• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
bateFori,кво прайш, бе човек.Аз днес скалъпих още един ,,ръждивко" :-D ....И в гаража ме чака още един диск.Както писах по-горе, народа се побърква и покрай него и аз :) Още едно приятелче чака ама другата седмица.Утре ще си почивам.
П.П.Сега ме хваща яд-трябваще да го заваря и тогава да ти го пратя.Така се специализирах, че ги правя за около час/без махането на ръждата.Ама сега ще пробваме метода, който е написал ddsi.Дано се получи :)

Прикачен файл

031220111538.jpg

Прикачен файл

031220111539.jpg
Стефко - специалист
И аз се заразих. Търся си диск. В краен случай ще ползвам някое бомбирано дъно от някой топлообменник. Има различни диаметри и дебелини. Пък и дебелината е равномерна по цялата повърхност. Което според мен е предимство.
stiv1961 - майстор
Хайде да помислим:в средата огъня е силен, а там диска е най дебел.Към периферията огнените езици отслабват а там диска изтънява.И в крайна сметка нагряването е равномерно по цялата повърхност.Не знам, може и да греша :?
jekasus - майстор
Стив, с какви електроди заваря, че имам тържествено обещан диск.
stiv1961 - майстор
Електрожена ми е самоделка, купен от съфорумник преди оклоло година.Заварям с обикновени 2.5 мм електроди.Пакета е точно такъв като на снимката:

Прикачен файл

elektrik90combig532NORD.jpg
Стефко - специалист
Хмм На снимката са Норд 3,2 базични. Не са 2,5. Не е от значение.
jekasus - майстор
питах, щото нали има електроди за стомана (или греша :? )
Иначе с класика в жанра ще заварям Изображение
Стефко - специалист
С тая пернишка класика можеш да заваряваш САМО с рутилови електроди. За предпочитане е Ф2,5мм. Примерно електроди "Вежен", или FOX SPE/ така наречения жълт Бьолер/. Има и други марки.

Боже, къде съм попаднал :? Нали сте майстори, бре?
jekasus - майстор
Не ме е срам да питам, срам е да не знам и да се правя на кух философ. Майстор, майстор, ама не знам всичко :-D
Стефко - специалист
jekasus написа:
Не ме е срам да питам, срам е да не знам и да се правя на кух философ. Майстор, майстор, ама не знам всичко :-D
Даже много си прав. Питай. Явно не си от тия, които разбират САМО от гипскартон, плочки, железни тигани, и т.н. Ама иначе си поддържат темите с мнения. Така де, да не са капо. :lol:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: