• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
И к'ва им е файдата от грешна прогноза?
MamaMy - майстор
Имам приятел вече пенсионер. Цял живот е бил метеоролог на летище Д. Митрополия. Той знаеше всяка една локална аномалия в почти цяла централна северна България. От неговите прогнози зависеха планираните полети на две летища. Въпреки всичко много се смя на вица за класната и каза, че е 100% истина. Метеоролозите са официални измамници. Дори нямам идея защо е завършил физика :? :lol:
kozl - майстор
нед юни 23, 2024 9:16 pmbrum написа:
И к'ва им е файдата от грешна прогноза?
А ква е файдата от ВЕИ-тата и за кого :?

От тези два цитата:
България няма нужда от ВЕИ-та
Оказа се че енергетиката на България няма нужда от ВЕИ-та - соларна и вятърна електроенергия.

Все пак некой има нужда от ВЕИ :?
И са борса, спекула - печалба.
Печалба за едни, загуба за други за да има баланс де :roll:

А как се финансира изграждането на ВЕИ-та :?
И ако е с кредит на каква прогнозна цена на енергията се одобрява финансирането :?
Това бе началото, сега банките шъ измислат как да спасяват кредитите и шъ го отнесат останалите.

В батериите е разковничето :wink:
" - И-и-и ма мноо ВЕИ-та бе Тоше :shock:
- Обаче майката ми разгонват батериите в куфарите."
:lachtot:
brum - майстор
пон юни 24, 2024 8:25 amkozl написа:
Аз. Щото ми харесва да съм част от решението, а не част от проблема наречен глобално затопляне. Отделно, че ще се изплати след някакви години. И отделно от това - че дава разни удобства. Примерно като спре тока в цялото село да останеш на светло и топло.
DundyTheCroc - майстор
Май откакто убиха 6ти блок на АЕЦ имаме сериозни проблеми с балансирането, Враца вчера е било дискотека яко, Варна също, Смолян и сега има проблеми, съответно аз трябва да боря проблеми с дефектирала в следствие на това техника по офисите ни.
brum - майстор
Я обясни какво имаш в предивд под "дискотека" Чести спирания на тока или напрежение извън нормите?
DundyTheCroc - майстор
Не мога да кажа дали е било в нормите, но ми докладваха за чести прекъсвания. Враца конкретно 2/3 от града е нямал ток, после се опитвали да го пуснат, пак спирало и така, един UPS сме назад там, поне е спасил техниката след него.
kozl - майстор
пон юни 24, 2024 10:34 ambrum написа:
пон юни 24, 2024 8:25 amkozl написа:
Аз. Щото ми харесва да съм част от решението, а не част от проблема наречен глобално затопляне. Отделно, че ще се изплати след някакви години. И отделно от това - че дава разни удобства. Примерно като спре тока в цялото село да останеш на светло и топло.
От проблема на планетата не моеш се откачиш. Но пък си намалил относителния си дял към проблема. :roll:

Обаче с твоята автономна система и когато не е спрял тока в селото, ти не балансираш енергийната система, а напротив.
Та кой друг има нужда от твоето ВЕИ :?
Eee, Козлин! Грубееш леко така.
Започваш с хъс новата седмица, но....
Човека е решил, интересно му е, самофинансира, допринася, както ти самият рече, решил е, че има нужда.
Като е негово ВЕИто, не балансира нищо, та да не дава мнения ли?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон юни 24, 2024 12:55 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Може и да му завиждам :?
Е Брума е отговорил за нуждата, адекватно за форумо и =D> .

Ама нещо друго мъ гложди :roll:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: