Натурелата е.-двата шнека се свързват да работят едновременно като порцията гориво се прави от външния шнек а вътрешния е направен да работи на повече проценти +време(колкото му се зададе) Това е с цел вътрешния шнек да стой празен и така огън не може да върне 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_
- специалист
1988 мнения в "Как да си направи сами пелетна горелка."
Благодарско колега.И аз мислех по този начин,но не бях сигурен.
slavixristov
- специалист
Филме прав си слънчогледовите пeлети правят много боклук /снимката/ горелката е програмирана да се чисти сама и няма проблеми, събира малко в горивната камера но останалото го чисти и не и пречи за да работи коректно.

Днес взех един лазарен термометър за да измеря температурата на изх.газове, при котелна температура 52 градуса комина е с температура 76 градуса/ снимки на радиатора и комина /

Горелката вече работи повече от 6 часа като държи зададените 50 градуса, работи със слънчогледови пелети, на снимката в ляво са слънчогледовите а в дясно обикновени.

Колега vanio_tcb направи управлението на външният шнек примерно дозата да е 2сек. а на подаващият 4 сек. така дозата ще е в горивната камера и шнека във горелката ще е празен, според мен ще е добре да можеш да регулираш външният шнек а вътрешният да си смята и прави сам времената.При мен контролера изчислява всички времена сам, като стигне зададената температура прави нови изчисления и променя времената.Също при мен на всеки 5сек. следи няколко защити и ако има проблем спира подаването./това също е добре да го направиш/

Днес взех един лазарен термометър за да измеря температурата на изх.газове, при котелна температура 52 градуса комина е с температура 76 градуса/ снимки на радиатора и комина /

Горелката вече работи повече от 6 часа като държи зададените 50 градуса, работи със слънчогледови пелети, на снимката в ляво са слънчогледовите а в дясно обикновени.

Колега vanio_tcb направи управлението на външният шнек примерно дозата да е 2сек. а на подаващият 4 сек. така дозата ще е в горивната камера и шнека във горелката ще е празен, според мен ще е добре да можеш да регулираш външният шнек а вътрешният да си смята и прави сам времената.При мен контролера изчислява всички времена сам, като стигне зададената температура прави нови изчисления и променя времената.Също при мен на всеки 5сек. следи няколко защити и ако има проблем спира подаването./това също е добре да го направиш/
phantom_
- специалист
Колега температурата на димните газове се мери веднага на изхода а не на края на кюнците ти.А за контролера Ти толкова много писа какво ще става а няма един датчик димни газове
А почистването на горелката ти какво значи, по силен вентилатор ли?Това няма шанс срещу шлаката на слънчогледа
И не си открил топлата вода споко 
slavixristov
- специалист
Днес открих и колелото, сега имам колело работещо с топла вода.....
Важното е че всичко работи перфектно и то с слънчогледовите евтини пелети, другото няма значение.
phantom_ почистването на горелката го прави вентилатора на който е вързана една приставка която го кара да работи по нетрадиционен начин, няма шлака има само пепел но чисти добре.Два дена работи с тези пелети и като гледам камерата няма да има проблеми изобщо с тях.Ще ти направя клип за да видиш че грешиш и ще ти го пратя на лично съобщение.Нямам намерение да споря с песимисти, форумът ми помогна много с направата на горелка на пелети и съм доволен много.
Важното е че всичко работи перфектно и то с слънчогледовите евтини пелети, другото няма значение.
phantom_ почистването на горелката го прави вентилатора на който е вързана една приставка която го кара да работи по нетрадиционен начин, няма шлака има само пепел но чисти добре.Два дена работи с тези пелети и като гледам камерата няма да има проблеми изобщо с тях.Ще ти направя клип за да видиш че грешиш и ще ти го пратя на лично съобщение.Нямам намерение да споря с песимисти, форумът ми помогна много с направата на горелка на пелети и съм доволен много.
phantom_
- специалист
Нямам нищо против теб колега,но просто и аз горя слънчогледови пелети и знам каква шлака правят и самата горелка визирам модела на горивната камера няма как да ги избутва и да падат
Защото при самото гасене се образува така и няма начин да не залепя за решетката ти.,и така при няколко цикала и ще трябва ръчна намеса
Така мисля, освен ако горивната ти камера е 10-15 см. Или друг вариант е ако въобще не гаси
Ще се радвам да видя какво си направил.
slavixristov
- специалист
Трифон П.Трифонов
- майстор
Бай Гого написа:Аман от приятели..Днес я почнах утре се надявам да я довършим..Ми ко са оплакваш? Имаш железата, свързвай мозъка и пали
Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература