filmatoplo написа:Не разбрах точно какво имаш -имаш колектор с монтирани ел задвижки които ти пущат вода към съответните консуматори (или отделни етажи ) , след това не разбрах какво ги контролира тях , след това не разбрах ти имаш ли някакъв стаен термостат който е свързан към горелката на местото определено в клемореда и с обозначение -room termostat
, тоест гасиш ли горелката от стаен термостат
.
alx359 написа:Здравейте,Бележка: Тези таблици са теоретични, имайки предвид линейна зависимост между заводските Pmin, Pmax. Трябва да се тества дали не дават други странични ефекти.Код: Избери всички
За горелка BISOLID GP (25kW): Parameter | min_load | max_burn | Fan min | Power (kW) Pmin | 2s | 13s | 48% | 7 -------------------------------------------------------------- Parameter | max_load | min_burn | Fan max | Power (kW) Pmax | 3s | 13s | 60% | 11 Pmax | 4s | 13s | 74% | 16 Pmax | 5s | 13s | 86% | 20 Pmax | 6s | 13s | 100% | 25
jabata написа: Другия вариант е, в димоходните тръби на 2 и 3 ход, да измисля турболатори. Виждал съм камини, в които ризата е тръбна, и в тях има едни спираловидни турболатори, които общо взето спомагат за по-добър топлообмен.Екотерм предлага/ха допълнително оригинални турболатори за този модел (150лв.) но вече ми казали нямали да ги внасят. Ако някой си е взел такъв, би било чудесно да се знаят размерите и снимка за да се даде на заварчик.
Въпроса към вас ми е, кое би имало повече смисъл, и проблем ли ще е при първото решение, ако горелката бие в преградата.
jabata написа:Ще бъде добре, ако някой си е взел такъв турболатор, или ако може да измъкне размерите... Поне ще ме улесни в смятане, мислене, чертане... Въпроса се, обаче къде се монтират тези турболатори, аз предполагам че са в димогарните тръби.В ръководството пише, ако не се лъжа, на трети ход - т.е. кухите тръби преди димоотвода.
jabata написа:Що се отнася до втория вентилатор, той е опция, но предполагам е за димните газове на изхода на котела, и се закача на клема 5 и 6 на X1 куплунга, който при тези горелки не е изведен отзад. Човек трябва да си го изведе отвън, ако иска да го ползва.Но така би подпомагал малката тяга само, но не по-доброто изгяряне вътре. Ако не ме лъже паметта, някои модели на бисолид (които така и не ги произведоха) го слагат отпред.
alx359 написа: В ръководството пише, ако не се лъжа, на трети ход - т.е. кухите тръби преди димоотвода.Ясно, значи се монтират на димогарните тръби. Идеята ми е ясна, само проблема е, че ще е голяма играчка в домашни условия да се направи такова нещо. Мислих върху този вариант в началото, но е много играчка. Затова взех да разсъждавам върху 2 допълнителни хода.
alx359 написа: Но така би подпомагал малката тяга само, но не по-доброто изгяряне вътре. Ако не ме лъже паметта, някои модели на бисолид (които така и не ги произведоха) го слагат отпред.Ами според мене, това ще му е идеята, подпомагане на тягата. Свежия въздух за изгарянето, така или иначе идва от пелетната горелка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: