Най - вълнуващия въпрос зимно време.
..................

Прикачен файл

DSC_0053.JPG
r3spawn - помощник
ср яну 14, 2026 3:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
..................
Оо това мисля че нямам място за него , някъде около него ли се слага и 2рата помпа,ако успея да надъхам някак мойстора за него, да монтираме.

Отделно да споделя със зададените от таблицата настройки на мощносите,зададох и температура на котела 77,а на помпата 65 да тръгва.

Увеличил съм вентилаторите,тяхната стойност не е тази от таблицата на снимката.Мисля си че тези пелети много трудно изгарят или аз не мога да оправя настройките ще кача снимки на тяхната пепел и модел.

Нещото което забелязвам с новите настройки на подаване:Бързо направи зададената температура на помпата 65 на мощност 3 горя на нея около 30-40 минути.След това на мощност 2 и от време на време влиза в мощност 1 , после пак на 2 на 1 и така за сега :/ Зададох и модулацията на 8 4 0 от 10 5 0.По един и същ начин си загряват радиаторите,въпреки че минах с шестограма сектретните вентили уж да ги регулирам или не го правя както трябва или изобщо не ми помага в моя случей :? 14:10 е запален към 16:10 повечето радиатори се затоплиха,но на половина,отдолу са си лед :/ Нямам нито един радиатор все още който да е топъл навсякъде.

Отдено май ми излезе и друг яд,малкия шнек почна да издава някакви звуци от вчера едно търкане,тракане сякаш нещо е попаднало в него ли не знам,от вчера е това.Днес преди да запаля продухах с компресор,а преди това пъхнах и прахосмукачката към него и от горе където подава пелетите,но продължава да се чува и май даже се засилва този скърцащ тракащ шум от него.
Звъннах на сервизния техник,който подписа гаранцията,неговите думи бяха:Щом подава и горят пелетите,нямало проблем..И да му звънна само ако не иска да подава пелети..
Прикачен файл:
пепел1.jpg
Прикачен файл:
пепел2.jpg
Прикачен файл:
пепел3.jpg
Прикачен файл:
пепел4.jpg
Прикачен файл:
пелетимарка.jpg
Няма начин да няма място за 3л. бутилка минерална вода!
gogo7777 - майстор
Един пожарогасител би свършил работа. :)
r3spawn - помощник
ср яну 14, 2026 4:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма начин да няма място за 3л. бутилка минерална вода!
Ще направя снимки отзад зад котела и ще кача по-късно,в момента съм съсредоточен в/у това да стопля някак къщата :/
Нещо за пелелта така ли трябва да изглежда,струва ми се че трябва да е по финна/ситна/изгоряла ли как да го кажа :?
Не зная, сега се уча.

Зад котела!!! Можеш ли да повдигнеш погледа малко нагоре?!
ср яну 14, 2026 4:49 pmgogo7777 написа:
Един пожарогасител би свършил работа. :)
Изображение

Един такъв ще стигне ли да ти охлади главичката?! Това добре, а насраното по темите?!
Че и ревеш!
gogo7777 - майстор
Аз ли сера по темите, бе уйо.....баси наглото човече :cool:
ср яну 14, 2026 5:43 pmgogo7777 написа:
Аз ли сера по темите, бе уйо.....баси наглото човече :cool:
По-ярък пример- здраве му кажи!
Не знам дали е нужно, но знам, че за знанието е нужно време- не влиза наеднаж, с кофата. Все пак, ето нещо за самообразоване.

Разчепкахте настройките, потренирахте.....няма лошо. Рутината се трупа.
r3spawn - помощник
Само да обобщя резултатите от днешния ден. Котелът гори с новите настройки от таблицата още от 14:10 ч. По някое време направих корекция и намалих малко оборотите на вентилатора на трите мощности. Като разход нещата изглеждат по-приемливи спрямо преди, но комфортът в стаите все още го няма.

Ситуацията с радиаторите е следната: горе парят и не се пипат, в средата са топли, а от средата надолу са хладни към студени. Към 20:00 ч. слязох да проверя котела – поддържаше 72-73 градуса на 2-ра мощност. Тъй като за толкова часове радиаторите не се стоплиха долу, реших да преместя помпата (Grundfos 25-40) от скорост 2 на скорост 3. Исках да видя няма ли да се подобри циркулацията на връщащата вода от радиаторите.

Температурата от 72-73 почна да пада плавно на 68-69 и влезе за 20-тина минути в мощност 3, след това си влезе пак в мощност 2 и така сега е на 70-71. Тръбата на връщащата вода от радиаторите към вентила все още е хладна, което ме навежда на мисълта, че все още не се връща топла вода и затова са студени долу.

Гледах и клипа на Трифон – да си призная, освен че третият вариант на пича дето обяснява нещата е точно за моя случай, друго не разбрах. :? :?

Дали ако просто сменя помпата от 25-40 на 25-60 няма да се реши проблема, или се връщаме към варианта с още една помпа и този хидравличен изравнител? Кажете какво мислите, че аз съм малко „джан-джун“ и не съм много на ТИ с материята, затова разчитам на вашия опит.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: