Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
turistak написа:
nnikbg написа:
Аз горих за проба слънчоглед и на лято смятам да се нахапляря с такива :drinkers:
Ей сега говорих със сервиза на Ерато относно хода на почистващото бутало на Пелетерм 30v2 - нормално било да има ход до средата на "паничката".
Та на темата - пелети от слама и слънчоглед да не се ползват в него защото били богати на силиций.

Силицият е причина за бърза корозия на горелката!!! /цитат/

Хода на буталото е точно 64 мм. Поне на моя е толкова.
Несериозно е производител да ти даде отговор "някъде до средата". Или абе в нормите е , а той да няма представа от нормите.
vladislavpet - напреднал
Здравейте......някой може ли да сподели информация за най-оптималните настройки на горелка ГП 20.......време за начално зареждане с пелети....подаване в установен режим.....време за изгаряне в установен режим.....време за изгаряне на първа доза...и т.н.......и колко трябва да е количеството примерно ако го засека като подавам ръчно за 15 мин.....котела е Виадрус У22...БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
в момента са ми:първоначално зареждане...45 сек.....изгаряне на 1ва доза 30 сек.....подаване в уст. режим..6 сек.......изгряне в уст. режим 9 сек....време за запалване 8 мин.
syncho - майстор
Аз не знам защо тези настройки изобщо са ги оставили отворени... Къде му е работата на българина да пипа там? Клиента изобщо не трябва да се занимава с тия настройки. Аз никога няма да седна и да се чудя товя сега на колко, онова на колко... ми не е моя работа. Има си хора, които са го настроили. Като не работи добре да дойдат да си го оправят. Но нали трябва от всичко да разбираме и навсякъде да пипаме... после що ми харчи толкова...
vladislavpet - напреднал
syncho написа:
Аз не знам защо тези настройки изобщо са ги оставили отворени... Къде му е работата на българина да пипа там? Клиента изобщо не трябва да се занимава с тия настройки. Аз никога няма да седна и да се чудя товя сега на колко, онова на колко... ми не е моя работа. Има си хора, които са го настроили. Като не работи добре да дойдат да си го оправят. Но нали трябва от всичко да разбираме и навсякъде да пипаме... после що ми харчи толкова...
на този модел мощността се регулира от тях.....така поне пише в упътването
syncho - майстор
якоооо.... то трябва човек инженер да е да управлява тая горелка баси...
akachev - помощник
Здравейте,
на голям зор съм.Оказа се, че както до сега имаше пелети,изведнъж свършиха. Тази вечер имам само 2 чувалчета и както изглежда от утре съм на студено.Търя помощ-15-20 чувалчета докато докарат другата седмица.Не искам да ги купувам,а да ги върна след като докарат във Варна.А ако има мераклии можем да направим комбина за 10-тина тона от тези пелети във Враца-за да изкараме зиматаще си поделим транспорта. ЛазарГанев каза че има помещение,но не каза за наемът му.
axial - напреднал
Гледам че има хора които сериозно са закъсали в тези студове с пелетите. Мога да помогна с някое чувалче ако има желаещи от Варна. Втора зима се мъча с боклуците на Лес Комерс Шумен. Мога да се разделя с удоволствие с около 1-1,2 тона на цена 4,50 лв/торба 15 кг.
Лазаре, мога да ти дам 2-3 торби за проба да си кажеш и ти мнението за качеството на тези пелети, но мисля че са от същата партида (от миналата година) която праща за тест на Ерато.
mtodorov - помощник
akachev в Топливо има 8 тона пелети от Разлог.Бяха 10 аз купих 2та днеска. За всички които са от Варна проверете там.Цена за тон 460 лева.
LazarGanev - "Велик майстор"
axial, ти сигурно си с горелка и знам, че тя се мъчи доста с тези пелети на Лескомерс Шумен, но за Пелетермите няма никакъв проблем - ще си помогнете взаимно - сега му е времето. Цената, която казваш е хубава и смятам, че сделката ще е изгодна за двете страни. Така че - akachev и други могат да се възползват, хем пък ще ги видят що за стока са и ако рещат - лятоска да се нахаплярят с тях :)
axial - напреднал
LazarGanev написа:
axial, ти сигурно си с горелка ...
Не съм с горелка, с печка "Da Vinci" съм, но положението не е по-добро :)

Ако има желаещи за пелетите нека да пишат на л.с. да не пълним темата с глупости.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: