Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno - специалист
+1Това е електрожен няма нужда от хиляда копчета и дисплейчета, джаджата трябва да може да заварява.Да му се регулирал Хот Старта :-D :-D :-D , то като човек си може и без хотстарт си го може.Важно е какво има вътре в електрожена.И добре че, има такива като колегата пансим дето да правят нещо, а не като други, които само хвалят разни китайски ч***и.
gogo7777 - майстор
Полезна благинка /макар рядко ползвана/ е да има реостат на тока. 3-4 метрово кабелче и кутийка, в която е поместен потенциометъра. Разбира се такъв тип врътка удобна за въртене с една ръка, докато се заварява. Както е направено примерно при Бусаните......букса, кабел, врътка :)
agj - майстор
idunno написа:
+1Това е електрожен няма нужда от хиляда копчета и дисплейчета, джаджата трябва да може да заварява.Да му се регулирал Хот Старта :-D :-D :-D , то като човек си може и без хотстарт си го може.Важно е какво има вътре в електрожена.И добре че, има такива като колегата пансим дето да правят нещо, а не като други, които само хвалят разни китайски ч***и.
АЛО спеца , ти май имаше Фрониус доколкото си спомням!Я го погледни и му виж допълнителните копчета - даже и най простия модел да е, пак трабва да има допълнителни такива та те даже са и с картинки,доклкото си спомням имаше едно "копче" СEL То за кво е ве спец - избщо имаш ли понятие?И друго едно" копче" трябва да има, ама за него няма да те питам , че ще ти дойде прекалено сложно! :-D
gogo7777 - майстор
Има само една врътка за тока и тъч-бутон за MMA, TIG, CEL.....ако е Транспокет 1500 де.....моя Кастолин е същият.
idunno - специалист
Agj ти май спря да се оплакваш като ... вече знаеш какво и сега пак се завръщаш към стандартната си простотия.
agj - майстор
idunno написа:
Agj ти май спря да се оплакваш като ... вече знаеш какво и сега пак се завръщаш към стандартната си простотия.
Ще ми отговориш ли на зададените въпроси или и не? Гого777777 поне е наясно че "копчетата" на са ЦК "ключета" ами е тъч бутон :lol:
dragozow - майстор
Пичове не се обиждайте ама не можете да видите нормална комуникация. В темата много отдавна не може да се прочете нещо полезно, а само заяждания. Аз за това и рядко вече пиша, гледам да не отговарям на провокации. Кой каквото му трябва да си купи ще си намери и ще се ориентира.
agj - майстор
dragozow написа:
Пичове не се обиждайте ама не можете да видите нормална комуникация. В темата много отдавна не може да се прочете нещо полезно, а само заяждания. Аз за това и рядко вече пиша, гледам да не отговарям на провокации. Кой каквото му трябва да си купи ще си намери и ще се ориентира.
Да прав си не можем да водим нормална комуникация.! Та ако можехме ,то хората четящи тук щяха да научават доста полезни неща !Можеше да се правят теми по различни въпроси ,да се разисква и спори човешки а не да се хапем като бесни кучета !Но нявно на някой хора им интерсно и полезно да комуникират точно по тоя начин !
kalpev - специалист
agj написа:
...Но нявно на някой хора им интерсно и полезно да комуникират точно по тоя начин !
Нека позная - ти си изключението :-D :-D :-D
Ти си самата вода ненапита, невинно херувимче, радетел за форумна чистота и цвете за мирисане :-D :-D :-D
Ако беше такъв радетел, то fore да ти е първия дразнител за изчистване с глупостите си по темата. Но лае в твой тон и ти е удобен, а ти си траеш, форумниЙ радетелю.
Никой от вас не отчита един съществен факт - докато вие си пускате схемички от интернет и копирате поредните теоретични сведения, или пък такива, "добити" от ЕЖК и подобни източници, или пък си мерите майсторлъка форумно, pansim е сътворил нещо РЕАЛНО, със собствени сили, знания, умения и способности. Нещо, което може да пипнеш, да се убедиш колко е добро, а не е само на думи. Ако не вярваш, поработи, пробвай го, увери се - продукта му не е само на снимка от интернет :-D :-D :-D
И вместо да плюете по него, типично по български, да адмирирате това, че е успял. Да го адмирирате, най-малкото заради това, че вие НЕ ГО МОЖЕТЕ, а той да, и да проявите респект.
И всеки път един въпрос ме подбужда да ви го задавам - абе, като сте такива спецове по инверторните електрожени и имате толкова знания, защо не направите и вие един? Защото излиза, че се плюете по някой, построил хубава къща, докато вие, спецовете, не сте построили даже и кенеф :-D
fore - майстор
kalpev, Дали ти не си най големият Глупак тук е едно на ръка, но защо ме намесваш мен ?

Много просто - защото си долен интригант и дразнител !!!

От хората които правят проблемите в този форум !

Аз глупости не пиша, а само смислени неща. Глупостите са от вас -интригант търговците !!! Не ви вярвам на нищо казано !!!

Съвет - остави ми Ника на мира и престани да се занимаваш и да ме месиш в простотиите ви !
От инвертори НЕ РАЗБИРАТЕ, разбирате от заяждане и спорове безкрай !
Поне се научете да заварявате да му ............майката !!! :axe: :axe:

Въобще не сте ми интересни и не мисля да пиша и да споря с вас врелите ви не кипели ЦК ключове, врътки и други форумни приспособления сложени на машини изработени от готови модули на форумни експерти и незнам какви световно неизвестни марки и производители там !

И стига сте се сваляли в нета !!! Има си други места за интимности !!!

===========
Аз съм направил доста неща сам, но това не е важно и по темата. А относно инверторите- 1 осцилоскоп, един мултицет, и наситените платки + малко умения и познания в областа на електрониката и инвертора тръгва ! Аз поне съм правил ел схеми и не мисля че е проблем. Просто друго ми стана по интересно- щото е по сложно от тъпите платки и импулсни захранвания с Грецове и незнам какви транзистори !!!

Направи ти един ве !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: