Най - вълнуващия въпрос зимно време.
don.nasco - специалист
При спряна горелка (в Stand By) можеш да извикаш менюто с настройките и да стигнеш до тестовото меню, там може да активираш периферията, едно по едно и ако при даден тест ти изгори бушон, ще знаеш кое го е предизвикало - може би е някоя от помпите (не знам колко имаш всъщност), ако е блокирала ... (разбира се, само си размишлявам "на глас" :)
Добра идея, но по спомен тестовото време беше минута. Не съм сигурен, от години не се ровя в менюто.
За по конкретна причина ми идва на ум малкият шнек. Евентуално да го тормози нагар в края на тръбата.
kotarankat - специалист
don.nasco написа:
При спряна горелка ....
Да, идеята е добра. Интересното е, че първоначално всичко сработва и след 20 мин - :rolleyes:
Ще стане ясно ..... и ще пиша кой е бил виновникът. :partyman:
vesonp1 - специалист
Здравейте. Имам GREIKO RB 20 от 7-8 години и и този сезон ми се получава следния проблем:

Намирам го в положение : Препълване и свети едно голямо " Е" от ERROR има и едно " х" -че на дисплея пред шнека. Бъркам с ръка и не виждам да е препълнено....даже изчистих всичко и пак така пише.

Настроен е да работи на таймер и първоначално си се включва и си работи......минава му цикъла и си спира. Дотук добре
Идва следващия ден и уж тръгва....пуска вентилатора и като му мине времето го изключва обаче.... не тръгва да зарежда, а директно пише грешка. Изключвам го от тока, пак го включвам,пак вентилатор.....пак грешка.

1. проверявам големия шнек чрез кабелите.....работи.
2. махнал съм и пелети прах.....нама препълване....пак ми дава тая грешка
3. едната вечер като не работи цяла нощ и на сутринта като го пуснах ръчно и си тръгна......работи два-три дни и пак направи тоя проблем.
4. За сега установих, че се оправя като минавам да снимам настройките как са и минавам през цялото меню......два пъти тръгна по този начин......но това значи да имам някой постоянно в къщи и да гледа дали тръгва и ако не да го оправи.
5. между другото малкия шнек си работи също

Въпроса ми е :
Явно е нещо по електрониката и няма ли от някъде да се изчиства тази грешка.....нещо с копче за RESET или някаква комбинация от копчетата....не открих такава.....

Как тогава да изчиствам грешката от екрана или трябва да мисля за нова платка вече.
Благодаря предварително!
don.nasco - специалист
А почиствали ли сте оптодвойката - двата диода в горната част, откъм входа на големият шнек?
Чудно ми е как тръгва отново без да се изчисти грешката!
При такава грешка директно извежда въпрос за изтриване, по спомен.
Прочети си инструкцията! Там е обяснено и за ресета, пароли и т.н.
Дона е обяснил за почистването на оптодвойката от двете страни на тръбата.

Доста объркано обяснение.
vesonp1 - специалист
ср окт 16, 2024 12:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Чудно ми е как тръгва отново без да се изчисти грешката!
При такава грешка директно извежда въпрос за изтриване, по спомен.
Прочети си инструкцията! Там е обяснено и за ресета, пароли и т.н.
Дона е обяснил за почистването на оптодвойката от двете страни на тръбата.

Доста объркано обяснение.
След като се изключи от тока изчезва буквата "Е" за грешка , но остава едно малко хиксче в средата на дисплея.
1-ви случай.
Като стартирам горелката хиксчето се пада точно пред картинката на шнека.
Ако съм минал през цялото меню на настройките и стартирам горелката, отначало имам хиксче пред горелката, щом мине вентилатора да продуха пепелта от предния ден , хиксчето изчезва и горелката почва да работи нормално.
2-ри случай.
Когато само го изключвам от тока се маха грешката, но остава хиксчето пред шнека и след като мине вентилатора, отново изписва съобщението грешка препълване и спира въобще.

Ако мина пак през цялото меню да разгледам настройките, всичко си се оправя и след като мине вентилатора, се маха хиксчето и започва да си работи нормално.

П.С. Не ми вади съобщение дали да трие грешката

На снимката е положението след като го изключа от тока и се е изтрила грешката, но е останало хиксчето

Прикачен файл

IMG_20241012_095240.jpg
don.nasco - специалист
Почисти оптодвойката и всичко ще се оправи :)
Показвам.
https://photos.app.goo.gl/7bfeQB5gy8CDhP9t6
Клипче е. Ляв бутон върху линка, отново левия, върху клипчето и...
Естествено, след като няма реално препълване, би трябвало след почистване да се оправи.

На хейтърите с любов!
vesonp1 - специалист
ср окт 16, 2024 2:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Показвам.
https://photos.app.goo.gl/7bfeQB5gy8CDhP9t6
Клипче е. Ляв бутон върху линка, отново левия, върху клипчето и...
Естествено, след като няма реално препълване, би трябвало след почистване да се оправи.

На хейтърите с любов!
:supz:
Изгледах клипчето
Май е точно това :roll:
Само доколкото схванах, тази оптико електронна двойка е там на нивото на рапидките ли.....от ляво и дясно......
През капака на кутията стигам дотам нали?

Благодаря на всички за бързата реакция и компетентна помощ

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: