• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Ако си готов да отделиш 500 лв за платка ако се повреди...По добре си вземи трансформаторен 170 ампера и карай 40 години,защото живота на инверторен електрожен е 5 години,старее електрониката естествено...и се сервизира редовно като френски автомобил :-D
Извинявай много ,но това което си написал са пълни глупости ! :razz:
По твоята логика за електрониката която стареела ,би трябвало всички електронни уреди да ги изхвърляме на петата година! :-D
През 1996г. си купих първия инвертор ,който продадох на един приятел , и той все още си работи с него ,втория който си купих е вече на 4-5 години ходил е само веднъж в сервиз през гаранционния период за съвсем дребен проблем който не бе свързан с електрониката ! :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
agj написа:
Извинявай много ,но това което си написал са пълни глупости ! :razz:
Е, хайде сега и ти, бъди по-снизходителен! Какво мнение очакваш от млад дърводелец за качествата на заваръчната техника :-D ? Колкото до Фрониуса - имам точно този модел вече 6 години (не съм знаел, че трябва на 5-тата да го изхвърля :-D ) Перфектно работи. Не знам само какви за тези мераци да се работи с 4мм електроди :? . Повече от 2.5мм не виждам смисъл, особено за битови нужди. Аз сега по погрешка съм взел 3.25мм и нямам търпение да свърши кутията 2.5кг. Основно се заваряват тръби и винкели с дебелина 3-5мм. Какви по-дебели железа се заваряват в бита?
profesionalist_wood - майстор
Чекай бе пич :-D Аз също съм учил цифрова електроника в ТФМО като частен ученик ама напуснах...по едни причини :lol: Значи горния ми пост за трайноста на електрониката се свеждаше до интегралните схеми,Айде да кажем че китайската платка е по некачествена от тайванската защото спойките на пистите на някои места са прекъснати,я някой сънлив китаец не спои както трябва,я се получат микропукнатини в платката от вибрации.... :partyman:
Ето щи дам,некадърно споена съклопластова платка на ръка вместо на робот :-D А пък зеленото покритие не е защитно а е декоративно....и е без лак и дават бързо фира

Прикачен файл

bo3.jpg
agj - майстор
reingar-x написа:
Но по темата чел съм мнения,че по скъпата техника на фрониус давала дефекти за transpoket 1500 не съм виждал оплаквани.Но това,че не съм чел не означава,че няма някой да е изревал от тях за това питам за мнения.Други модели на които съм хвърлил око са DEL,Kitin150,не знам за какво точно съм се спрял на него и ARC200,имаше и някакъв модел на Esab Buddy 180 с хубава цена но май е китайче.
Това че техниката е маркова на ти гарантира работа без дефекти ,всеки един апарат може да дефектира ,но марков дефектира ли много удря по джоба !
Маркови машини от класа на Тranspoket 1500 са над 1000лв.
Така че по добре си купи нещо по евтино като DEL, Kitin, Вики Б , ARC140 или 200 за да спестиш доста парички и при първоначална инвенстиция и евентуално при ремонт! Изброените марки с нищо не отстъпват на Тranspoket 1500 или на който и да е марков апарат от нисък клас! Но моя съвет е, каквато и машина да купиш да има гарантиран сервиз!
Последна промяна от agj на чет сеп 27, 2012 12:09 am, променено общо 1 път.
agj написа:
reingar-x написа:
Но по темата чел съм мнения,че по скъпата техника на фрониус давала дефекти за transpoket 1500 не съм виждал оплаквани.Но това,че не съм чел не означава,че няма някой да е изревал от тях за това питам за мнения.Други модели на които съм хвърлил око са DEL,Kitin150,не знам за какво точно съм се спрял на него и ARC200,имаше и някакъв модел на Esab Buddy 180 с хубава цена но май е китайче.
Това че техниката е маркова на ти гарантира работа без дефекти ,всеки един апарат може да дефектира ,но марков дефектира ли много удря по джоба !
Маркови машини от класа на Тranspoket 1500 са над 1000лв.
Така че по добре си купи нещо по евтино като DEL, Kitin, Вики Б , ARC140 или 200 за да спестиш доста парички и при първоначална инвенстиция и евентуално при ремонт! Изброените марки с нищо не отстъпват на Тranspoket 1500 или на който и да е марков апарат от нисък клас! Но моя съвет е, каквато и машини да купиш да има гарантиран сервиз!

Най-добре е да вземе Kitin,добри са за домашна употреба,имахме във фирмата такъв, а и ЕСАБ масово го използват в главболгарстрой
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Най-добре е да вземе Kitin,добри са за домашна употреба,имахме във фирмата такъв, а и ЕСАБ масово го използват в главболгарстрой
Вече има голям избор на инверторни електрожени ,но всичко зависи от бюджета предвиден за покупката ,но за домашни нужди и с по скромен бюджет също може да се купи добра техника ! Esab Buddy действително са на добра цена но все пак е маркова техника а ремонта на такава техника е доста скъп!
reingar-x - специалист
Fronius TransPoket 1500 съм го не от магазина а от познат на мой приятел който мисли да ходи на работа в Англия и мисли да го продава цената която спомена е 600 с кабелите,но още се чуди дали да го дава.Машината вече не е в гаранция но е малко използвана,не знам по какъв повод я е купувал той се занимава с дърводелство.За Kitin тук в Плевен има дистрибутори и май имат и сервиз но трябва да се разходя да питам какво им е мнението за продаваната от тях стока.За Del само суперлативи четох и се каня като ида до софия да ги посетя за да чуя и тяхното мнение.
dragozow - майстор
В Плевен имам при дистрибутор наличен ARC 140, ако те интересува може да прибваш и него.
reingar-x - специалист
Кой е дистрибутор за Плевен на Арго маркет,може и него да погледна?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: