Удължителя е с кабел 3 х 1 мм^2. Дават го до 10 ампера ако е развита ролката.
Нека намерим най-тънките цени.
brum
- майстор
511 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014"
stan73
- майстор
mi6osf
- специалист
Здравейте болни и още по-болни хора на тема инструменти
Пише Ви поредният от поздравените
Днес си купих удължителя с разклонител - има етикет с надпис, че издържа до 900W когато е намотан кабела на макарата и до 2300W при изцяло развит кабел.
Не се загледах точно какъв е кабела , но според мен е едно към едно като захранващ кабел за компютър, сиреч не повече от 1.5-2
Сдобих се и с комплекта с битове и тресчотка тип отверка.
Тествах битовете и са малко "мекички", но за 20лв комплекта си заслужава за тип "домашен майстор"

Днес си купих удължителя с разклонител - има етикет с надпис, че издържа до 900W когато е намотан кабела на макарата и до 2300W при изцяло развит кабел.
Не се загледах точно какъв е кабела , но според мен е едно към едно като захранващ кабел за компютър, сиреч не повече от 1.5-2
Сдобих се и с комплекта с битове и тресчотка тип отверка.
Тествах битовете и са малко "мекички", но за 20лв комплекта си заслужава за тип "домашен майстор"
profesionalist_wood
- майстор
Добре дошъл в клуба на психично болните маняци на тема инструменти
Ако влезе психиатър тук,ще получи професионален оргазъм и ще има материал за след пенсия 

пишман_майстор
- майстор
kr1100 написа:Доста ми се видя , аз ги знам 110-120 Нм, но не съм много сигурен , ще проверя утре какво пишеstan73 написа:Дозатегнах ги до 140 (не знам със сигурност колко е препоръчителното, но нещо ми се върти из главата 180 - до 200 (в смисъл толкова съм чел преди, но ми се вижда чудовищно).Зависи от резбата на болтовете и вида на джантата. В книжкатра на автомобила го пише.
Например.
За VW 5 х М14 х 1,5 х 34 mm
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
П.п. намерих едно инфо , разгледайте го , ако вашата кола я има , ще знаете с колко да се стяга

razli4en73
- специалист
пишман_майстор написа:Благодаря,инфото е много полезноkr1100 написа:Доста ми се видя , аз ги знам 110-120 Нм, но не съм много сигурен , ще проверя утре какво пишеstan73 написа:Дозатегнах ги до 140 (не знам със сигурност колко е препоръчителното, но нещо ми се върти из главата 180 - до 200 (в смисъл толкова съм чел преди, но ми се вижда чудовищно).Зависи от резбата на болтовете и вида на джантата. В книжкатра на автомобила го пише.
Например.
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
П.п. намерих едно инфо , разгледайте го , ако вашата кола я има , ще знаете с колко да се стягаhttp://www.auto-tests-service.de/Servic ... auben.html
stan73
- майстор
пишман_майстор написа:Благодаря - инфото е много полезно !kr1100 написа:Доста ми се видя , аз ги знам 110-120 Нм, но не съм много сигурен , ще проверя утре какво пишеstan73 написа:Дозатегнах ги до 140 (не знам със сигурност колко е препоръчителното, но нещо ми се върти из главата 180 - до 200 (в смисъл толкова съм чел преди, но ми се вижда чудовищно).Зависи от резбата на болтовете и вида на джантата. В книжкатра на автомобила го пише.
Например.
железни джанти 140 Nm
алуминиеви " 170 Nm.
П.п. намерих едно инфо , разгледайте го , ако вашата кола я има , ще знаете с колко да се стягаhttp://www.auto-tests-service.de/Servic ... auben.html

За моята кола данните са малко противоречиви - някъде пишат препоръчителният въртящ моомент да е 110, а някъде 120 Нютона. В крайна сметка на лидълският динамометричен ключ най-близката точна стойност беше 112 Нютона - на толкова и ги затегнах в последствие. А преди да се сдобия с този ключ ги затягах на усет с кръстатия (Керн), който имам от няколко години на усет. Оказа се, че съм ги затягал на около 105 Нютона. Никога досега не ми се е саморазвивал болт на колело (а поне 8 или 9 месеца в годината карам с джанти от авиационен алуминии (в различните инструкции пише, че алуминият бил така да се каже по-хлъзгав, та съответното колело с алуминиева джанта изисквало по-голям момент при затягането, от колкото на същият автомобил, но със стоманена джанта). И се оказва, че даже и само 105 Нютона са достатъчни...
mitko64
- майстор
В четвърък 27.03 пускат много неща за градината ножица за клони и лозарски, помпа, култиватори, струйници, маркучи. Горещо препоръчвам 10метровия маркуч с конекторите. Немско производство беше и е много добър. По цял ден съм го ползвал под налягане в жегите, когато ремонтирах плочниците, и капка не пропусна без да пусна струйника. Разду се в областа на конектора чак след седмица ползване. Много е добър и взех тогава още един.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература