• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
angel_ov - специалист
При мен капковото проработи!
Изображение

Ето деневилацията
Изображение

Програматорче от Лидъл.
Изображение

Ще бодна още два реда чушлета и краставици, и мисията е изпълнена.

Салатата е осигурена!
Изображение
Ще имаш проблем с жабунясване на водата . Също така не виждам и филтър на системата .Тези два фактора могат да те изненадат неприятно със запушване на отворите за капкообразуване.
Най-простото решение е покриване на цистерната със старо платнище за да няма достъп на светлина до водата и поставяне на филтър. Предвид предназначението на водата не използвам препарати за третиране на водата в басейни. Дано с нещо съм бил полезен. Поздрави!
nakatasan - специалист
На мен зеленчуците нещо не искат да растат. Корнишоните трети цвят правят, но прецъфтява и изсъхва. През вечер ги на поливам, защото са в саксии.
wpw - специалист
nakatasan написа:
На мен зеленчуците нещо не искат да растат. Корнишоните трети цвят правят, но прецъфтява и изсъхва. През вечер ги на поливам, защото са в саксии.
Много са студени нощите все още, това е проблема и не е само при корнишоните.
kuger - майстор
Колко да са студени нощите, при мен в 2 часа през нощта падат на 10°.
Вече имам първи цвят при домат на открито, дано не е единствен :)
wpw - специалист
kuger написа:
Колко да са студени нощите, при мен в 2 часа през нощта падат на 10°.
Вече имам първи цвят при домат на открито, дано не е единствен :)
Прочети внимателно това което копирах от Уикипедия и се замисли при положение, че при 10 градуса спира растежа, дали при 11 градуса разтежа веднага се подновява!? :wink: Стреса от температурната разлика е много голям за растенията, особено за по-топлолюбивите, като краставицата например.
Доматът (Lycopersicum esculentum) е топлолюбив и влаголюбив плод.Той спада към семейстовото на плодовете. Най-добре се развива при температура 25-30 градуса. При температура под 15 градуса растенията не могат да цъфтят, спадне ли под 10, растежът им се прекъсва. Семената не поникват, ако почвата не е затоплена до 15-16 градуса. На добива и качеството се отразяват отрицателно и температури над 30 градуса, особено ако са придружени от засушаване.
kuger - майстор
На какво да вярвам? На Уики-то, или на очите си? Да си кажа, на Уикипедия много-много не вярвам, там всеки може да пише, да, ама дали е вярно?
Разсада ми го подариха /Фантазия/ преди около две седмици, в кофички, до засаждането /преди 3 дена/ си стоеше навън. Заложи си пъпките, днес видях първия цвят. Температурата на почвата не съм проверявал.
Краставици /Саката/ съм засял пак в кофички. Не са прибирани на топло. Държа ги в един леген, денем открити, нощем със стъкло отгоре. Скоро ще кръстят, на три листа са.
kuger - майстор
Въпрос - вместо капково напояване, не е ли време да мислим за "водно дрениране"? Много вода се изсипа, при мен земята почна да зеленясва.
kabel96 - специалист
:supz: :supz:
kuger написа:
Въпрос - вместо капково напояване, не е ли време да мислим за "водно дрениране"? Много вода се изсипа, при мен земята почна да зеленясва.
nakatasan - специалист
Капковото напояване си е много добър метод, но има малко сметки като: дебит, налягане, необходимо количество вода за определен период време на едно растение, вида на почвата, колко е осветено мястото и може би още много други фактори, които трябва да се съобразят. При правилни изчисления и подаване на необходимото количество вода, растенията рипат и дават добър добив, разхода на вода е нисък. Затова хората са измислили програматорите да пуска вода колкото е нужно.

Аз си направих градинката на терасата, ама нещо не искат да рипат тия зарзавати. И капковото го направих, ама си има забележките. Капковите дюзи излязоха калпави и си тече от където му кефне, затова си карам ръчно, все пак 5 саксии ще ги изтрая. Ама тия зарзавати нещо не искат да растат, от 2-3 седмици все така си стоят. Нещо съм скептично настроен, че ще мога да изкарам нещо. :sad:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: