• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ISOMAX - специалист
extranios: Ако нямате течове към момента и видимо изолацията е здрава (не е напукана или ронеща се), то не е необходимо да ремонтирате кухите участъци. Те са следствие от недоброто залепване навсякъде, което се получава с газоплачното лепене. Все пак, важно е да се установи каква част от покрива е "във въздуха" и има ли дефекти в покритието, които могат да го компрометират. Така или иначе, една мазана хидроизолация, като тази, е винаги в плюс, тъй като ще оздрави и подсили покритието, което ще даде резултат в повече години спокойствие. Ако старата изолация е относително здрава, то тя може да бъде "освежена" само с 2 ръце мазане и така да удължим нейния живот.

Поздрави!
8180 - майстор
ISOMAX,
С уважение за множеството полезни консултации, бих помолил нещо.
Заради дребен проблем, изчетох цялата тема и се ориентирах горе-долу.
Малко ме затрудни твоят стил на цитиране - "този продукт", "тази изолация".
Бих помолил, вместо "това" да ползваш наименованията на продуктите за линк - по-лесно се набира статистиката кое-кога-за какво, от четящите извън конкретния въпрос. Мисля, няма да те затрудни, а рекламата на марките компромисно сме я приели поради големия интерес и компетентната помощ.
Едно въпросче?
В стара брошура (2006г), където още го няма грунда, се препоръчва за Еласта да се ползва като грунд 1:1 с вода. Това още работи ли за неотговорни и дребни изпълнения - основа магнезит?
extranios - напреднал
Благодаря за отговора, засега няма течове и на външен вид изглежда добре но
все пак тези участъци ме притесняват.
svetliopi44 - Чирак...
8180 Аз го практикувам и не съм имал никакви проблеми. Условията за полагане на грунд ги знаеш, няма проблем.
ISOMAX - специалист
8180: Поради забележка в миналото от друг модератор цитирам по този начин продуктите, без да ги назовавам. Ако е приемливо използването на имена на продукти, това наистина ще улесни всички :) За грунда - за малки площи (под 10 кв.м) компромисно грунда се приготвя от Еласта : вода = 1 : 1. Ако се сметне обаче за квадратен метър, това излиза доста скъпо за грунд. Затова преди 2 години разработихме "Екогрунд" - за да бъде гарантирана адхезията и в същото време да бъде изгодно.

Поздрави!
Тани - модератор
Тани написа:
Благодаря за компетентните мнения и предложения , за използване на алтернативни настилки. Мисля обаче , че ще се повиши посещаемостта на сайта ви и съответно по-добро познаване на продуктите ви , ако давате директни линкове към продуктите , когато давате съвети! Благодаря предварително!
Това ли имаш предвид? Не съм забранявал използването на имена и/или търговски марки , дори напротив! Просто помолих като стане въпрос за даден продукт да дадеш И линк към него!
ISOMAX - специалист
Не, Тани! Имах кореспонденция с hygro, по сигнал за спам с търговски марки. Това беше април 2010 и така досега.
8180 - майстор
svetliopi44, ISOMAX благодаря,
Ще се ориентирам в опаковките, че се касае за има-няма 2 м2.
Здравейте,

Имам малки проблеми с течове от покрива - панелен блок, равен покрив, изолация преди около 8 години от някакви битумни платна предполагам... Течовете са малки петна влага основно около комините.

Въпросът ми е следния - в основата на комините има наковани някакви ламарини. Искам да мина всички фуги и ъгли с Изомакс 0/A и полиестерен воал но не знам какво да правя тия ламарини. Въртят ми се следните варианти:
- отсранявам ги, полагам хидроизолация отдолу, заковавам ламарините обратно и полагам хидроизолация и върху тях;
- отстранявам ги напълно като правя само хидроизолация на тяхно място;
- полагам хидроизолацията директно върху ламарините.
ISOMAX - специалист
mitata: Можете да обработите ламарината директно отгоре, при условие че е относително здрава и добре замонолитена към комина (ако е нужно се приковава с пирон-дюбели). Важно е да се покрие цялата ламаринена обшивка, и задължително 5 см над горния й ръб, за да изчезне фугичката между нея и комина. Ако състоянието на обшивката е такова, че е по-лесно да я премахнем, то след това без притеснения можем да обработим повърхността под нея и да забравим за ламарината.

Поздрави!

Прикачен файл

DSCN1920.jpg
Ето и един такъв покрив, където сме "опаковали" комини, асансьорно и всичко останало:
DSCN1920.jpg (84.54 KиБ) Видяна 4727 пъти
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: