• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Блазе ви! Аз трябва да влизам в лехите с лодка.
kuger - майстор
hidrazin написа:
Да, могат. На бабата преди много години една комшийка и беше дала разсад домати направен от семена оставени от хибриди. надминаха всички останали - буйни, тъмнозелени, цъфтят и не вързват. По-скоро на върхът вързаха по 1-2 сгърчени доматчета. Стеблата в основата бяха станали дебели 3-4 сантиметра че се наложи да ги сека с една брадвичка. Такова чудо не бях виждал. :shock:
:partyman:
Миналата година ми продадоха нещо подобно. Станаха на грозд, с големина на Рома и в огромно количество. Още консумирам от тях...... във вид на сок.
VLADO66 - майстор
kuger написа:
hidrazin написа:
Да, могат. На бабата преди много години една комшийка и беше дала разсад домати направен от семена оставени от хибриди. надминаха всички останали - буйни, тъмнозелени, цъфтят и не вързват. По-скоро на върхът вързаха по 1-2 сгърчени доматчета. Стеблата в основата бяха станали дебели 3-4 сантиметра че се наложи да ги сека с една брадвичка. Такова чудо не бях виждал. :shock:
:partyman:
Миналата година ми продадоха нещо подобно. Станаха на грозд, с големина на Рома и в огромно количество. Още консумирам от тях...... във вид на сок.
Да не са били Чери,аз имам 2-3 корена от тях.
kuger - майстор
Чери съм гледал, това е съвсем друго, мутант от хибрид, но втора реколта.
VLADO66 - майстор
kuger написа:
Ми те бабите не гедат какви сортове садят и после вадят семки и праскат разсад на пазара яко.
kuger - майстор
VLADO66 написа:
kuger написа:
Ми те бабите не гедат какви сортове садят и после вадят семки и праскат разсад на пазара яко.
Да беше баба, да и простиш, а то, уж производител. Тази година го гледам пак на пазара, като ме видя само де не се навря под сергията. Е, вече не купувам от него.
Johny - майстор
infomar написа:
Johny написа:
Е сега да не си копая пипера ли, защото съм пръскал със стомп?! Прекопавай и се не бой.
Искаш да кажеш, че ефектът му се запазва и след разкопаването ли? Леко се съмнявам...
Ако някой има опит да сподели.
Това е моят зеленчук - както ти казах от личен опит. Вчера го поливах и за това не личи добре разкопаването, но вече го копая четири пъти.

Прикачен файл

IMAG0216.jpg

Прикачен файл

IMAG0215.jpg
Здравейте!
Понеже за първа година реших да използвам 1дка дворно място за зеленчуци,а не само да копая и пръскам с хербициди,вече имам и първите проблеми!Не познавам все още болестите,та затова се обръщам към вас за съвет,как и с какъв препарат да третирам заболелите разстения.Мислех да ходя в някоя агро аптека,ама си мисля,че като ме видят какъв съм зелен ,няма да ми предложат най-доброто решение...

Ето и фотосите правени са вчера:

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря на всички отзовали се;)
imegogo - специалист
не знам дали ще се оправят трябвало е да ги пръскаш с предпазна цел защото заболеят ли трудна работа бих пробвал с ридомил голд мц 68 вг
infomar
randy написа:
Здравейте!
Понеже за първа година реших да използвам 1дка дворно място за зеленчуци,а не само да копая и пръскам с хербициди,вече имам и първите проблеми!Не познавам все още болестите,та затова се обръщам към вас за съвет,как и с какъв препарат да третирам заболелите разстения.Мислех да ходя в някоя агро аптека,ама си мисля,че като ме видят какъв съм зелен ,няма да ми предложат най-доброто решение...

Ето и фотосите правени са вчера:

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря на всички отзовали се;)
Това не си ли е обикновена мана по краставиците - пусни едно търсене в нета за мана краставици и ще ти се предложат много варианти. Пръскан смело и се не бой - през 5 дена докато се оправят. Мисля, че 2-3 пръскания са достатъчни.

http://agronet.bg/agro/plant-protection ... -mana.html
http://www.fermer.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80 ... ip254.html

При поява на първите признаци на мана е необходимо:

да се пръска с един от изброените фунгициди със системно действие - Алиет флаш - 0.3%; Куадрис 25 СК - 0.075%; Ридомил голд МЦ 68 ВГ - 0.25%, Корсейт М ДФ - 0.25%, Акробат МЦ - 0.1% и др.
след 7-10 дни трябва да се пръска с един от контактните фунгициди - Дитан М 45 - 0.2%, Пероцин - 0.4% и др.
Пръсканията за маната продължават в интервал от 7-10 дни през цялата вегетация на културата като се редуват изброените по-горе препарати.

п.с.
Внимавай когато ги поливаш да е вечер и да не ги мокриш листата - само почвата поливай.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: