• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 244
Всичко за дърводелството
Sharkolia - специалист
dulo_ написа:
Колеги някой има ли представа за Оберфреза FARTOOLS ER 1800 като качество дали я бива?
Колега ,аз по-добър производител на подобни машини незнам ала тва незначи ,че няква по-евтина фреза няма да ти свърши същата работа.Според мене тук нещата опират да продължителност на живота на даден машина естествено и цената расте главоломно ,и то кака :)
Отделно незнам дали някой се е изказал или не ала въпросът с който започва темата колегата ,а именно разликата между Фреза и Оберфреза е такава ,че оберфрезата е фреза с която принципно се работи върху самият детайл сиреч не е стационарна фреза.Обер от немски значи отгоре или нещо такова да не се изкажа лаишки сега. Другата фреза е стационарна сиреч тя стои ,а ти подаваш детайла към нея. Сега едно пояснение тук да направя ,че момчето каза и двете са ръчни ала една е обер ,а другата само фреза ,та тва може да не е грешка в изписването да да говорим за ръчна фреза ,която си е досущ като оберките само дето е доста по тежка и голямка и служи главно за това ти да си я пригодиш и закрепиш отдолу на някъв плот ,такива фрези ако сте обърнали внимание имат по лесна регулация като ги натискате от долу на горе отколкото другите оберки ,които са по-малки и се регулират по-лесно от горе на долу.
За мене лично и двата вида са оберфрези ала щом се твърди ,че има разлика нека са фреза и оберфреза.
А що се отнася до нормална стационарна фреза то по добро от тва няма,и да речем на цената на най-високият класа ФЕСТТУЛ можеш да си направиш сам стационарна фреза :) естествено зависи кво ти трябва и искаш ли да си мобилен :-D
п.п. Опа! Грешка е станала някава аз така просташки изсричах Фестул ,а то било Фартул :) и за тези немога да се изкажа ала съдейки по-бизостта на имената ще е нещо като Адидас и Адибас :)
valentin112 - специалист
Гледах я на Евромаркет, с дървен куфар, с много принадлежности. Като цена-качество мисля, че си заслужава. Имам дрелка от тая марка, много съм доволен от нея /и от цената й/.
STEPER - специалист
Sharkolia написа:
http://www.youtube.com/watch?v=U5SzkQTx ... ure=relmfu :-D
Такъв материал /шперплат като този от видеото/ откъде у нас може да се намери?
Има ли някакво по-специално име?
Sharkolia - специалист
STEPER написа:
Sharkolia написа:
Ами приятелю,най-вероятно в магазините за дървен материал и плоскости ,шперплат незнам да се нарича иначе ,обаче е добре да си наясно къв шперплат искаш щото на пазара са доста видове ,този от клипчето е от тежкия/твърдия ,а иначе има разновидности по-меки ,по-леки от различно дърво ,дори има такъв който се огъва почти като картон.
Отделно трябва да си наясно кви дебелени искаш и тнт.
А на тебе по къв повод ти трябва? Ако е за плот на фрезата от видеото ,може да ползваш и други материали не е задължително да е шперплат.
STEPER - специалист
Sharkolia написа:
STEPER написа:
Sharkolia написа:
Ами приятелю,най-вероятно в магазините за дървен материал и плоскости ,шперплат незнам да се нарича иначе ,обаче е добре да си наясно къв шперплат искаш щото на пазара са доста видове ,този от клипчето е от тежкия/твърдия ,а иначе има разновидности по-меки ,по-леки от различно дърво ,дори има такъв който се огъва почти като картон.
Отделно трябва да си наясно кви дебелени искаш и тнт.
А на тебе по къв повод ти трябва? Ако е за плот на фрезата от видеото ,може да ползваш и други материали не е задължително да е шперплат.
Ами приятелю,поне да беше сложил някъде точки в първото изречение.Поне 5 изречения има там.
А иначе "в магазините за дървен материал и плоскости" не съм намирал като "този от клипчето .. от тежкия/твърдия".
За това и конкретно попитах,защото съм наясно какъв шперплат искам.
Sharkolia - специалист
Ми дерзай г-н Образование!В клипа имаш поне 3 дебелени шперплат :) незнам там по София кво се предлага в магазините ама май проблема при тебе е тип готовански (сиреч намерете ми ,че мен ме мързи да търся.аз пък ще ви правя забележки докъто вие ми търсите.)
Човек се мъчи да ти свърши работа ,а ти недоволно поправяш грешки и ми говориш за пунктуация!
Спасявай се както можеш у шопско "столичанино"!
Последна промяна от Sharkolia на съб дек 24, 2011 2:59 pm, променено общо 1 път.
valentin112 - специалист
Малко се промени посоката на темата. dulo_, взе ли я оберфрезата? Малко инфо за тая марка машинки. Днес ходих на Евромаркет, те са вносители на тая марка. Научих, че зелените машинки са за домашна употреба, а жълтите-профи. Посочената оберфреза е жълта и следва да се очаква читава.
kalin2505 - специалист
Здравейте, Честита нова година. Харесал съм си тази фреза http://www.stroi.bg/p/art0000517-oberfr ... 830ad.html, какво мислите за нея и дали е възможно да се сложи патронник 12 мм.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: