нищо, ама нищо общо !!! (Райдър не бих препоръчал даже и на най големият си враг (въпреки , че и те имат плоблясъци, понякога, но са твърде спорадични...)
Тези, произвеждани от Гризли са определено по-добри от зелен Бош, продаван тук. А тези произвеждани от Компернас са поне на нивото на зеленият Бош (много са близки до DWT, имам подозрения, че те им ги правят в завода си в Китай (в което няма нищо лошо де)). Тези, произвеждани от Айнхел също стават за домашна употреба. А ниската цена на която могат да ги предлагат (навън, понякога тя е даже още по-ниска) се дължи на предварителни поръчки (поне година по-рано) и големи количества.
(инфото ми е от "извора" дет' се вика)
Не съм убеден, че стават за професионална употреба (въпреки, че някои и за това ги ползват), но за любителска/домашна, за каквато например и аз ги ползвам са си добри. Гаранцията е 3 години и си я уважават (лични впечатления), сега от Вас научих, че след това няма поддръжка с части - което си е неприятно де... От друга страна цена/качество/удобства/гаранция те в страната, в която повечето електроника и инструменти обикновено са с цени почти по 2 спрямо белият свят са си много добро решение за любителска употреба (поне според мен).
П.П. И да споделя: напоследък така се случи, че при мен бяха доста машини за рециклиране на батерийните пакети (предимно зелени Бошове). Няма нищо общо между тези купени от западна Европа и тези купени от БГ. Изработката и окомплектовката на "западнярските" е много по-добра (по-добри патронници (Рьом), по-добри зарядни, по-добри куфари (често даже българските са без) и т.н.) !
Отдавна знам, че има разделение, за съжаление.

И ние си траем и разказваме легенди за Парксайд,зелен Боб/ш..........
Древ/бен народ без капка самоуважение. Гладни ,боси ходим и висим за някоя "уникална промоция". Западът е замиращ и смърдящ.

В Практикер има оберфреза за 85 лева на Einhell.
stan73 - майстор
Така е, за съжаление, но си е отдавна и почти при всички марки.
За домашни цели имам няколко електро инструмента Бъджет (за съжаление вече няма да ги има нито в Метро, нито в Практикер), няколко Аинхел (2 са от старата им синя профи серия (Глобал), съответно бяха бая скъпи) и доста Парксайд (напоследък тях намирам за добро съотношение цена/качество/гаранция (и като се има предвид, че ги ползвам малко - от порядъка на от 2 до 6 работни часа за общо около 8 години)) - та мисля да ме изкарат още бая. Май от всички най-много съм ползвал лентовият шлайф (заради ножоманията), но и той се държи добре.
juvesan - специалист
Оффтопик: Впрочем, щом стана толкова проблематично за частите на немарковите инструменти извън гаранция и специално парксайда, може да се организира група в Сурат тефртера за замяна - размяна - продажба .. при такава фен група на зелените все ще се спаси някой.... :rock: Или пък във форума ще има база данни : имам давам или.... продавам, макар че това си е лоша дума :)
stan73 - майстор
Иначе идеята си я бива ! Адмирации !

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: