• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
Въпрос - загадка: Ако не променяме нищо по инсталацията и сменим само горелката, разхода ще се промени ли? :-D

За къща с тези рамери и условия, разхода е абсолютно нормален с наклон към добър..... :-D
Няма как човвк да стигне от Пловдив до София с 1 литър бензин.... :-D Чрез настройките се постига оптимално горене, минимални загуби и максимален кофорт..... Ако къщата има загуби средно 10 кв./час, няма как да я топлиш с 7 кв./час.....
Допълнителни неща като ст.термостат, тер.глави и други глезотийки ще постигнат икономия в по-голямата част от отоплителния сезон.... Трябва да се отчете и фактора "Пелети" за съжеление....

П.С.
Скоро имах клиент който е горил 6 тона въглища и 2 тона дърва на сезон, а сега иска да мине с 3 - 4 тона пелети, ако може и да са слънчогледови.....За съжеление нама как да стане, ако не си ляга с дрехите и шапката..... :-D
sholiov - помощник
Благодаря ви колеги за мненията!
Тъкмо се бях решил да вземам и безжичен стаен термостат и сега ме раздвоихте. Ако в по-голямата част от отоплителния сезон ще е ефективен ще го взема. А трипътния винтил как се отразява на работата на системата и за какво точно служи? Предполагам и бойлера ми/200л/ и той влияе върху покачването на разхода. Предложете някакъв контролер с който да го управлявам и него.
Поздрави !
dankin78 - помощник
При мен направих горелката да гори засега - добре. Имам два въпроса към Вас. Може ли само на 3-та степен на горелката да и вдигна мощността, без да пипам 1-ва и 2-ра степен - които в момента работят идеално. И второ ако поставя плоча вътре в камерата на котела трябва ли да има разстояние между предната и задната част на котела.
n.ganev - майстор
А защо да вдигаш на трета мощността? Горелката има четвърта и пета степен.
filmatoplo - майстор
Трета степен вади около 20-25 киловата мощност, зависи калоричността на пелетите, та тази мощност не ти ли стига. И сигурен ли си че седи на степен три, да не сваля на степен едно, защото ако работи на три това стига разход 4-5 кг на час и тази топлина ходи някъде.
dankin78 - помощник
В момента т7 е 25, а въздуха е 61 на 3 степен.В студеното време гори 2.5 - 3 чувалчета на 24 часа. Иначе сега времето се постопли и работи добре, като на 61 градуса минава на модулация и пада на 1 степен и след това пак вдига на 3 степен и т.н. Но в по студено време работи повече и си мислих дали мога с т12 и т13, да и вдигна мощността само на степен 3. Прочетох темата 2 -3 пъти но не разбрах как да сложа плоча вътре в котела, който е фероли и ще бъда благодарен за малко помощ.
sholiov - помощник
Аз също ще бъда благодарен ако някой сподели как се прави котела триходов с плочи и покаже снимки. И аз като колегата когато и да погледна дисплея на горелката винаги стои на 3-та степен/горелката е в модулация/, като когато и да съм ходил до котела не съм забелязвал да сваля на 1-ва/както трябва да работи като е в модулация/.Може би това да се отразява на големия ми разход.Другото което забелязвам, е че въпреки че u01 - 64, на дисплея на горелката винаги като погледна е около 49-52 градуса. Да не би мощността да е недостатъчна и горелката да не може да достигне до необходимата температура за да мине в модулация, т.е. 1-ва степен. Ще съм благодарен ако някой обясни ситуацията и съответно решение.
Поздрави !
iceheart - специалист
dankin78 - Можеш да намаляш и увеличаваш мощноста на всяка степен по-отделно спрямо нуждата. За 3 използваш t12-въздух, t13-гориво

sholiov - Щом горелката не може да достигне температура за модулация, значи мощноста не ти стига. На лични бях ти написал колко приблизително е мощноста ти на всяка степен спрямо настройките ти. Ако трябва вдигни с 1 степен горелката за да видиш.

Котела на Фероли може да се направи 3 хода като се направи ламарина широка колкото вътрешния размер на котела, на задния край от ляво и дясно се заварят крака или се прави някаква стойка на която да се подпре задния край на ламарината......зависи кой как го прави. Предния край се подпира на 1-та сркция до го горната врата. От задния край се оставя разтояние до задната секция от 6 до 12 см. сантиметра в зависимост колко е читав комина. Отгоре на ламарината могат да се сложат допълнителни турболатори, такива могат да се сложат и в горната част на ризата. Скоро някой беше качил снимки за това, но не си спомням в коя тема.... За съжеление и аз нямам за да ги кача...
Ludoto_momche - специалист
iceheart - Много си прав ! Как ли не съм настройвал горелката t07 от 11 до 23 съм го правил разхода един и същ.В момента съм на 15 сек.на 4та степен и гори близо 2 чувала ама и градусите са плюс 10 и горелката включва рядко.Когато на вън е минус 10 даже катобя следя иска и 5та степен.За мен дървесните пелети нямат особенна разлика освен в шлаката която правят горенето едно и също щом разхода ми е един и същ.И аз вече се замислям за слънчогледови може да чистя всеки ден ама поне цената е 100 лв на долу.Ама май в моята пловдивска област няма слънчогледови та ще видя.И сега разбирам ,че настройките както и каквото да ги настройваш от към разход разлика няма.
Sholiov - Ползвах трипътен вентил един сезон и го махнах.Ако искаш веднага ти го продавам.Веднага ти казвам за какво го махнах.Тъй като имам много тръбен път смисъл далечен най крайните радиатори не топлиха.Това беше причината.Виж ако на теб ти върши работа звънни.
Ludoto_momche - специалист
iceheart - Има ли смисъл с заиграването на дозите освен доброто горене ? Гледам,че си компетентен по феролито.Горенето на t07-15 при 3 степен е мисля ,че около 5,5 кг.на час.Ако примерно променя t07 на 23 и увелича дозата на 56 а въздуха намален и то става така ,че сеедно гори на 5 и пак според моите сметки пак ще гори 5,5 кг.Или бъркам някъде.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: