• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
превързан пръст,та видях колко е внимавал.
Може някоя баба да е виновна за сакатлъка :-D
Kumay - майстор
h_service написа:
Аз продавам и 115 и 125 циркулярни дискчета .На всички клиенти им казвам,че не съм съгласен с такава комбинация .Няма значение флекса дали е фирмен или не,но като ги търсят какво да ги правя...!
Въпрос на личен избор!
Нито съм рязал с такъв диск, нито сме ги продавали! Няма и да ги продаваме...
Предпочитаме спокоен сън и чиста съвест, отколкото 2лв печалба...
Свалил съм снимките от тази тема и ги показвам на всеки, който попита за такъв диск!
Дано съм въздействал на повече хора.
al4o - специалист
Поне все още е имал пръст Аз лично подобни експерименти не си прявя :wink:
nikolson - майстор
Аз лично познавам доста хора,наранени от циркулярен диск, при употреба с ъглошлайф. И всички са с наранена/осакатена лява ръка. Това показва, че не е случайност. Да не говорим, че малките 115мм машини са на 11000 оборота. Не случайно постнах формулата по-горе... [-X
ESPACE - майстор
Наранена им е лявата ръка, защото държат детайла с нея. И за още по голяма тъпотия държат пред диска. Ако държиш с две ръце и винаги с внимание и мисъл не виждам как може да стане нещо освен ако не изтървеш шлайфа или не паднеш върху него. Знам че е опасно ама понякога се налага да се ползва.
Chefo77 - майстор
ESPACE написа:
Наранена им е лявата ръка, защото държат детайла с нея. И за още по голяма тъпотия държат пред диска. Ако държиш с две ръце и винаги с внимание и мисъл не виждам как може да стане нещо освен ако не изтървеш шлайфа или не паднеш върху него. Знам че е опасно ама понякога се налага да се ползва.
Тооочно. Не мога да си представя, кой може да си мислиш, че СИ, за да си повярваш, че ще удържиш с една ръка и детайла, и шлайфа да не мръднат с милиметър ....
rolls - специалист
ESPACE написа:
И кое по-точно държиш с 2 ръце? Детайла или шлайфа?
Ако държиш с 2 ръце детайла с какво държиш шлайфа?
А ако държиш с 2 ръце шлайфа с какво държиш детайла?

Или то твоята работа малко като оня виц:
Двама ловци се надлъгват. Първия казва:
- Хванах мечката с едната ръка за врата, с другата за лапата, а с третата за ...
- Чакай бе, ти колко ръце имаш?!
- Това е мечка, бе човек! Колкото ръце имаш толкова ще извадиш ...

Само че както доста снимки в тая тема показват не се стига до смях ...
ESPACE - майстор
rolls написа:

А познай кое държа с две ръце?

Детайла или е стабилно хванат или съм го настъпил с крак. Трета ръка още не ми е била необходима, въпреки че въобще не би била излишна!
dadko - майстор
ESPACE написа:
rolls написа:

А познай кое държа с две ръце?

Детайла или е стабилно хванат или съм го настъпил с крак. Трета ръка още не ми е била необходима, въпреки че въобще не би била излишна!
Е, па това ще е втората най-голяма глупост - да настъпиш с крак това, което ще режеш с този диск. Първата голяма глупост е ясна- това, че въобще ползваш такъв диск. На какво разстояние се оказва кракът ти от тази недомислица?
ESPACE - майстор
Благодаря относно оценката ти за интелектуалното ми развитие. На какво разстояние държа крака ли? А познай и ти? Колкото се може по близо и пред диска. Ти можеш ли така?
Почвате да ме дразните, честно. Опасно е колкото всеки банциг, циркуляр или абрихт. Даже винаги ме е било повече страх от абрихта.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: