Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dzvera - напреднал
Колеги имам нужда от малко помощ, по два проблема, единия е с налягането в системата, за два дена падна на 0 при изгасена и вдига не повече от 0,5 на запалена. Проверих цялата система няма течове, обезвъздушена е системата... И оказа се че държи много високи градуси на изгорелите газове (80) при темпер.на водата 45-46 градуса.на 2-а степен при зададени 60 да достигне ... Четох по назад преди известно време но не мога да намеря къде беше, пробвах с намаляне на вентилатора от 1200 на 960 но уви нищо, пробвах и с намаляне на пелетите ...
Здравейте.Вкъщи се занимаваме основно аз и майка ми с камината.Не й разбираме много, но по принцип сме доволни.Проблемът само е, че като, че ли има проблем с пепелта от пелетите, защото както е видно на снимката там, където горят пелетите е пълно с пепел, а пък от долу кошничката за пепел е почти празна. а трябва да бъде обратното и нямаме идея защо.
Прикачен файл:
47375079_588867811571171_4163491350567714816_n.jpg
gopeto87 - напреднал
Привет на всички , страхотна тема.
Предстои ми да купя Burnit, пелетна камина PM COMFORT 25kW PLUS с водна риза.
Два въпроса ме интересуват.
1. Точно колко са и размерите. На места по сайтовете дават дълбочина 68 ширина 58 см, а аз на едно място видях такава камина и я измерих 58 / 55.На места срещам вместимост 25 кг , а на други 45 кг в бункера. И се притеснявам дали ще стои добре в хола понеже ако дълбочината и е 68 см и след инсталацията отнемем за тръби още 15 см отзад ще стърчи много . Това ме притеснява.
2. Пише, че има опции да се задейства с Смс. Някой ако може да ми обясни по темата ?
filmatoplo - майстор
От кой параметър се регулира въздуха -един приятел ме моли да му погледна камината . :wink:
burner - специалист
Ако става дума за вентилатора:
TP 02
Опитах се да изпратя снимка на цялата страница. Не можах. С телефона ми даде голям обем. Компресирах го, не става. Снимах го с един Олимпус. Пак греда. Ядосах се и го снимах с Никон. Докарах го на обем, ама не мога нито изображение да го вмъкна, нито като прикачен файл. Ако някой знае какво става, да помогне.
А, то излязло. Сигурно става бавно. Както и да е. При увеличение на десктопа се вижда отлично. И на телефона при увеличение е добре. С молив са записани заводските стойности за 13 киловата, обърнати от волтове в обороти. Моите вече отдавна не са такива.

Прикачен файл

DSCN1030.JPG
burner - специалист
Има тема за твойта камина и в нея е написано доста. Изчети я няколко пъти, осмисли прочетеното. Такова чудо като при теб не съм виждал. Не се вижда каква ти е горелката. За колко време става такава, на колко време я чистиш... Иди в темата за тези камини и пиши там.
tysonlkr - специалист
Доста неща ще трябва да промените по настройките. Ако с настройките не стане опитай и с други пелети.
За настройки виж в темата за бърнит.
filmatoplo - майстор
Благодаря -качена е супер снимката .
Някой пробвал ли е да откачи пресостата HV2 от пинове 13 и 14 .. и дали това ще елиминира грешката от ниско налягане в комина?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: