• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Николов Н. - специалист
Абсолютно си прав. Имам магистърска степен ел. задвижвания. Но тука избягвам да дава акъли, въпреки,че аз лично не нося никаква наказателна отговорност.. Не знам кой е насреща и какво ще измайстори. За това и го попитах най-коректно,но той не отговори. До колкото знам от един приятел от Казанлък, след казарамата/ като фатмак/ е завършил курс за електроинсталаци Ако решиш, предупреди го на Л.С. / да не се разлайват кучетата/ ,да внимава какви акъли дава и дали той би ги направил.. То има и още един-двама ,ама те са клакьорите му.
Приятна вечер. :partyman:
Без никакво заяждане и с извинение, че си позволявам да попитам!

На какво се смееш?
prasse - специалист
Прилагам материали за четене. На Български език са!
Имам и още много, но са с големи размери и не могат да се качват.

Прикачен файл

ElectricalSwitchgear_ChapterE.zip
(1004.64 KиБ) Свален 20 пъти

Прикачен файл

Systems.zip
(224.18 KиБ) Свален 15 пъти
MamaMy - майстор
ср фев 19, 2025 10:07 amgogo7777 написа:
MamaMy, нали трябвало нулата от мрежата да няма общо с генератора поради безопасността на евентуалния техник работещ по отстраняване на повредата.
Значи генератора няма място в инсталация на къща. Може единствено да се захранват електроуреди локално. Ми кажете го и да се приключва.
:partyman:
Тотално грешно твърдение. Това се отнася за фаза. Нулата е свързана със земята и грубо казано всички утечки към нулата отиват в земята. Така се изпълнява защитната и функция и няма как тока да протече през техника. По тази причина е добре да имаш и собствено земно. Ако техник откачи външното земно твоето ще остане и ще обере паразитните токове. Генератора ще си бъде съвсем допустим в инсталацията ако връзването се изпълни от грамотен и правоспособен електротехник.
Николов Н. - специалист
Кой и как ще гарантира,че в момента на аварията СОБСТВЕНОТО ти земно е в нормалните параметри и работи.? И не е с прекъснат проводник!?
MamaMy - майстор
ср фев 19, 2025 8:04 pmНиколов Н. написа:
Абсолютно си прав. Имам магистърска степен ел. задвижвания. Но тука избягвам да дава акъли, въпреки,че аз лично не нося никаква наказателна отговорност.. Не знам кой е насреща и какво ще измайстори. За това и го попитах най-коректно,но той не отговори. До колкото знам от един приятел от Казанлък, след казарамата/ като фатмак/ е завършил курс за електроинсталаци Ако решиш, предупреди го на Л.С. / да не се разлайват кучетата/ ,да внимава какви акъли дава и дали той би ги направил.. То има и още един-двама ,ама те са клакьорите му.
Приятна вечер. :partyman:
Това да го видя няма да го повярвам. Магистър удавник. Ако съдя по постовете ти във форума, едно стадо с овце е струвало твоето образование на баща ти. Явно и доста лекции си пропуснал. Как и защо не ме интересува. Факт е, че ако емигрираш, термина "изтичане на мозъци" за теб няма да важи
Ал_ - специалист
ср фев 19, 2025 9:25 pmНиколов Н. написа:
Кой и как ще гарантира,че в момента на аварията СОБСТВЕНОТО ти земно е в нормалните параметри и работи.? И не е с прекъснат проводник!?
Сериозно ли питаш - карам тъщата да се хване за жиците
MamaMy - майстор
ср фев 19, 2025 9:25 pmНиколов Н. написа:
Ами ако падне метеорит и те уцели? Някой ще ти гарантира ли че шанса е почти 0
hidrazin - майстор
ср фев 19, 2025 1:02 pmmika написа:
Имайки предвид, че в случая става въпрос за резервно захранване на жилище а не на операционна, научна лаборатория, военен обект и т.н., предполагам че тази препратка може да е полезна:
https://koenner-soehnen.com/en/house-ba ... -generator
=D> =D> =D> Много добро попадение.
Това щях да се троша да го пиша много време и пак щеше има вероятност да пропусна някой вариант.
Линка ще си го запазя че ми писна да обяснявам на всеки новоизлюпил се "специалист" - че и на стари специалисти...
:partyman:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: