idunno написа:Сега и аз малко се ядосах, защото все глупости бях чел, ама чак толкова...Топлообменниците, Коликовски се проектират с определено делта Т и определени максимални загуби от налягане през тях.Вашите едва ли са на този принцип.Това е наистина бисер на бисерите. И аз го цитирам. Кандидатстудентските ряпа да ядат.
Сегаа, при топлообменниците такива делта Т като 10- 12 градуса НЯМА( поне при тези за които иде реч), това не е отоплителна инсталация![]()
![]()
.Максимален поток се търси там за да се извлече максимума от определена площ.
И като раздаваш " акъл " я вземи попрочети малко, така ще имаш повече успех в Бухс или както и там да им името.
За тези, които още се чудят формулката е супер проста( спазвайте мерните единици, все пак)-
KW(каквото имате като мощност)/4,2(просто закръглих специфичният топлинен капацитет- не е болка за умиране))*(delta T(5K-в този случай)))= flow(някои му викат дебит, но аз по счетоводство имам 5 и за това го наричам поток), l/s.
Така, че когато някой "вади" нещо от някъде е добре поне да може да го извади.![]()
![]()
...и колегата kovat e прав.
Колкото до практиката и изключенията, които потвърждават правилото- мога да кажа:Има такива, но не са тези, които споменава господинът.Все пак "увит" с "кожухотръбен" топлообменник компресор и едно диксел-че не правят ТП - вода-вода, ама хич.![]()
![]()
, схващаш идеята ми, нали?
Energyx написа:Правилното е еректИлнаПомпата на кметството в Цюрих е вода-вода. Изградена е през 1938 г и е най-старата работеща термопомпа. Използва водата на река Лимат, над която е изградено кметството. Интересен е и факта, че машината е реверсивна и служи и за охлаждане. Мощността на машината е 100 киловата![]()
Помпата на кметството в Цюрих каква система е ?