Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladislavpet - напреднал
naskov написа:
vladislavpet написа:
в момента стайния термостат управлява горелката ON/OFF...ако сложа буфер,термостата какво ще управлява...буфера или горелката...нещо съвсем се обърках :? ...
Ще управлява помпата, която черпи от буфера. Горелката трябва да се управлява по зададена температура на котела
Мерси!
plastkomfort - специалист
Как работи термоглавата по температура на водата или на стаята?

И коя цифра на колко градуса отговаря? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
По температура на стаята работи. За цифрите - зависи от марката - трябва да пише някъде в книжката, ама сигурно не я пазиш.Кажи марката все пак
LazarGanev написа:
По температура на стаята работи. За цифрите - зависи от марката - трябва да пише някъде в книжката, ама сигурно не я пазиш.Кажи марката все пак
Доста стари-CSI.На 3 ми отговаря на 17гр.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пробвай и на другите - сигурно са през 5 или 6 градуса
LazarGanev написа:
Пробвай и на другите - сигурно са през 5 или 6 градуса
На 4 ми отговаря на 21гр.
А има ли значение броя на ребрата?
В другата стая е на 2 и две чертички и държи 17,5гр.
sande34 - специалист
От няко.ко месеца тествам самоделен коте. на пелети и съм доволен.Ето как изглежда.[youtube]home made pellet burner.AVI [/youtube] ако някой се интересува ще дам повече инфо. PS това дето бучи е жената с прахосмукачката
sian - специалист
На клипа май горивото е царевица.
lusynik - специалист
Скъпи пЕлети... :axe: ,без да си сигурен какво купуваш :axe: ,както изключим 2-3 производителя.Евтините пЕлети правят шлак/коксуват/ и задръстват горелките.Мислейки в тази посока,какви са възможностите за по-качествени горелки,които да са всеядни/разбирайте да работят с пЕлети с повече пепелно съдържание/?Уточнявам,че питанито ми е за присадени горелки на котли за твърдо гориво,които не са специално проектирани за работа с пЕлети!
Последна промяна от lusynik на пет фев 24, 2012 6:16 pm, променено общо 1 път.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: