• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Точно така, използва ключ за установяване на височина (контакт) с материала и после изтегля главата на нужната височина.
Редактирането на макросите за бутоните става от меню Оператор, но се избира Edit Button Script. Бутоните, които имат присвоени макроси, започват да мигат. Избираш си този, който ти трябва.
Всички макроси се намират в директорията на Мах3 на системния диск, в поддиректория macros, там има още поддиректории, носещи името на профилите. Избираш профила, който ползваш. Преди това не е лошо да си направш копие на оригиналните макроси, цялата папка. За всеки случай.
Filomatis - специалист
MrMurdjo написа:
Точно така, използва ключ за установяване на височина (контакт) с материала и после изтегля главата на нужната височина.
Редактирането на макросите за бутоните става от меню Оператор, но се избира Edit Button Script. Бутоните, които имат присвоени макроси, започват да мигат. Избираш си този, който ти трябва.
Всички макроси се намират в директорията на Мах3 на системния диск, в поддиректория macros, там има още поддиректории, носещи името на профилите. Избираш профила, който ползваш. Преди това не е лошо да си направш копие на оригиналните макроси, цялата папка. За всеки случай.
Благодаря,MrMurdjo!
zz_stefanov - майстор
И друг път съм питал, но нека пак: някой работили с нещо такова http://www.hafeezcentre.pk/computer-acc ... 93388.html , щото вече нямам комп с паралелен порт. А и имали директно контролери управлявани през USB
Filomatis - специалист
zz_stefanov написа:
И друг път съм питал, но нека пак: някой работили с нещо такова http://www.hafeezcentre.pk/computer-acc ... 93388.html , щото вече нямам комп с паралелен порт. А и имали директно контролери управлявани през USB
Доколкото знам преходника не върши работа .Нещо такова ти трябва на теб:http://www.ebay.com/itm/4-Axis-CNC-USB- ... 257882ce4b
zz_stefanov - майстор
Благодаря. Поне според офертата се поддържа от мах3.
Положението никак не е розово, вече ми висна един програматор за паралелен порт.
stilnik - специалист
Честита Коледа на всички!

След всеобщото яденето на пържолите по край Коледа , Mach3 започна да яде стъпки!(т.е. пускам го за първи път да прави отвори на платка генерирана на Eagle). Освен тунинга на мотора - имали друга настройка? Най - интересното е ,че го прави и на не инсталиран мотор на машината - дори само на празен ход.
MrMurdjo - майстор
Как точно установи, че пропуска стъпки? Ако моторът просто спира и само жужи, зададената линейна скорост е отвъд предела на възможностите - неговите и на драйвера. Също и ускорението може да е прекалено голямо.
Без малко повече подробности и специфика трудно може да се направи предположение за причината.
stilnik - специалист
MrMurdjo написа:
Как точно установи, че пропуска стъпки? Ако моторът просто спира и само жужи, зададената линейна скорост е отвъд предела на възможностите - неговите и на драйвера. Също и ускорението може да е прекалено голямо.
Без малко повече подробности и специфика трудно може да се направи предположение за причината.
При смяна на посоката (само в едната посока) прави стъпка в същата и след това изпълнява командата и то на празен ход -двигателят не е закачен на машината.А иначе съм с рейка,пробите правя с 40ster per inch , скорост 4 , ускорение 1. Променям скорости,ускорения,импулси, смених моторите, драйверите. Даже и компютъра смених, версията е тази от форума - нищо не помага!

P.S. Да допълня - с дряновските драйвери съм.
MrMurdjo - майстор
Виж какво трябва да е активното ниво на сигнала step за контролера и драйвера. По подразбиране и популярно прието е, да прави стъпка при положителен фронт на импулса, от 0 към 1. Ако там има разминаване, пак ще стъпва, но ще има паразитна стъпка.
Нещо ми се върти в главата, че съм мяркал някой да пише тук за тези драйвери точно за същия проблем. Повече обаче не си спомням, никога не съм се срещал с тях.
А защо работиш в инчове?
dobrev - специалист
stilnik написа:
При смяна на посоката (само в едната посока) прави стъпка в същата и след това изпълнява командата и то на празен ход -двигателят не е закачен на машината.А иначе съм с рейка,пробите правя с 40ster per inch , скорост 4 , ускорение 1. Променям скорости,ускорения,импулси, смених моторите, драйверите. Даже и компютъра смених, версията е тази от форума - нищо не помага!

P.S. Да допълня - с дряновските драйвери съм.
За проблеми със същите драйвери някой беше писал в основния форум. Прегледай мненията по този въпрос.
стр.140 от основния форум, мнение на stoyan nikolov:
".... Китaйчето работи перфектно. Имах проблем с дряновските че ми добавят по една стъпка на моторите в едната посока и мислех че е от уиндоуса но сега е абсолютно точна работата на машината....."
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: