• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

n.nikoloff - специалист
След като след толкова изписани страници из нета не сте намерили необходимото ви инфо, значи никога няма да го намерите. Само аз съм изписал десетки страници с отговори на всичките тези въпроси - за цена, пожароустойчивост и т.н. Ако човек наистина иска да направи проучване - за 2 дена е готов, а не в тема с десетки страници инфо да се пише в последната - може ли да ми кажете еди-какво си , а това еди-какво си подробно е описано много пъти назад в същта тема. Понеже много се натяква за цената на сглобяемите къщи (сто пъти съм писал, че такова понятие няма и съм се обосновавал за което. по същия начин и монолитното е сглобяемо - сглобяват се тухли, газобетони и всякая всячина...) ще кажа следното - ако вашия единствен критерий за къщата на мечтите ви е цената - спокойно можете да не се хабите да мислите как ще реализирате мечтата си. Даже и не се захващайте с темата. Откъде-накъде дървено-скелетна къща трябва да е по-евтина (пак питам по какви критерии сравнявате дървено-скелетни, метално-скелетни, дървено-масивни с цилиндрични трупи, дървено-масивни от слепени греди, тухлени, газобетонни и всякакви други къщи) ?????? Те (дървено-скелетните, предполагам и метално-скелетните) могат да бъдат значително по-евтини от монолитните, но въпроса е - трябва ли???? Или искаме къщата ни да сме си я направили по наша мярка и по наш вкус и ми е все тая колко ще излезе - важното е да ми е комфортно в нея и да не съм правил компромиси със себе си. Много бих искал да прочета тука - по какъв критерий сравнявате две несравними неща - къща, построена по технологиите на сухото строителство и по мокрото??

Ето тука, напр. съм писал за пожароустойчивостта. - http://forum.imoti.net/read.php?17,11047,page=226

А ето и един дом - http://novyidom.ru/home/index.php?dir=1-14
Само не ми казвайте, че трябва да струва по 250-300 евро за квадратен метър (само как мразя да се говори за цена на квадратен метър, ако знаете....).
klambrev - специалист
Имам едно питане просто от интерес.
ОСБ3 се води водоустоичиво и устойчиво на външни атмосверни влиания, защо е необходимо да се измазва или да се слага сайдинг върху него. Естетически ОСБ-то по ми допада от колкото сайдинга а мазилката или сайдинга оскъпяват стената.
Също така зашо слагате ЕПС или други външни изолации след като в кухината между осб-то и вътрешния гипсокартон спокойно може да се побере 12-15см каменна вата
Тани - модератор
klambrev написа:
Имам едно питане просто от интерес.
ОСБ3 се води водоустоичиво и устойчиво на външни атмосверни влиания,
Би ли дал линк за това водоустойчивото ОСБ, че ми стана интересно!
vipltd - специалист
Идете в най-близкото бивше топливо ,или склад за строителни материали.Нямат възможност да Ви излъжат,на плоскостите си
е напечатано.
mitaka_vk - специалист
Кое е "напечатано"? Че е водоустойчиво :? Че тогава хидрофобния шпердплат за какво ми е :lol:
vipltd - специалист
OSB-2
OSB -3 например,точно по средата на целия лист
klambrev - специалист
OSB-3 - Водоустойчива плоскост от ориентирани дървесни частици - OSB - Кроношпан - нешлайфана - размери 2440х1220х10мм
http://www.temira.com/9_BG_group5_409.html

Техническите показатели на плоскостите OSB покриват напълно изискванията за носещи конструкции във влажна среда.
http://www.kronospan.bg/products/catego ... 97&wh=t_ch
Тани - модератор
Гледай поне когато спориш да четеш не през ред , а и между редовете :) !
Кликни на втория линк на приложения .
klambrev - специалист
Неискам да правя спор , а на база на това което съм прочел питам.
Там също пише че е основен строителен материал при дървени конструкции. ПИше също че се ползва за интериорния дизайн но никаде не пише че не се използва за външна страна.
mitaka_vk - специалист
Ако накисна ОСБ-3 във вода дали ще е "водоустойчива" :lol:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: