• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ганев имаш предвид тези контактори които приличат на предпазител за еврошина, аз ползвам такива 25А до сега ама струват над 20-25 лв може и повече не помня. все ми дават съвет да ползвам релета които колегата показа в сайта Викиват. струват 6-8 лв. Абе ще стана аз еладжия кипаджия ама ха да видим. :)
alx359 - специалист
Ето тук и някаква документация <ЦЪК>.
filmatoplo - майстор
Колега Айс, пусна мухата ама поне помагаш, за настройки на Феролито даде насоки, ами за Бисолида ще налучквам някак. :? Имаше един колега с Ератовска горелка и натурела ама забравих къде беше това, имаше и снимки тук. та ако някой знае в коя тема беше.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Колега Айс, пусна мухата ама поне помагаш, за настройки на Феролито даде насоки, ами за Бисолида ще налучквам някак. :? Имаше един колега с Ератовска горелка и натурела ама забравих къде беше това, имаше и снимки тук. та ако някой знае в коя тема беше.
Еми как. По него си правя моята. Дори и доп. вентилатор си вех вече. <ТУК>

Обади се на Начко за помощ при настройките. Страшно отзивчив и печен човек.
filmatoplo - майстор
Колега Алх 359 Благодаря -точно както предположих.
Radoslaw - специалист
alx359 написа:

Използването на реле или контактор си заслужава само ,ако запалката на Бисолида е над 550 вата.До тази стойност контролера на Натурела спокойно я поддържа.
Точно това реле ,което показвате не става.Трябва да има 2(два ) NO контакта
Този модел е само с един.
filmatoplo - майстор
Не става ли, нулата си е директно към нагреватела, прекъсвам само фазата, а платката ще дава захранване само на бобинката. нагреватела ще взима захранване от входна фаза в горелката преди платката, релето ще е оперативна верига.
n.ganev - майстор
Параметрите ми харесват. Ще взема да си поръчам една шепа, че и парите добри :? .
iceheart - специалист
Филме за Бисолид имаш заводските данни, не е сложно да ги сметнеш приблизително и от там да си я до настроиш. Примерно ако имаш Макс. зареждане 6 сек. - Мин. изчакване 13 сек. и Мин. зареждане 2 сек. - Макс. изчакване 15 сек. можеш да започнеш като за 3 степен зададеш - Зареждане 6 сек - Изчакване 13 сек. за 2 степен Зареждане 4 сек. - Изчакване 14 сек. за 1 степен Зареждане 2 сек. - Изчакване 15 сек. за поддържаща степен Зареждане 1 сек. - Изчакване 20 сек. (нямам настройките за Бисолид пред себе си затова се има предвид, че това е пример) За стойностите на вентилатора се върни на 5 стр. в темата където съм дал изходните стойностите във волтове на контролера на Натурела при различните проценти на вентилатора. Не съм мерил Бисолида но предполагам, че и неговия вентилатор се управлява по същия начин с намаляване на напрежението. Трябва да замериш при различните проценти на Бисолид колко е напрежението към вентилатора и да го съпоставиш с това на Натурела и получаваш силата на вентилатора за различните степени. Примерно 100%(Бисолид) = 220 волта =100%(Натурела)и ги ползваш за 3 степен, 75%(Бисолид) = 150 волта = 72%(Натурела) и ги използваш за 2 степен, 50%(Бисолид) = 100 волта = 45%(Натурела) и ги използваш за 2 степен, 25%(Бисолид) = 70 волта = 20%(Натурела) и ги използваш за поддържаща степен. Да се има в предвид, че това са примери а не реални данни, защото не съм мерил изходните напрежения на Бисолида. С Феролито беше по-сложно защото там не вентилатора винаги показва 220 волта заради регулатора по налягане. Ако имаш спънки само кажи и мога утре да отскоча при един приятел и да премеря изхода на Бисолида за да го съпоставим с Натурела, но смятам че няма да имаш проблем с меренето. :-D
n.ganev - майстор
Radoslaw написа:
alx359 написа:

Използването на реле или контактор си заслужава само ,ако запалката на Бисолида е над 550 вата.До тази стойност контролера на Натурела спокойно я поддържа.
Точно това реле ,което показвате не става.Трябва да има 2(два ) NO контакта
Този модел е само с един.
Прав си и точно по тази причина на въпросното Ферари не съм слагал допълнителна ВК/вторична комутация/.запалката е 300 вата.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: