Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Натурелата е.-двата шнека се свързват да работят едновременно като порцията гориво се прави от външния шнек а вътрешния е направен да работи на повече проценти +време(колкото му се зададе) Това е с цел вътрешния шнек да стой празен и така огън не може да върне :wink:
Благодарско колега.И аз мислех по този начин,но не бях сигурен.
slavixristov - специалист
Филме прав си слънчогледовите пeлети правят много боклук /снимката/ горелката е програмирана да се чисти сама и няма проблеми, събира малко в горивната камера но останалото го чисти и не и пречи за да работи коректно.
Изображение
Днес взех един лазарен термометър за да измеря температурата на изх.газове, при котелна температура 52 градуса комина е с температура 76 градуса/ снимки на радиатора и комина /

Изображение

Изображение

Горелката вече работи повече от 6 часа като държи зададените 50 градуса, работи със слънчогледови пелети, на снимката в ляво са слънчогледовите а в дясно обикновени.
Изображение

Колега vanio_tcb направи управлението на външният шнек примерно дозата да е 2сек. а на подаващият 4 сек. така дозата ще е в горивната камера и шнека във горелката ще е празен, според мен ще е добре да можеш да регулираш външният шнек а вътрешният да си смята и прави сам времената.При мен контролера изчислява всички времена сам, като стигне зададената температура прави нови изчисления и променя времената.Също при мен на всеки 5сек. следи няколко защити и ако има проблем спира подаването./това също е добре да го направиш/
phantom_ - специалист
Колега температурата на димните газове се мери веднага на изхода а не на края на кюнците ти.А за контролера Ти толкова много писа какво ще става а няма един датчик димни газове :? А почистването на горелката ти какво значи, по силен вентилатор ли?Това няма шанс срещу шлаката на слънчогледа :wink: И не си открил топлата вода споко :idea:
Kondor1 - специалист
phantom_ написа:
И не си открил топлата вода споко :idea:
Това е същността - той продължава да мисли, че я е открил. В най-скоро време ще открива и колелото.
Днес открих и колелото, сега имам колело работещо с топла вода..... :-D
Важното е че всичко работи перфектно и то с слънчогледовите евтини пелети, другото няма значение.
phantom_ почистването на горелката го прави вентилатора на който е вързана една приставка която го кара да работи по нетрадиционен начин, няма шлака има само пепел но чисти добре.Два дена работи с тези пелети и като гледам камерата няма да има проблеми изобщо с тях.Ще ти направя клип за да видиш че грешиш и ще ти го пратя на лично съобщение.Нямам намерение да споря с песимисти, форумът ми помогна много с направата на горелка на пелети и съм доволен много.
phantom_ - специалист
Нямам нищо против теб колега,но просто и аз горя слънчогледови пелети и знам каква шлака правят и самата горелка визирам модела на горивната камера няма как да ги избутва и да падат :? Защото при самото гасене се образува така и няма начин да не залепя за решетката ти.,и така при няколко цикала и ще трябва ръчна намеса :rolleyes: Така мисля, освен ако горивната ти камера е 10-15 см. Или друг вариант е ако въобще не гаси :wink: Ще се радвам да видя какво си направил.
Сега извадих горелката за да ти снимам какво пада от нея и какво има в пепелника, няма нито шлака нито се задръства.Вентилатора не работи просто на 100% за да чисти а работи в режим на почистване посредством импулсна модулация.
Изображение

Изображение

Изображение
Бай Гого - специалист
Аман от приятели..Днес я почнах утре се надявам да я довършим..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Бай Гого написа:
Аман от приятели..Днес я почнах утре се надявам да я довършим..
Ми ко са оплакваш? Имаш железата, свързвай мозъка и пали

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: