• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Явно няма да има смисъл да го поръчвам.Благодаря за инфото.Не ми трябва зключен или орязан софт.Ще карам със стоковия 11.1.Поне мога да ръчкам на воля,за ужас,на така наречените спецовете от форума,които са против ползвателите на горелки да имат възможност да променят параметрите.Трябваше ми време да разбера защо,но вече ми стана ясно.Стана ми ясно и защо определени лица твърдяха,че IVG-то не е добра горелка и защо. :axe: .Гледат на нас,като на дойни крави!Както казваше един"Клиентът трябва да бъде доен при всяка възможност,желателно е-дори е задължително и денонощно!"Е,да-ама не! .........
filmatoplo - майстор
Аз лично доста хвалих горелката , въпреки че открих в нея доста недумислици .Не знам как ще е с новите софтоери , но тя има и конструктивни грешки.За лично ползване еди-дойди , но за клиенти не съм сигурен дали ще я препоръчам .
plastkomfort - специалист
Сподели какви са и кусурите?
filmatoplo - майстор
:) Дребни са кусурите , но ги има .За мое учудване вчера към 17 часа пуснах в действие една такава горелка резултата беше отличен , само отначало пропуши за 1 минута -след това заработи като часовник .Изглежда пелетите са били добри :) .Айде щом питате са кусури ,ще напиша това което ме дразни -няма отвори за болтове за монтаж като другите горелки,чистачката и куца ,скарата мърда и се мести понякога , настройките не са за всеки .
На скарата и намерих цаката.
Един болт с две шайби и гайка завити от преде и не мърда.
tokbatak - специалист
Доколкото разбрах, вече чистачката не я правят. В новите горелки няма да има чистачка - спряна е от производство. Обяснението е че проблемите са повече от ползите. Чистачката се чупи доста бързо, а ефекта от нея не е много голям. На производителя му е писнало от рекламация на чистачката и я спира.
filmatoplo написа:
За мое учудване вчера към 17 часа пуснах в действие една такава горелка резултата беше отличен , само отначало пропуши за 1 минута -след това заработи като часовник .
Имаше ли чистачка?
filmatoplo написа:
:) Дребни са кусурите , но ги има. Изглежда пелетите са били добри :) .Айде щом питате са кусури ,ще напиша това което ме дразни -няма отвори за болтове за монтаж като другите горелки,чистачката и куца ,скарата мърда и се мести понякога , настройките не са за всеки .
Че ти на това кусури ли му казваш. Настройките трябва да ги прави обучено лице. Друг е въпроса че някой като нас е решил да си бъзика сам настройките. След като монтираш такива горелки защо не отидеш в БГ Терм да изкараш един курс. Гледам от сумати време тук във форума питаш за настройки.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
Аз лично доста хвалих горелката , въпреки че открих в нея доста недумислици. Не знам как ще е с новите софтоери , но тя има и конструктивни грешки. За лично ползване еди-дойди , но за клиенти не съм сигурен дали ще я препоръчам .
Защо не ги споделиш тези конструктивни грешки и недомислици. Все пак ако намерим грешки може да си ги оправим. Аз се спрях на тази горелка щото ми легна доста евтино, малко под 1500лв. Другите валиянти бяха с 900лв отгоре. Вярно е че аз се мъчих с настройките, но мисля че гори добре по време на работа. Проблема ми е че при пуск една шепа пелети пада в пепелника. Най вероятно и по време на работа падат пелети но за 5-6 часа работа са колкото при пуск. Изглежда много се засилват. Е това сега е кусур. Досега си играех с настройки запалване, но явно не там е проблема. Иначе запалването е перфектно - 2-3 пъти по малка мощност от на конкуренцията но пали безотказно. Казаха ми че при другите горелки не винаги от първия път палят.
Сравнявах чашката с ГП20 и биотеч, но и те не са по дълбоки, според мен проблема е в инерцията при падане - трябва да се намали скороста на падане. Гъвкавата тръба ми е с много голям наклон-около 80% и идва отстрани на горелката - възможно е това да е проблема - дават бункера да е срещу котела а моя е отстрани.
filmatoplo - майстор
:) Здравейте , за настройките -при мен пелетите са били проблем в началото , както и при всеки на който се паднат калпави.За БГ Терм -ами искаха ме във фирмата -но, не мога да съм само от една партия :wink: .Горелките са ми били с чистачки , за щастие не са изгаряли -поне последната е на няколко дни :wink: .Ръководствата са написани както ние си пишем във форума пък кой разбрал -разбрал :-D .Както и да е , интересува ме сега как ще се държат за напред тези горелки .Ако се чудя за нещо то това е че търся най добрата горелка из многото , като се съобразявам и с финансовите възможности и познания на клиента , освен норматива който трябва да покрива горелката .Има и друг избор който жената прави -ако сравним в магазина две горелки едната с остри ръбове и черна , а другата заоблена и червена :wink: .
Проблема не е в горелката а в техниците който я настройват.
При мен дойде един от БГ Терм засече колко пелети падат за 6 минути въведе стойностите взе 100 лв. и чау.
Резултатът беше 4 чувала за 24 часа. :?
След многократни позвънявания и молби да дойде и да я погледне накрая ми заяви че с този моя котел е така.
Да ама не след доста четене в форума и размисли я докарах на 2 чувала и половина в края на зимата.
А мисля че може да се смъкне и още малко.
Отоплявам 240 м2.
fedko - напреднал
Колега, би ли споделил промените които си направил за да смъкнеш толкова разхода.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: