Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Анди, ужасно много грешиш, човек...не те знам дали го осъзнаваш, или си приказваш ей така, колкото да си се оплакваш, но ужасно много грешиш.
Много малко трябва да се направи по една стара къща, за да се изолира достатъчно добре, че да не духа и да не е студено при минус 20....и сравнително не скъпо ще излезе това начинание. Но си трябва желание за вникване в проблема.
4799inpl64 - специалист
kalin72 написа:
Анди, ужасно много грешиш, човек...не те знам дали го осъзнаваш, или си приказваш ей така, колкото да си се оплакваш, но ужасно много грешиш.
Много малко трябва да се направи по една стара къща, за да се изолира достатъчно добре, че да не духа и да не е студено при минус 20....и сравнително не скъпо ще излезе това начинание. Но си трябва желание за вникване в проблема.
колко малко-от 5000 нагоре и то ако сам си го правиш
kalin72 - майстор
Не говоря за външна изолация.
Но козата си иска пръч. Няма как да се стоплим, ако не дадем пари или за много гориво, или за изолация.
4799inpl64 - специалист
kalin72 написа:
Но козата си иска пръч. Няма как да се стоплим, ако не дадем пари или за много гориво, или за изолация.

Много малко трябва да се направи по една стара къща, за да се изолира достатъчно добре
4799inpl64 - специалист
4799inpl64 написа:
kalin72 написа:

Много малко трябва да се направи по една стара къща, за да се изолира достатъчно добре
извинявай само трупаш мнения
kalin72 - майстор
Какво грешно съм казал? Да, много малко трябва, първо да се изолираме хубаво (за къща 50-80 м2 колко ли пари ще идат за нормална дограма, входна врата и гипсокартон с вата отвътре?? - айде да сметнем, ако искаш, ама надали ще ги докараме над 3К лева), пък после да си купуваме котел за 5К лева и да ревем как сега харчи толкова, пък после на минус 20 кво ще правим...
4799inpl64 - специалист
kalin72 написа:
Какво грешно съм казал? Да, много малко трябва, първо да се изолираме хубаво (за къща 50-80 м2 колко ли пари ще идат за нормална дограма, входна врата и гипсокартон с вата отвътре?? - айде да сметнем, ако искаш, ама надали ще ги докараме над 3К лева), пък после да си купуваме котел за 5К лева и да ревем как сега харчи толкова, пък после на минус 20 кво ще правим...
ами смятай-
дограма 2 стаи.хол и кухня-поне 4 прозореца-от1000 на горе
картон -за майстори 6-10 лева за работа-с материали над 15
смятай за 50 кв-не с трънския метър
остана без входна врата
kalin72 - майстор
:-D Нямам думи, честно...
Ти какво предлагаш на човека, да се стопли и да му е икономично? Да се пресели далеч на юг?
4799inpl64 - специалист
kalin72 написа:
:-D Нямам думи, честно...
Ти какво предлагаш на човека, да се стопли и да му е икономично? Да се пресели далеч на юг?
не реалист съм-с пр...........ня боя не става.трябват си пари
kalin72 - майстор
Да, трябват пари. Аз бих взел камина за 2500 и бих си сменил дограма и колкото може изолация за 2500. Мисля, по-добрия вариант е.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: