Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ми то видимо има място за котел Грейко .За вратата :prayer: .
pechkata - специалист
Извинявай Вес ама ми се стори че не си пасвал горелката... :supz:
Добре се е получило...
И успех със начинанието... :?
pechkata - специалист
вт сеп 08, 2020 11:10 pmfilmatoplo написа:
Ти го видя ама той явно не го вижда... :?
filmatoplo - майстор
Не сме видели общ план на котелното ,може да няма место,но според това до сега което виждам на снимката има. Виж тук как съм стеснил 50 сантов бункер в 30 сантов да се побере ,че човека го искаше в ляво. Да ,кабелите грозят ,но нарочно са така ,че човека ако решал да сваля горелката и да гори дърва -да му било лесно :wink: .

Прикачен файл

107414018_225551921747107_4459937232022153639_n.jpg
107414018_225551921747107_4459937232022153639_n.jpg (66.75 KиБ) Видяна 1644 пъти
ves-ko - специалист
ср сеп 09, 2020 7:17 ampechkata написа:
Ами то на снимката е едно, но на живо е малко по-различно. Реално това 'място' е стълбищна площадка (малка) под стълбището, а не помещение. широко е около 1.7, а от едните стълби до стената е 0.6, а от другите (където е котела) е 1.2 до стената. там, където е 'челото' на котела височината е около 1.2 (колкото е и грейкото, което обаче му трябва още около 40 см височина, за да се отвори отгоре капака, за да се чисти. да не говорим за дължината на четката, която трябва пак отгоре да вкараш т.е. стигаш до около 2 м). На всичко отгоре трябва и да се минава покрай тях (сега имам около 25 см място за преминаване :) ). За това казвам, че едно е на снимка, а друго в действителност, ама както и да е. Вече е купен, монтиран и те така. Продължаваме напред.
phantom_ - специалист
ср сеп 09, 2020 12:06 pmves-ko написа:
ср сеп 09, 2020 7:17 ampechkata написа:
Ами то на снимката е едно, но на живо е малко по-различно. Реално това 'място' е стълбищна площадка (малка) под стълбището, а не помещение. широко е около 1.7, а от едните стълби до стената е 0.6, а от другите (където е котела) е 1.2 до стената. там, където е 'челото' на котела височината е около 1.2 (колкото е и грейкото, което обаче му трябва още около 40 см височина, за да се отвори отгоре капака, за да се чисти. да не говорим за дължината на четката, която трябва пак отгоре да вкараш т.е. стигаш до около 2 м). На всичко отгоре трябва и да се минава покрай тях (сега имам около 25 см място за преминаване :) ). За това казвам, че едно е на снимка, а друго в действителност, ама както и да е. Вече е купен, монтиран и те така. Продължаваме напред.
Има почистващ механизъм бе батка за грейкото,и си решаваш проблемите.Аз с тоз виадрус приключих вече филма,то голямо чистене падаше.
В повечето случаи, само от четене, не може да се добие реална представа за нещата.
Виадруса е трябвало първо да го "пипне", та тогас да купува, а за Грейко съмнявам се, че може да се разчита само на почистващият механизъм. Трябва да има място за сервиз.
gardenER-- - специалист
Колеги, здравейте, отново разпъваме теми за Виадруса.
Чакам доставката на Грейко РВ20 Стар и съответно преустройка на Виадруса, не успявам да намеря подходящи мнения и схеми за изграждането на безпроблемна кутия за тежкото котле. Не зная и не съм компетентен в тази област, но предполагам, че материалите, от които имам нужда ще са поне 5 или 6мм ламарина, вуйчото, който е заварчик каза, че ще ми е необходим и винкел поне 50/60/60 (по спомен е размера), както и вермикулитни плоскости за камерата. Ще имам ли нещо друго необходимо?
LazarGanev - "Велик майстор"
съб сеп 26, 2020 11:15 amgardenER-- написа:
предполагам, че материалите, от които имам нужда ще са поне 5 или 6мм ламарина, вуйчото, който е заварчик каза, че ще ми е необходим и винкел поне 50/60/60 (по спомен е размера), както и вермикулитни плоскости за камерата. Ще имам ли нещо друго необходимо?
Това са фантазии, достатъчна е рамка под котела от 35х35х3, 4 крака от същия винкел и това обшито отвън с 2мм ламарина. После вата и още една декоративна обшивка от тънка ламарина. Вътре може вермикулит, по-добре огнеупорни тухлички, а може и нищо да не слагаш - при Грейко пламъкът е насочен нагоре и не уврежда ламарината.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: