Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Абсолютно правилен е цитата- неговия въпрос с твоя отговор под него.
gogo7777 - майстор
пет яну 16, 2026 6:42 pmfbr написа:
Ето тук трябва да сложиш втората помпа и така да направиш байпас преди нея. След това радиаторите ще са еднакво топли по цялата им височина.
Това е и идеята на Лазар........ще върши работа несъмнено. Не е ли по-добре обаче на всеки кръг помпа скъпо ама като в Шератон :)
r3spawn - напреднал
пет яну 16, 2026 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 16, 2026 6:29 pmgogo7777 написа:
Дадох го вече.
Трифуне да не би да ме изпитваш......щото ако е така, не си ми на нивото. И аз имам няколко УСВОЕНИ професии, е не са колкото твоите, но са усвоени и то добре.
Разбрах.
пет яну 16, 2026 6:00 pmgogo7777 написа:
пет яну 16, 2026 5:48 pmr3spawn написа:

Гого какво предлагаш :/
Според терзанията на питащия за "бързо, лесно, вкусно" ще предложа премахване на трипътника и смяна на помпата с по-голяма...2" примерно. Ще се мъчи, но ега устиска. :)
На пролет да се преправи инсталацията както подобава с трипътник и др.
А ти разбра ли Гого какво предлага?!

До колкото можах разбрах,но ако това с добавянето на втора помпа реши проблема,не ми се занимава сякаш да преправям колекторите,ако и тези в момента ще вършат работа.
Имам я налична втората,верно и тя е стара същата е като тази в момента 25-40,но работи,съгласил съм майстора да добавим другата помпа и да отделим кръговете,просто човека иска схема как и къде се монтира.Обясил съм му че съм потърсил помощ тук от вас.Малко е скиптичен,но казах че хората разбират за какво става дума.В случея визирам вас.Другият въпрос ако я сложим как ще я контролираме да работи:в горелка мога ли да я свържа и нея или трябва отделно и как :/
gogo7777 - майстор
пет яну 16, 2026 6:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Абсолютно правилен е цитата- неговия въпрос с твоя отговор под него.
Така става, когато се пише и брише. Цял пост липсва.
Иначе ако така остане съм в грешка, сори Трифунаки :partyman:
r3spawn - напреднал
пет яну 16, 2026 6:42 pmfbr написа:
Ето тук трябва да сложиш втората помпа и така да направиш байпас преди нея. След това радиаторите ще са еднакво топли по цялата им височина.
Хмм,ще му пратя снимката и казаното от теб,да видим какво ще сподели той.Благодаря ти :)
Къде да свържем втората с кое да я контролирам,мога ли в горелката и нея,имам още един датчик или термодвойка,не знам кое е правилно,останал от комплекта на горелката,той е за бойлер с него,мога ли нещо да направя,за да го използвам поне и него :?
gogo7777 - майстор
пет яну 16, 2026 6:59 pmr3spawn написа:

До колкото можах разбрах,но ако това с добавянето на втора помпа реши проблема,не ми се занимава сякаш да преправям колекторите,ако и тези в момента ще вършат работа.
Имам я налична втората,верно и тя е стара същата е като тази в момента 25-40,но работи,съгласил съм майстора да добавим другата помпа и да отделим кръговете,просто човека иска схема как и къде се монтира.Обясил съм му че съм потърсил помощ тук от вас.Малко е скиптичен,но казах че хората разбират за какво става дума.В случея визирам вас.Другият въпрос ако я сложим как ще я контролираме да работи:в горелка мога ли да я свържа и нея или трябва отделно и как :/
Ами действай така щом искаш. Напълно логично е системата да работи и така. Тя ще заработи ефективно когато трипътника се отвори към "помощнана" помпа. До тогава котела ще си бръмчи и никакви настройки няма да го спрат да кльопа пелети. :)
fbr - майстор
Втората помпа паралелно на първата, работи ли едната, работи и другата. Котела, каза че ще го управлява по график, а може и стаен термостат.
r3spawn - напреднал
пет яну 16, 2026 7:18 pmgogo7777 написа:
пет яну 16, 2026 6:59 pmr3spawn написа:

Ами действай така щом искаш. Напълно логично е системата да работи и така. Тя ще заработи ефективно когато трипътника се отвори към "помощнана" помпа. До тогава котела ще си бръмчи и никакви настройки няма да го спрат да кльопа пелети. :)

Благодаря за споделеното мнение.
За сега не съм решил още нищо.Не мога да реша какво да правя. Майстора го няма никакъв и не мога да се свържа в момента с него.Човек от форума ми предлага по-силна помпа от тази в момента 25-70.Този вариант на замяна с нея от сегашната ми,би ли било от значение,за да избегнем и евентуалните промени/ремонти за включването на втора помпа :?

Благодаря за пояснението fbr,такъв е плана,работа с график.
gnt69 - майстор
пет яну 16, 2026 8:36 pmr3spawn написа:
Благодаря за споделеното мнение.
За сега не съм решил още нищо.Не мога да реша какво да правя. Майстора го няма никакъв и не мога да се свържа в момента с него.Човек от форума ми предлага по-силна помпа от тази в момента 25-70.Този вариант на замяна с нея от сегашната ми,би ли било от значение,за да избегнем и евентуалните промени/ремонти за включването на втора помпа :?
Да питам че не разбрах стопли ли се къщата. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: