Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
geniya написа:
досега не сте ме уборили със сметки
По някога сметки те не излизат и затова аз гледам реалността, но както и да е практиката при мен показва че на пелет ми е по ефтино но пък съм купувал пелетите на 300пари/тон.
milo65 написа:
Здравейте колеги! Налага ли се да се прави някаква профилактика на горелката след изтеклия сезон/гаранционна е/ и следва ли да се обаждам за това на фирмата, която я монтира?
След като си работи добре и нямаш някакви забележки може преди началото на отоплителния сезон да почистиш / Остържеш / от нагар / ако има / горивната камера също и ревизията от пепел. Но ако решиш за твое успокоение може да извикаш инсталатора да ударите по бира. :partyman:
димитар кисиов - специалист
ако бойлера ти е 80 лт. опитай да го вържеш гравитачно спрямо котела така щтом се стопли котела смятай килограмите стомана и вода в котела като затоплена от пелетите тоет малко повече от 80 лт. трябва малко изолация и добър проект всяка неразумна инсталация води до загуби и неефективност за потребителя аз много се кефя на едни в махалата над нас те слагат вода в бутйлки от арйяна на терасата . няма по ниска инвестиция за топла вода много са доволни ... :lol: :lol: :lol: :lol:
n.ganev - майстор
:lol: Е те тия ако резнат опашката на котката си и ще са по Габровци от съпругата ми Баси.
filmatoplo - майстор
За съхряняване на горелката след сезона , почистване изтъргване на нагара -не изключвам и намазване с преобразовател за ръжда или някакво помазняване , все пак камерата е работила на високи температури тук там и почервенявала .Също така проверете и под капака за прах по електрониката .Всяка грижа ще и удължи живота :wink: .
bai_bradyra - специалист
A някакви идеи и напътствия за моя комин? :? Или да действам смело и после да споделям резултати? :-D
димитар кисиов - специалист
bai_bradyra написа:
A някакви идеи и напътствия за моя комин? :? Или да действам смело и после да споделям резултати? :-D
Няма да е лошо да има клапа на фукса на камината
n.ganev - майстор
bai_bradyra, Мисля, че ще има проблем с тягата ако се случи / когато си правиш кефа с камината / да запалиш едновременно и котела и камината. Но смятам че няма нужда да хакаш допълнителна арматура вътре в телата. Аз съм със същите тела и тягата е повече от добра но ползвам комина само за котела.Също при по-топло време когато атм. налягане е ниско и запалиш само котела може да ти пропушва от камината, но това е мое мнение от леки наблюдения какво се случва при ситуация без камина а затапена розетка.
damyaniq - специалист
Може ли да се изключи горелката от захранването сега за летния сезон,ще се запазят ли всички на стройки при повторното включване? :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре да не се изключва. Платката си има батерия, но тя не държи много. Основните настройки се запазват, май само датата се губи при продължително изключване

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: