• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
hidrazin - майстор
kossis написа:
Не мИрише на Китайските пластмаси гадни.
Бас хващам че на етикета пише: "Произход: КНР" - китайска народна република. :)
:partyman:
nikolson - майстор
Ей това не е китайско, а турско http://shop.valerii.com:8080/eb/shop__1 ... 010__bg_BG
А топмастер си е китаец, но от по-марковите. Ама и те май вече искат пари.
Тани - модератор
И аз съм заложил на турското, що се отнася за по-евтини ролетки.

Изображение

http://www.online-furnish.com/product_i ... ticles=456

Много удобни и компактни ролетки. Онези топузи с широките ленти ми смъкват гащите като ги сложа в джоба, а тази 3 метровата трябва да проверя дали ми е в джоба, за да съм сигурен. Магнитите ги избягвам, защото е изнервящо, да се опитваш да вземеш размер в профил UD. Магнитите постоянно се лепят за някоя от страните. За някои дейности обаче, може и да са полезни.
nikolson - майстор
Тани написа:
И аз съм заложил на турското, що се отнася за по-евтини ролетки..
Хм-м-м, не е турско туй, английско е. И вече е на Hultafors.
hidrazin - майстор
nikolson написа:
Пък Hultafors Group AB от 2011г. е собственост на шведската Investment AB Latour. Това означава ли че турските ролетки вече са със шведско качество? :prayer:
Тани - модератор
Ами доста рулетки съм помлял, но тези устояват. Вече на се четат надписите по корпусите, но всичко си им работи. По едно време 5 метровата не искаше да се прибира сама и мислех да я сменям, но явно от мокренето нещо беше ръждясала, защото след 20-30 прибирания на ръка, последните сантиметри, започна отново да си се прибира сама и отново си работи нормално. А и самия факт, че си имат и ментета, е красноречив :wink:
nikolson - майстор
hidrazin написа:
nikolson написа:
Това означава ли че турските ролетки вече са със шведско качество? :prayer:
Не знам, може би все още не и то, по-скоро като иновативност. Но Fisco и Hultafors са с традиции.
hidrazin - майстор
Оооо... Далеч съм от мисълта че е някакъв боклук. Просто ми стана интересно как турския производител е купен от Fisco Tools в Англия, които от своя страна стават собственост на шведите от Hultafors, които вече стават Hultafors Group като притежават Präsident в Англия, Wibe Ladders и Snickers Workwear в Швеция. Пък накрая през 2011г самите Hultafors Group стават собственост на Investment AB Latour.
Да влезе умрелия !!! А върви разбери кое кой го произвежда и какво му е качеството. Днешно време доста се пазарят и търговски марки за да може под тяхното лого да се продават .... боклуци. И обратното - големи и известни марки купуват малки производители и им продават продукцията на местния пазар под своето лого с тяхното ниско качество. :-D
Общо взето - прецакват ни от всякъде. :evil:
gogo7777 - майстор
Абе то на рулетката най-важното е да мери вярно и при 50 градус Целзий (за марковите). Я разпънете две рулетки и вижте след 5-я метър дали съвпадат милиметрите. А ако едната е на слънце, а другата е била на сянка, то става една.... :-D . Както при нивелирите....майстора сдава обекта с тоя нивелир дето е започнал обекта иначе лошо. Един с един няма па дори и СОЛА. За всичко са виновни китайците :-D
Тани - модератор
То затова хората са измислили лазерните рулетки и лазерните нивелири :lol: След 5 метра, колкото и да ти е точна рулетката, само от провисването при меренето вече си объркал няколко милиметра.А, ако този който ти държи другия край и той пообърка нещо, отиде грешката в сантиметри вече, а не в милиметри :wink:
При нивелирите пък, колкото и малка да е грешката, тя се трупа и е трудно да стане всичко в една равнина. При лазерния нивелир може и да има по-голяма грешка в хоризонтала и/или вертикала, но всичко ще е в една равнина и грешката в повечето случаи няма да е видима и фатална. Един добър майстор би трябвало да използва правилните инструменти, пък били те и китайски
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: